Sta za vas znaci to sto Google prima ljude bez fakulteta a ne prima one sa MIT diplomom?

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.551
Znaci li to nesto obicnom svetu?

Ili se to objasnjava da je samo 30tak studenata MITa nadprosecno a ostali su ista boranija kao i prosecan student fakulteta DIF ili politickih nauka u BGD?

Znate li da se na MIT trazi i essey, tj da vide da imate vise svesnosti i aktivnosti od nekog ko samo nauci lekciju i zna da je izokrene ovako onako , levo desno...?

To je jedna a mozda i jedina firma koja tako radi....
Sve ostale firme nece ni pogledati prijavu ako nema formalnog i to nakicenog CV....
Head hunteri, traze one iskazane i dokazane masine za mlevenje problema....ne traze oni talente koji tek treba da se ispolje....

Ima li to veze sa selekcijom u politici...?
Sta bi vi kao novog lidera?
Onog koji ima 30 godina u opstini , republici, odborima, skupstini, CV nakicen i zacinjen.
Ili onog ko nema podobnost prethodnih rezima, koga niti mozete videti na TV , radiju , netu...
Ili onog koga mozete videti , ali ne zeli da se dzapa kao u realitiju ko je glasniji , ko vise vredja i ko zadnji spusti protivniku nesto prljavo i uvredljivo..

Postoje ljudi , totalno nepoznato u Srbiji , cak i nezamislivo , koji upadaju ili u anksioznost ili u depresiju ako se ne bave kreativnim radom ili radom uopste....Uzivaju u radu....u dogradjivanju , izgradjivanju...
U Srbiji se mahom sprdaju sa takvima ili se blokiraju....
Bio je clanak o tome pre sigurno 5 godina , vrlo strucno napisan...kako se i sta blokira kod onih koji imaju te nagone ka kreativnom radu....pri cemu se kreativno tumaci na stari nacin, inovativno a ne kreativno kao pisem cetvorku ne kao izvrnutu stolicu nego kao polovinu od strelice...

Sta je za vas podoban liderski ili politicki kadar?
Sta je za vas odgovarajuci liderski ili politicki kadar?
Da li ste za harmonizaciju politike i naroda ili za raskid kompromisnog uvlakackog odnosa narod, podobnost, politicar.

papir jeste neki pokazatelj da osoba nesto zna

ali je neposredno pokazano znanje vrednije

recimo imas elektricara koji ti godinama radi struju , znas da zna

dal bi za neki posao zvao njega sa osnovnom skolom ili bi pozvao nekoga ko je zavrsio ETF sa svim desetkama

tako i u politici , mora da bude dobar govornik , da pamti informacije i da zna da ih plasira

to podrazumeva da bude nacitan ali ne mora biti neko ko je zavrsio fakultet politickih nauka sa desetkama

doduse u nasoj politici ne moras imati ni neki fond reci , 10 posto vise od proseka je dovoljno

cesta upotreba reci * lopov, lazov , strani placenik , neprijatelj srbije* donosi tih 10 posto

Na zapadu je to normalno dioploma je cisto eto.......pre svega dobiajs sansu da se pokazes sta znas imao diplomu ili ne i ako se pokazes da ne znas dzaba ti 50 diploma.
tacno. Sta ce seljaku diploma da bi radio u institutu za kvantnu fiziku .........a Bil Gejts je bio taksista kada je napravio Windows. Diploma mu uopste nije bila potrebna i studirao je da bi se hranio u studentskoj menzi.

A i ja kada idem kod doktora, ne dam da me leci nekakav specijalist vec iskljucivo portir u bolnici. On se covek razume u medicinu i ne treba mu diploma.

tacno. Sta ce seljaku diploma da bi radio u institutu za kvantnu fiziku .........a Bil Gejts je bio taksista kada je napravio Windows. Diploma mu uopste nije bila potrebna i studirao je da bi se hranio u studentskoj menzi.

A i ja kada idem kod doktora, ne dam da me leci nekakav specijalist vec iskljucivo portir u bolnici. On se covek razume u medicinu i ne treba mu diploma.
Pa Gejts i nema diplomu. Recimo ni Stiv Dzobs takodje nije zavrsio fakultet,ni Mark Zakenberg..., Dzejms Kameron takodje covek vozio kamion a oskarovac...

Pa Gejts i nema diplomu. Recimo ni Stiv Dzobs takodje nije zavrsio fakultet,ni Mark Zakenberg..., Dzejms Kameron takodje covek vozio kamion a oskarovac...
neverovatno da je neko genije u fizici a da nema ni 4 razreda skole. Izgleda da je to moguce samo u kapitalizmu, to jest, u kapitalistickim medijima.

Pa ti nisi ali ima ko jeste.
a da ja otvorim firmu , naprimer, za proizvodnju super -automobila, zaposlim 10-tak inzinjera (sa diplomama, podrazumeva se) potrebnog profila, i da na trzistu osvane super-auto "a bre Milun" .............svi ce kazu: vidi bre, ovaj Milun, nema dva razreda skole a genije.

a da ja otvorim firmu , naprimer, za proizvodnju super -automobila, zaposlim 10-tak inzinjera (sa diplomama, podrazumeva se) potrebnog profila, i da na trzistu osvane super-auto "a bre Milun" .............svi ce kazu: vidi bre, ovaj Milun, nema dva razreda skole a genije.
Pa ajde osnuj

Back