stafilokoka

  • Začetnik teme stafilokoka
  • Datum pokretanja
S

stafilokoka

Gost
da li neko nesto zna o bakteriji staphylococcus aureus. imam cir, koji je ona izazvala i ne znam sta da radim. Prvo se pojavi bubuljica koja svrbi, zatim otekne i jako boli.
 
Ti nemoj da diras tu bubuljicu a doktorima pusti da te lece.Posto spominjes stafilokok verovatno je u pitanju stafilokokcija lica(sto je najcesce) koja u mnogome podseca na erizipel koji izaziva streptokok.Sve ovo za tebe nije bitno.Tebi je bitno da se sto pre javis doktoru koji ce ti ordinirati antibiotike.Moram ti reci da je stanje ozbiljno i da ga tako treba i tretirati.Lecenje mora biti sprovedeno kako treba da ne bi se desile komplikacije(sepsa,meningitis...),sto znaci uzimanje pune terapijske doze antibiotika(a ne po nasem obicaju 2 dana i bolje mi je).Pozdrav!
 
Ja znam da ta bakterija izaziva superinfekcije po engleskim i francuskim bolnicama, a da ne reaguje vise na antibiotike. ali verovatno to nije taj oblik koji ti imas, ovo se dovbija iskljucivo u bolnicama gde su bakterije otporne na sve. kod nas se o tome nikada nije pricalo. Da li je neko cuo za to u nasim bolnicama?[/u]
 
To o cemu ti pricas su nozokomijalne infekcije koje su tzv bolnicke infekcije i ima ih u celom svetu ali adekvatnom dezinfekcijom medicina se koliko toliko uspesno bori sa njima.
I ne to nema veze sa temom.
 

Back
Top