Staford pomoć!

Blajbi, imam staforda za koga mislim da, kada bi ga udarila kola, njemu ne bi bilo ništa, a kola bi ostala ulubljena. Međutim, na ovakvim temperaturama njemu nije dobro posle pet minuta napolju. Plus što je postavljač teme nije sigurno ostavio u boksu preko noći samo taj jedan put, već pretpostavljam ceo ovaj ledeni period. Zamisli sebe u najtoplijoj mogućoj odeći da moraš da prespavaš napolju po ovakvom mrazu, a keru koji ima dlaku poput staforda je otprilike duplo hladnije...

To je tako zato sto si ga naucio tako.

Pas ne oseca hladnocu na isti nacin kao ljudi.

Moj otac je drzao psa, uvek vezanog jer je bio jako ljut, a kucica mu je bila jedno polozeno gvozdeno bure.

Tu je spavao i kada je napolju bilo -30C...

I nikada nije bio bolestan niti mu je nesto falilo, a ziveo je neverovatno dugo...

Ja sam caleta ubedjivao da "humanizuje" uslove u kojima drzi psa, ali on je stalno odgovarao: "To je pas, nije covek, on se ne meri po nasim, ljudskim merilima!"

Poslednja izmena:
To je tako zato sto si ga naucio tako.

Pas ne oseca hladnocu na isti nacin kao ljudi.

Moj otac je drzao psa, uvek vezanog jer je bio jako ljut, a kucica mu je bila jedno polozeno gvozdeno bure.

Tu je spavao i kada je napolju bilo -30C...

I nikada nije bio bolestan niti mu je nesto falilo, a ziveo je neverovatno dugo...

Ja sam caleta ubedjivao da "humanizuje" uslove u kojima drzi psa, ali on je stalno odgovarao: "To je pas, nije covek, on se ne meri po nasim, ljudskim merilima!"

Različite vrste pasa različito reaguju. Ne možeš ti da naučiš čivavu da pliva za Bogojavljenjski krst...

kazem ja da je promrzla :mmmm:

nemoj da ih ostavljas napolju po ovoj hladnoci i bice ok

- - - - - - - - - -

kazem ja da je promrzla :mmmm:

nemoj da ih ostavljas napolju po ovoj hladnoci i bice ok

i malo je baci na dijetu !

- - - - - - - - - -

lepa je :heart:

Ovo je Staford, a ne to tvoje na slici:

mpz-AMERIC.jpg

Da, ti puno znas o psima.....

Ne promrznu ni na -80C a promrznuce u Srbiji kada padne prvi sneg....

Malo morgen.

I u najmanjem i najdobrocudnijem psu na svetu se KRIJE VUK, to si zaboravila?

Blajbi, ne lupaj. Idi ti sa svojim kerom u boks. Danas sam našla smrznutog goluba. U Zaječaru su pre neki dan našli smrznutog psa koji je prethodnih nekoliko godina proveo na ulici.

- - - - - - - - - -

Makijaveli, da nisu ovih dana jeli premasnu hranu? Hoće često takve simptome da da i šokirana jetra od tolike količine masti, imali smo baš sad oko praznika i prethodno oko svinjokolja za kratko vreme tri psa sa baš takvim simptomima, sredili se od dijete. Kako je sad kujica?

Vidi kako su se oznojili u Sibiru, da ne dobiuju zapaljenje pluca kada stanu?

j6-nieve.jpg

Radni haskiji, rođeni, odrasli i aklimatizovani za iditarod.

Blajbi, imam staforda za koga mislim da, kada bi ga udarila kola, njemu ne bi bilo ništa, a kola bi ostala ulubljena. Međutim, na ovakvim temperaturama njemu nije dobro posle pet minuta napolju. Plus što je postavljač teme nije sigurno ostavio u boksu preko noći samo taj jedan put, već pretpostavljam ceo ovaj ledeni period. Zamisli sebe u najtoplijoj mogućoj odeći da moraš da prespavaš napolju po ovakvom mrazu, a keru koji ima dlaku poput staforda je otprilike duplo hladnije...

Istina, nedavno je kod mene pred kućom stafija udario auto, njemu se kičma potpuno oporavila, baš ga pre neki dan, pre ovog leda gledam kako se kreće, a sa auta otpalo pola branika. Otkako je zaledilo, ne šetaju ga. :lol:

Radni haskiji, rođeni, odrasli i aklimatizovani za iditarod.

Istina, nedavno je kod mene pred kućom stafija udario auto, njemu se kičma potpuno oporavila, baš ga pre neki dan, pre ovog leda gledam kako se kreće, a sa auta otpalo pola branika. Otkako je zaledilo, ne šetaju ga. :lol:

Ja mislim da ljudi na pse gledaju LJUDSKIM ocima....

Ponekad ne primecuju RAZLIKU....

Pa misle da je psima zima kada je i njima zima....

- - - - - - - - - -

Isto je i sa hranjenjem.

Hrane pse dva, tri puta dnevno, kao sto jedemo mi ljudi...

Ali, pseci stomak nije takav....

Bilo bi idealno da se pas hrani svaka dva dana, kako je to u prirodi sa vukovima i divljim psima i sakalima...

Pas je PRIPITOMLJENI VUK, ali stomak mu je ostao isti....

- - - - - - - - - -

Isto je i sa hranjenjem.

Hrane pse dva, tri puta dnevno, kao sto jedemo mi ljudi...

Ali, pseci stomak nije takav....

Bilo bi idealno da se pas hrani svaka dva dana, kako je to u prirodi sa vukovima i divljim psima i sakalima...

Pas je PRIPITOMLJENI VUK, ali stomak mu je ostao isti....

Sedi, 1!

Sta ako staford nije cistokrvan vec mesanac? Imam psa mesanca koji po svemu sudeci ima stafordske krvi. On spava u kucici i jutros sam primetio da pomalo podrhtava, a sada je maj mesec. Da li postoji neki nacin da se obezbedi da mu ne bude hladno u zimskom periodu ili je iskljucivo resenje da se drzi u kuci?

Back