Стално у соби

електрика

Zaslužan član
Poruka
123.191
Изводите ли децу на ваздух? Колико временски услови утичу на то?

Да ли сте због сопствене лењости/зимогрожљивости/ко-зна-чега направили кућног мољца?

Изводите ли децу на ваздух? Колико временски услови утичу на то?

Да ли сте због сопствене лењости/зимогрожљивости/ко-зна-чега направили кућног мољца?

Poznatog i kao TRUT!

Trut voli mirnu muziku, trut je miran, trut je melanholik, trut se jedva pokreće, trut jedva ode do prodavnice, trut - trut!

Ja imam jednu komšinicu koja svaki dan, ali bukvalno svaki dan ujutru u isto vreme (to je 8-9 sati ujutru) otrči jedan krug oko naselja,
bez obzira dal padala kiša, sneg ili sija sunce.
Dok joj je sin bio mlađi, vodila je i njega sa sobom.
Dete na biciklici, ona trči.
Možda je to zdravo, možda je i preterivanje--kako ko shvata, jelte...

Što se moje dece tiče, kad su bili predškolci, mogu reći da smo ih često izvodili napolje,
uvek kad nije bilo neko nevreme, vodili smo ih ili ja ili moj muž.
Sad su veliki,pa idu sami, vikendom odu u školsko dvorište, idu u prodavnicu sami ili sa nama....

Покренула сам тему јер не видим да неко пише како је возио бебу у колицима или шетао са дететом.

Само доје или кукају како неће да спавају. Па нормално да неће да спавају кад само труле у прегрејаним собама.

Покренула сам тему јер не видим да неко пише како је возио бебу у колицима или шетао са дететом.

Само доје или кукају како неће да спавају. Па нормално да неће да спавају кад само труле у прегрејаним собама.

Imam 2 cerke (3 i 7 god), i sa obe sam svakog dana izlazila u velike setnje, bez obzira da li je duvao vetar, padala kisa, sneg... Naravno kada je duvao jak vetar, onda nismo isle u velike setnje, vec samo desetak minuta se prosetamo. Dan-danas idemo u setnje svaki dan, cak ih teram da kada kisa tek rominja, da ne nosimo ni kisobrane,ni kabanice (govorim im uvek da nismo od šećera...), i kad su bili drasticni minusi pre 2-3 godine, i onda smo izlazili da trckaramo po snegu. Mislim da su mi delimicno i zato tako zdrava deca...

Imam 2 cerke (3 i 7 god), i sa obe sam svakog dana izlazila u velike setnje, bez obzira da li je duvao vetar, padala kisa, sneg... Naravno kada je duvao jak vetar, onda nismo isle u velike setnje, vec samo desetak minuta se prosetamo. Dan-danas idemo u setnje svaki dan, cak ih teram da kada kisa tek rominja, da ne nosimo ni kisobrane,ni kabanice (govorim im uvek da nismo od šećera...), i kad su bili drasticni minusi pre 2-3 godine, i onda smo izlazili da trckaramo po snegu. Mislim da su mi delimicno i zato tako zdrava deca...

И код нас је свакодневни излазак био обавезан, киша, сунце, снег - небитно. За свако време постоји одговарајућа одећа и обућа.

Да ли треба да напоменем да су спавали као беле лале?

izvodim
doduse u zadnje vreme nisam, zbog operacije, sada isto, jer je od operacije proslo deset dana a ona se nesto razbolela, ali inace izvodim
ne izvodim po kisi ako ne moram...a ako moram onda stavim preko kolica onu navlaku za kisu(isto i kad duva koshava)
al svejedno me zeza nocu jer joj rastu zubi a ne zato sto truli u pregrejanoj sobi

- - - - - - - - - -

a starija ide napolje

- - - - - - - - - -

doduse zavisi kakva je kisa
ako pada puno onda ne al ako samo pljucka, izvodila sam

danas duva toliko jak vetar, da nisam "morala" ni u skolu danas dete ne bih odvela.
moje iskustvo govori da su deca poprilicno meteoropate i kad se menja vreme nece da spavaju. moja npr. kad je bila beba nikada nije lepo spavala kad duva kosava, bez razlike da li je preko dana bila napolju ili ne. promenilo se oko drugog rodjendana...

:zcepanje:
Mi smo Trtu izveli 14. dana, bio je pocetak februara. I od tad se setamo kad god mozemo. Ima navlaku za kisu/vetar pa ako nas uhvati mirni smo.
Ja volim da pajcam, on se ne buni. Sta vise bolji je u guzvi nego kad smo samo nas troje u kuci.

- - - - - - - - - -

a bebu sam izvela prvi put kad je imala manje od 3 nedelje u sred januara
pa nikom nista
svi me gledali ko budalu

I mene :) gde si posla dete nema 40 dana?!?!?!

nas samo kosava kao danas i ledena kisa zadrze unutra
kada je sneg skafander,kada je kisa gumene cizme i kabanica i pici,msm da najvise voli da izlazi po kisi jer uziva u carima blata posteno :lol:

i kada je bolestan idemo napolje, makar u kolicima

u prvu setnju je izasao sa dve nedeljem pocetkom decembra, secam se za ng smo bili 2 sata napolju sa njim, svi se zgrazavali, on imao mesec ipo, ususkas ih kada su manji kada si stariji sal,kapa,jakna i cao

to mi je jedino zao u jaslama, sto ih ne izvode napolje uopste,navikao je da po 2-3sata pre podne bude napolju i 2 sata popodne, akod kuce i on i ja bi siznuli ceo dan u stanu

Ja izvodim uvek, pa makar i na pola sata samo ako je vec grozno napolju kao danas, ali izgleda drugi ne izvode, posto dece nema ni od korova, nigde..parkici prazni, ma ne mozes naleteti na jedno dete..
I po kisi idemo, ako je slaba, po pljusku naravno da ne.

Kao beba je izasla sa 10 dana napolje prvi put.

pa ne pisu ljudi bukvalno sve sto rade
mi smo ljeto prakticno provele vani, dobar dio jeseni takodjer
sad izlazimo koliko god vrijeme dozvoljava
recimo danas nismo jer puse neki gadan vjetar
al jucer jesmo
i svuda idem s njom u kolicima ili kenguru
iz prostog razloga sto i da necu moram; solo smo citavo jutro
i tako obavljamo i kupovinu, nabavku i sve : )

Данас је ветар стварно ужасан. Не знам како је у другим местима али овде у Бг је тако да сам једва чекала да се вратим кући.
Да је за шетњу, баш и није.

Свако време је добро осим овако ненормално ветровитог и кад је магла + загађење тј смог.

И да, децу обуците као и себе што сте обукли. Ни мање ни више.

Poslednja izmena od moderatora:
Данас је ветар стварно ужасан. Не знам како је у другим местима али овде у Бг је тако да сам једва чекала да се вратим кући.
Да је за шетњу, баш и није.

da vidis tek ovde kod nas kako duva....duva vetar i kad nigde u beogradu ne duva.....lupa u prozor jbte
:roll:
mrzim vetar

i sad na ovoj terasi duva gore nego kad izadjes napolje....sve otvoreno a druga zgrada tu pored pa je i promaja
u proslom stanu je terasa bila uvucena

- - - - - - - - - -

Свако време је добро осим овако ненормално ветровитог и кад је магла + загађење тј смог.

И да, децу обуците као и себе што сте обукли. Ни мање ни више.

bebe koje sede u kolicima treba jedan sloj vise

Back