Šta žene vole kod muškarca?

Zato je Alah dz.s dozvolio harem

Harem je valjda >4 ? .. dakle, harem je kršenje islamskih propisa ..

Kur´an je jedina religiozna knjiga na svijetu koja kaže,“oženi se samo sa jednom“.

Kur'an , sura An-Nisa(Žene) : ´Onda se oženite sa onim ženama koje su vam dopuštene, sa po dvije, sa po tri i sa po četiri. A ako strahujete da nećete pravedni biti, onda samo sa jednom. (Al-Kur´an 4:3)´

'Poligamija u Kršćanstvu

Istorija kaže da je poligamija bila praksa među Kršćanima, a izgleda da je bilo nekih ljudskih rezolucija koje su zaustavile tu praksu. U osmom vijeku Charlemagne je imao vlast i nad crkvom i državom, i sam on je praktikovao poligamiju.
Sveti Augustin nije primjetio u tome nemoralnsot i grijeh i objavio je da poligamija nije grijeh i da je bila legalna institucija države. On je napisao u "Dobar brak" (odlomak15, paragraf 17) da je poligamija....bila među precima..." On je odbio koriti Očeve, ali nije sudio na osnovu njihove prakse prihvatljivost poligamije.
Tokom Protestanske revolucije, Martin Luter je rekao:” Ja priznajem za moje sljedbenike da ako muškarac želi oženiti dvije ili više žena, ja mu ne mogu zabraniti zato što se to (višeženstvo) ne protivi Knjizi”.

Prema svešteniku Eugenu Hilmanu, 'Nigdje u Novom zavjetu nema izričita naredba da brak treba biti monogaman niti nema neka izričita naredba koja zabranjuje višeženstvo. Crkva u Rimu je zabranila višeženstvo da bi udovoljila Grčko-rimskoj kulturi koja je propisivala samo jednu legalnu suprugu tolerišući konkubine i prostituciju. U Bibliji, Isus nije negirao Stari zavjet čak je rekao:''Nemojte misliti da sam došao da poništim Zakon(Stari zavjet) ili Poslanike, nisam došao da ih poništim već da ih dopunim.''(Matija,5:17-18)
Prema spomenutom citatu(Matija,5:17-18) jasno vidimo da Isus a.s. daje počast Starom zavjetu, i naređuje Kršćanima da slijede one stare naredbe koje nisu zamijenjene novim u Novom zavjetu. Stari zavjet kako se jasno vidi iz citata zaista dozvoljava poligamiju bez trunke sumnje! Nema niti jednog jedinog navoda iz Novog zavjeta da zabranjuje poligamiju. Novi testament insistira na monogamiji samo za sveštenike i đakone. Ni jedan Crkveni koncil u prvim stoljećima Kršćanstva nije opozirao višeženstvo. Sv. Augustin je jasno izjavio da on ne osuđuje poligamiju. Luter je tolerisao i odobrio bigamni brak Filipa od Hesea(njemački grad Hesse).
1953.god. Anabaptisti su širili poligamiju i današnji Mormoni u Americi drže se toga, do današnjeg vremena, crkva u nekim afričkim državama prihvata brak muškarca sa više od jedne supruge.'
http://poligamija.blogger.ba/arhiva/2008/12/23/1968987
P.S. Prema ovome gore , ja sam mogla napisati - kršćanstvo je uvelo javne kuće ..

Poslednja izmena:
Ko ima samo to, daje samo wibicu
Ko ima da ponudi vise, daje vise

Tako je i sa muskarcima isto
Ko ga sebi selektira kao bogatog kuronju, nema posle prava sa se zali - jao fali ostalo.

Sigurno , kao kad se bira računar , neke najviše interesuje koja je grafička kartica :)

- - - - - - - - - -

Za današnje djevojke idealan muškarac je penzioner :
lako ga je osvojiti
ne živi kod majke
ima redovna primanja
uvijek ima vremena
:)

Back