Šta znači biti Mason?

Pominje se na jednom mestu, ali može da znači mnogo štošta, a može da ne znači ništa. Biblija je pisana za zatucane ljude onog doba, od strane manje zatucanih ljudi onog doba, i zato je toliko protivurečna i kontradiktorna.

Врло је интересанто што Библија нигде није контрадикторна, али занимљиво је, у недостатку ичег паметнијег и бољег, стално понављати један те исти "аргумент".

Ja potpuno svesno obožavam Lucifera i tvrdim da to nema nikakve veze sa zlom, a u sebi imam zla koliko i dobra; hrišćanski satana i Lucifer nemaju nikakve veze. Uostalom u Bibliji se Lucifer ama baš nigde ne spominje, ni u pozitivnom niti u negativnom kontekstu.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
cela prica o masoneriji je cista fora. ti si se bate malo vise malo vise zanimao sa alister kroulijem. masoni nikad ne se ne kunu u djavola.(javno) treba se procitati knjiga jednog amera koji je dostigao vrh, veliki majstor loze, koji kaze: na svakom novom nivou objasnjavali su mi drugacije sta znace simboli sestar i trougao. na kraju kad sam postao vrhovni u lozi, objasnili su mi konacno pravo znacenje. to su polni organi. kaze jadan, cemu sam se ja klanjao celog zivota. treba mu verovati. oboleo je od raka, njegovi djavoli ga napustili, a izlecio ga je jedan hriscanski lekar. i eto. kad rekog rak, rece jedan rak drugome. grozno izgledas, mora da imas coveka.

Poslednja izmena:
Ako ti vidis slicnosti izmedju vere u sveprisutnog gospoda i ozirisa, zevsa, marduka i ostalih imisljenih bozanstva, e molim te bozanstva pa zar mozes da poverujes u to, samo mi jos reci da si za ekumenizam i ostale gluposti jer smo mi svi ,, slicni ,, pa treba da budemo i isti...

Niti ja vama solim pamet niti prosipam gluposti mada ko zna... Ali stvarno je vise glupo spominjati moje godine kada ne mate sta vise da kazete, kao sto i vidimo gore ja Isusa nijednom nisam spomenuo vec samo tvorca... i bre iako pricate tako kako pricate, pa ne zaboravite gordost je najveci greh, no opet mozda gresim ....

Samo moje misljenje ne preskacite vise delove poruka ili ih onda ne citirajte...

Niti ja vama solim pamet niti prosipam gluposti mada ko zna... Ali stvarno je vise glupo spominjati moje godine kada ne mate sta vise da kazete, kao sto i vidimo gore ja Isusa nijednom nisam spomenuo vec samo tvorca... i bre iako pricate tako kako pricate, pa ne zaboravite gordost je najveci greh, no opet mozda gresim ....

Samo moje misljenje ne preskacite vise delove poruka ili ih onda ne citirajte...

Tvorac se piše sa velikim T...
Tvorca nisi nigde pomenuo...bar ja to ne vidim, dete...
...i...odakle znaš da jedna od "rola" Tvorca nije bio Oziris...?

Mozda se zove i Leeroy Jankins.
Ja obozavam njega.
To je prava vera.
Svi visto tvrdite da Lee ne postoji se obicni sabani.

Uopste necu da naglasavam da ime Leeroy znaci svetlost i da je to ono sto je kul.
Ko ima muda da kaze da to nije to?

I mojne neko da kuka o masonima
macam.jpg

Ima da ih slozimo ko svinja masan dzak.

Sta znaci biti mason?
Šta je masonstvo?

Verovatno da je nastalo od gildi (zanatskih udruženja) kamenorezaca koji su u srednjem veku gradili zamkove i katedrale.

Biti mason znaci zadovoljiti sopstvenu sujetu i mozda dobiti mogucnost da posredstvom veza sa uticajnim ljudima (koji cine clanstvo loza) ostvaris neke sopstvene ciljeve na laksi nacin nego standardnom procedurom (protekcija).
U sustini, to u stvari znaci da postanes orudje koje ce oni koji manipulisu lozama upotrebiti za ostvarenje svojih ciljeva.
Dakle, obostrana korist.
Nesto das (dusu), nesto dobijes (novac, moc).

Koje su to gilde (zanatska udruzenja) postojale u srednjem veku?

.................................................................................................................................................................................
@waishaupt
Bravo. naravno da nije isto. Nema, na kraju, niti neke velike razlike između dobra i zla. Dobro je samospoznaja zla. Zlo je pokvareno dobro. Činjenjem zla zlo se troši i u svetu ostaje više dobra. Oni koji čine zlo zapravo svetu čine dobro. verovao ili ne. Zato oni koji su na vrhu i činbe zlo. Činjenjem zla zapravo čine dobro.
..................................................................................................................................................................................
Ovo je duboko uznemirujuća misao i ja se iskreno nadam da na časovima nisi dovoljno pažljivo slušao, pa si zato nešto pogrešno shvatio. U slučaju da je to ipak zvanično učenje masonstva, onda i ne treba da nas čude svakodnevni zločini od strane "prosvetljenih".

Inače na masone ne treba gledati kao na isključive krivce jer se ne nalaze na vrhu piramide, iako se trude da ostave takav utisak. Masoni su zajedno u grupi sa svim ostalim tajnim društvima, dok iznad njih postoje još tri nivoa + oko u trouglu.

Back