Stadioni

Kojiu vam je najlepsi(nas stadion)?
Meni 1.Zemun
2.Smederevo
3.Jna
Najruzniji
1.Vojvodina(pogotovo tribina na koji dolaze gostojuci navijaci nema mesta da se dise)
2.Vozdovac(ocajan,utakmica nemoze da se gleeda od nekih stubova)

Pogledaj sliku Karadjordja da vidis koliki je istok, pa onda lupi ovakvu glupost...
:grin:

Mogren ce praviti nesto u ovom stilu :p

stadion.jpg

Kojiu vam je najlepsi(nas stadion)?
Meni 1.Zemun
2.Smederevo
3.Jna

Najruzniji
1.Vojvodina(pogotovo tribina na koji dolaze gostojuci navijaci nema mesta da se dise)
2.Vozdovac(ocajan,utakmica nemoze da se gleeda od nekih stubova)

BOZE,BOZE PA TI SI LUD!

MA KAKAV ZEMUN ,SMEDEREVO,JNA NAJLEPSKI STADION U SRBIJI ZNA SE
DA JE MARAKANA ZNAM DA VI MISEVI NAJVISE VOLITE ONU VASU RUPU,ALI SVAKO ZNA KO JE GAZDA,I CIJI JE STADION BOLJI ODNOSNO U OVOM SLUCAJU NAJLEPSI!!!!

BOZE,BOZE PA TI SI LUD!

MA KAKAV ZEMUN ,SMEDEREVO,JNA NAJLEPSKI STADION U SRBIJI ZNA SE
DA JE MARAKANA ZNAM DA VI MISEVI NAJVISE VOLITE ONU VASU RUPU,ALI SVAKO ZNA KO JE GAZDA,I CIJI JE STADION BOLJI ODNOSNO U OVOM SLUCAJU NAJLEPSI!!!!

Narocito sad kad se renovira. (a ovo je tek prva faza)
Uvodi se i grejanje terena (u Ruskom stilu) i nema vise snega na Marakani dok se komsije sa traktorima budu probijali po terenu kad zaveje :D
Ups izvinjavam se - Zeka vam je obecao krov :D :D :D

Narocito sad kad se renovira. (a ovo je tek prva faza)
Uvodi se i grejanje terena (u Ruskom stilu) i nema vise snega na Marakani dok se komsije sa traktorima budu probijali po terenu kad zaveje :D
Ups izvinjavam se - Zeka vam je obecao krov :D :D :D

haha tako je tab upravu si bice iovako ,ionako odprilike sledeceg februara -20 na jna samo ce traktorima da igraju fudbal!a da zaboravili smo u planu je da se izgradi novi stadion koji vredi 300 miliona evra,bas me zanima sigurno misle da je deda mraz grobar pa ce da im pozajmi tolike pare,dok im ne pozajmi pare dovoljno je da pozajmi irvase,samo oni mogu da se snadju u takvoj dzungli :lol::lol::lol::lol::lol:

Vicente Calderón Stadium, Madrid
Otvoren 1966
Kapacitet 54,851

480212996_e0589cfc86_o.jpg

800px-VicenteCalderon.jpg

vicente_calderon.jpg

20070719elpmad_2.jpg

estadio_vicente_calderon3.jpg

Izgradnja

1960-calderon.jpg

Karakteristican po tome sto ispod tribine prolazi autoput koji je deo unutrasnjeg magistralnog prstena. Atletiko Madrid planira da napusti Vicente Calderon, na tom mestu bi izgradili park, a planiraju da se presele na Olimpijski stadion koji trenutno izgleda ovako

AEREMadridLaPeineta_02.jpg

A kad se zavrsi izgledace ovako

estadio_la_peineta04.jpg

estadio_la_peineta01.jpg

DAKLE,

Banjaluka dobija moderan stadion
Datum: 20.01.2009 20:31
Autor: Rade Šegrt

Ukoliko budu realizovane sve zamisli Gradske uprave u Banjaluci, najveći grad RS bi kroz oko tri godine trebalo da dobije moderan fudbalski stadion sa pratećim objektima, koji će biti najmoderniji u BiH.
Banjaluka dobija moderan stadion

Verica Kunić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Banjaluke, kazala je da je stručna komisija izabrala najbolje idejno rješenje za izgled novog stadiona koji će, kad bude završen, sigurno postati jedan od najprepoznatljivijih objekata u Banjaluci.

slika_tumb2.php

Kako kaže, čitav kompleks, koji će, pored centralnog stadiona kapaciteta od 30.000 mjesta, imati još dva pomoćna fudbalska terena od kojih će jedan imati i atlesku stazu, kompleks teniskih terena, terene za košarku i odbojku, će se prostirati na 204.170 metara kvadratnih.

Ona nije mogla da precizira kada bi se tačno moglo početi sa gradnjom stadiona objašnjavajaći da se radi o kompleksnom projektu.

"Autor najbolje ocijenjenog rada 'Omni Strukture' Beograd - "Omni strukture' Moskva, je procijenio da je za izradu izvedbenog projekta potrebno osam mjeseci, za samu izgradnju objekta oko 30 mjeseci, te da je vrijednost investicije 50.610.660 evra", kazala je Kunićeva.

"Čitav kompleks će biti podijeljen na tri zone", kaže Kunićeva, dodajući da će prvu zonu činiti sam stadion, druga zona bi bila sportsko-rekreativna s otvorenim terenima za građane i zona sa teniskim terenima.

Prema njenim riječima, projektant se potrudio i obezbijedio 75.000 metara kvadratnih bruto građevinske površine, što bi trebalo da obezbijedi samoodrživost objekta kada se na njemu ne dešavaju sportske ili kulturne manifestacije.

"To znači da će u okviru stadiona, pored neophodnih prostora za funkcionisanje primarne namjene objekta, biti i veliki broj lokala za ugostiteljstvo, spa i fitnes sala, izložbeni prostor, kuglana, trgovine i drugi sadržaji", kazala je Kunićeva.

Ona ocjenjuje da sama arhitektonska rješenja, predviđeni materijali, bezbjednosni standardi i drugi elementi ispunjavaju najviše svjetske standarde i stroge uslove koje zahtijevaju FIFA i UEFA.

"Sam stadion će imati takozvani sedlasti oblik, sa najvišom kotom 41,50 metara u odnosu na teren", kaže Kunićeva.

Prema njenim riječima, kada stadion bude završen, primaće oko 30.000 gledalaca na tribinama, a prilikom koncerata, kada dio terena može da posluži i kao parter, i do 48.000.

Takođe, kao važan podatak, ona ističe činjenicu da će budući stadion ispunjavati najviše bezbjednosne standardne, tako da je planirano vrijeme evakuacije osam minuta. Kako kaže Kunić, velika pažnja je posvećena i obezbjeđivanju prilaza i dovoljno parking mesta, napominjući da je denivelacijom terena predviđeno da ispod stadiona i pomoćnih terena, te u neposrednoj okolini bude obezbijeđeno oko 4.000 parking mjesta.
Stari stadion

Banjalučanima će sadašnji stadion ostati u sjećanju po utakmicama koje su se na njemu održavale prije rata u BiH.

Navijači Borca, koji koristi ovaj stadion, pamtiće gostovanja bivših velikih klubova iz SFRJ dok je banjalučki klub bio prvoligaš u bivšoj državi, ali i gostovanja Andrlehta, Slaska, Sparte i drugih evropskih klubova.

Posljednja zvanična međunarodna utakmica održana je u sezoni 1988/1989, kada je u Banjaluci gostovao ukrajinski Metalist.

Navijačima Borca ostaje da se nadaju da će sa novim stadionom doći i neka nova, bolja vemena za ovaj klub.

Znam samo da će na ovom stadionu češće igrati reprezentacija Srbije nego BiH!!!
Doduše, ionako je BiH u Banjaluci i do sad igrala isto koliko i Somalija!!!z:mrgreen:

Poslednja izmena:

Back