Šta za Srbiju znači pad rejtinga

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
186.036
Ako niste znali jos pre izbora agencija za ocenu kreditnog rejtinga Fitch nam je dala kreditni rejting BB- . Sada pre neki dan je isto ucinila i agencija Standard And Purs.

BB- rejting je najnizi rejting koji neka zemlja moze da dobije i znaci da pomenuta zemlja ima kreditni rejting SMECA

Taj rejting dobijaju zemlje koje su efektivno u bankrotu ili se nalaze pred bankrotom i zaduzene su do svog maksimuma ili preko svog maksimuma

Srbija ima dugove koji prevazilaze limit od 45% BDP-a koji se smatra za gornji limit zaduzivanja jedne zemlje.

I do tog duga su nas doveli Boris Tadic i Demokratska stranka u periodu od 2008 do 2012 godine

Otuda i kreditni rejting smeca.

Vise o tome na

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=08&dd=08&nav_id=633138

Ko sve ima BB rejting

Srbija se sa rejtingom BB minus našla u društvu zemalja kao što su: Angola, Bangladeš, Bolivija, Salvador, Gruzija, Mongolija, Paragvaj, Surinam, Vijetnam, Crna Gora. Inače, BB minus spada u takozvani smeće ili spekulativni rejting, neinvesticioni rejting jer se procenjuje da je rizik investitora visok kad ulažu u zemlje sa takvim rejtingom.

Jedino resenje za ovu situaciju je rpestanak zaduzivanja a to nece biti moguce bez smanjenja javnog sektora i plata u javnom sektoru za najmanje 50%

Penzionere ne bih dirao jer su njihove penzije i onako vec suvise niske a i oni su svoje penzije zaradili uplacivanjem u penzioni fond za razliku od budzetlija.

Ono sto je Tadic upropastavao godinama, ne moze da se popravi preko noci.

upravo..ja napisah per neki dan da ce nam rusi dati milijardu a zutaci svi poskocise ko opareni.... a sto ce da nam daju, a kako ce nam da daju, a sta traze zauzvrat, nikako ne treba da uzimamo da se obavezujemo :lol: .. znaci sa jedne strane svoje gownarije od 12 godina vlasti kalemiti nekome ko nije ni 10 dana na toj poziciji a kad taj ima sasvim solidnu ideju kako da namakne neku kaku taku sumu pljujes ga sto to radi... :rotf:

zuti mozak

sto mi obrisa ovaj post ispod... :roll: da ga ponovim...

Pozdravi Dacica premijera Tihi... On je toliko "omiljen". I nova guvernerka jednako.

Ako mislis da jedan predsednik grupe gradjana, izvesni Tadic i dalje diriguje drzavom... moracu da te razocaram i da te uverim da to nije tacno.

a ko nas je doveo do ovog rejtinga... jorgovanka, toma, aca, dacic.... :rotf:

na ovom tvom postu se pokazuje ona poznata da zuti imaju kratku pamet

Ako niste znali jos pre izbora agencija za ocenu kreditnog rejtinga Fitch nam je dala kreditni rejting BB- . Sada pre neki dan je isto ucinila i agencija Standard And Purs.

BB- rejting je najnizi rejting koji neka zemlja moze da dobije i znaci da pomenuta zemlja ima kreditni rejting SMECA

Najniži rejting je još jedno 9 stepenice down the road što se kaže. Ovaj vaš se zove ne investirajući razred - špekulativni, u narodu zvan smeće. Od ovog trenutačnog postoji još nekoliko B stupnjeva, C pa na kraju D.

http://en.wikipedia.org/wiki/Credit_rating

Hrvatska se trenutačno bori da na jesen očuva rejting BBB-. Ako ne uspije, rejting također pada u razred u narodu zvan smeće.

Rješenje za sve države je odgovornije vođenje javnih financija što uključuje razne mjere. Generalno se može reći da se radi o aktivnostima koje vode uravnoteženju proračuna i smanjenju proračunskog deficita i javnog duga.

sto mi obrisa ovaj post ispod... :roll: da ga ponovim...

a ko nas je doveo do ovog rejtinga... jorgovanka, toma, aca, dacic.... :rotf:

na ovom tvom postu se pokazuje ona poznata da zuti imaju kratku pamet

Za zute je kriva jorgovanka koja je 3 dana guvernsr i koja nas nije jos zaduzila ni evra a ne vlast tadica koja nas je zaduzila preko 10 milijardi.

Da mi je zuti mozak tri dana da se malo odmorim :roll:

Pozdravi Dacica premijera Tihi... On je toliko "omiljen". I nova guvernerka jednako.

Ako mislis da jedan predsednik grupe gradjana, izvesni Tadic i dalje diriguje drzavom... moracu da te razocaram i da te uverim da to nije tacno.

Pa ovo su sve Tadiceve zasluge. Ovi sada tek preuzimaju vlast tako da ovo sto se sada desava je jos zasluga Bokija Tadica i njegove druzine

Pa ovo su sve Tadiceve zasluge. Ovi sada tek preuzimaju vlast tako da ovo sto se sada desava je jos zasluga Bokija Tadica i njegove druzine

kreditne agencije daju prognozu unapred,ne cekaju da bankrotiras da bi ti smanjile rejting na nivo smeca,cekali su formiranje vlade da vide sta ce preduzeti,posto se nastavilo sa trosenjem i bahacenjem plus zakon o nbs,pametni ljudi skuzili u kom pravcu idemo:bye:

kreditne agencije daju prognozu unapred,ne cekaju da bankrotiras da bi ti smanjile rejting na nivo smeca,cekali su formiranje vlade da vide sta ce preduzeti,posto se nastavilo sa trosenjem i bahacenjem plus zakon o nbs,pametni ljudi skuzili u kom pravcu idemo:bye:

e ovakav sam odgovor cekao :lol:

znaci da su agencije popizdele jer njihov fan bota je izduvao i znaju da nece srbiju vise moci da drkaju, muzu i ucenjuju i unistavaju ko sto su za njegovih mandata, pa su u tom popizditisu doneli taku odluku da nam crkne ova nova krava simentalka za koju mozda bolje znaju no mi da ce nas bolje raniti no ona bivsa trula njihova

e ovakav sam odgovor cekao :lol:

znaci da su agencije popizdele jer njihov fan bota je izduvao i znaju da nece srbiju vise moci da drkaju, muzu i ucenjuju i unistavaju ko sto su za njegovih mandata, pa su u tom popizditisu doneli taku odluku da nam crkne ova nova krava simentalka za koju mozda bolje znaju no mi da ce nas bolje raniti no ona bivsa trula njihova
nisu one popizdele,nego im je praksa kada su izbori u nekoj zemlji da sacekaju novu vladu i da vide sta ona planira da radi,i u kom pravcu ide,ovde su videli da od stednje nema nista,da unistavaju nbs i to je to,nije to oopravdanje za botu,on je izgubio izbore zbog loseg vodjenja,sad se ocenjuje buduci rad vlade ,a cini mi se da ce biti katastrofalan:bye:

ako vam ovo nije odgovor u sta nas je ova prethodna klika bolesnih i iskompleksiranih budala koji nisu imali dana radnog staza pre no sto su postali ministri bacila, onda ja ne znam sta vise treab da se desi da skontate da se moramo okrenuti iskljucivo sebi a ne trulom zapadu od koga nememo ama bas nikake koristi vec samo stete

ako vam ovo nije odgovor u sta nas je ova prethodna klika bolesnih i iskompleksiranih budala koji nisu imali dana radnog staza pre no sto su postali ministri bacila, onda ja ne znam sta vise treab da se desi da skontate da se moramo okrenuti iskljucivo sebi a ne trulom zapadu od koga nememo ama bas nikake koristi vec samo stete

To je svakom Srbinu jasno.

Problem je što su Srbi u manjini.

nisu one popizdele,nego im je praksa kada su izbori u nekoj zemlji da sacekaju novu vladu i da vide sta ona planira da radi,i u kom pravcu ide,ovde su videli da od stednje nema nista,da unistavaju nbs i to je to,nije to oopravdanje za botu,on je izgubio izbore zbog loseg vodjenja,sad se ocenjuje buduci rad vlade ,a cini mi se da ce biti katastrofalan:bye:

a kako je to unisten nbs :rotf: sta su za dva dana izneli sve rezerve i stavili u tomin sef u bajcetinu :rotf:

problem ce biti da nam ameri vrate milijardu sto stoji kod njih... pa da objasne ono sa sdpr sto im bota poklonio, pa da se objasnimo oko sartida, pa kad zutaci pocnu da cvrkucu ima cirkus da bude i rejting ima oma da skoci sa izvinjenjem.. ziv ti bio pa to docekao ako bude pameti kod ovih danas.

Back