stalno mi se resetuje bios

i kod mene isto, mislim da je do flešovanja biosa....stalno se resetovao na fabrička podešavanja kad bi nestala struja ili se isključio kabl iz utičnice

mislis kao simptom posle flesha ili jer ga treba fleshovati?
moze da ode na zvanicni sajt proizvodjaca maticne ,uporedi svoju verziju biosa sa novijim ako ih ima i videce listu ispravljenih bagova,ako je ovo jedan od njih pisace,mada mislim da je ovo neki hardverski problem

Kad god upalim racunar uvek moram da nastelujem bios,znaci boot device, sat i sve ostalo. Probao sam i da zamenim bateriju , ne pomaze. Ima li leka ili je nesto crkao na maticnoj?

nije baterija , ili je matična ploča ili je napajanje , probak sa drugim napajanjem ako se to ponavlja onda je matična negde u kratkom spoju , inače imao sam isti slučaj , sve dok ne izvučem napajanje sve radi normalno , izštekam napajanje is napona ćao -može sve opet da se namešta u BIOS-u

Flashovanje je najispravnije moguce, barem se meni cini da je to najlogicniji naziv za menjanje sadrzaja na jednoj memoriji ROM tipa.

a znas kako uce u skoli da je rom memorija -memorija koja se samo moze citati (Read Only Memory) ,kako li onda radi flesovanje ;)
cak sam citao kako se ne moze vracati predhodna verzija bios-a ako se sa novom nesto zabrlja,a sada vidim da skoro svaka maticna ima mogucnost cuvanja i vracanja predhodne verzije

Zato sto imas vise tipova ROM-a :)
imas obicnu ROM memoriju na koju proizvodjac upisuje sadrzaj permanentno, bez ikakve mogucnosti menjanja sadrzaja na njoj, PROM koju korisnik moze jedan jedini put da programira, tj da upise sadrzaj a imas i EPROM kod koje je moguce vise puta izvrsiti upisivanje sadrzaja, a u ovu kategoriju ti spada i flash memorija tj EEROM. ;)

Back