Sta vrednujete i cime se za to zalazete?

• Začetnik teme Začetnik teme Boki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Boki

Buduća legenda
Poruka
25.947
...inspirisan postom...

...znam dosta lopova, silovatelja i ološa svih fela koji se kunu u Boga, porodicu, decu itd...

...zelio bih da na ovoj temi prokomentarisemo ovu izjavu i smisao iste.

Dakle, danas (nije da nije bilo i ranije ali danas je to nekako, bas upadljivo) zivimo u drustvu u kojem kriminalci i ubice nose krst oko vrata, preljubnici pricaju o vaznosti familije i djece itd itd itd...kako vi gledate na to?

Da li ste kao vjernici nedeljom u crkvi, a vec poslijepodne psujete Boga...banalizujem primjer?!
Konkretko...koje vi to vrednosti vrednujete i kako te vrednosti i stavove u praksi i zastupate?

...izvolite...

Poslednja izmena:
...individualne vrednosti na ovim prostorima u 99% bivale su sasechene ne samo u korenu...prolazile su, uglavnom, ako je individualac "bio pod kontrolom" drzhavnog ili nekog drugog sistema...retki su oni koji su uspeli, bez "tudjih ruku", da iznesu svoje vrednosti na povrshinu...
...zashto su ovde na ceni te osobe koje pominjesh ???...sigurno znash za onu zahebanciju, zemunska sa'rana, koja je smeshna samo nekima dok veccina ide uredno da "celiva" one koji su ih stvorili...
...pamtim 'vake Teme i pamtim deo pisanih suprotnosti Srbije...

62745-07_7f9d_850x850.jpg

...individualne vrednosti na ovim prostorima u 99% bivale su sasechene ne samo u korenu...prolazile su, uglavnom, ako je individualac "bio pod kontrolom" drzhavnog ili nekog drugog sistema...retki su oni koji su uspeli, bez "tudjih ruku", da iznesu svoje vrednosti na povrshinu...
...zashto su ovde na ceni te osobe koje pominjesh ???...sigurno znash za onu zahebanciju, zemunska sa'rana, koja je smeshna samo nekima dok veccina ide uredno da "celiva" one koji su ih stvorili...
...pamtim 'vake Teme i pamtim deo pisanih suprotnosti Srbije...

Ni dan danas nije bolje.Cim nisi klise,cim si individualac sa mozgom,koji ne zivi u okvirima drustvenih normi,koje su nametnute od strane estabilismenta,ti si neko kome se zavidi..kao vanzemaljac,i ako takva osoba nauci da zivi sa tim, zivot joj je lepsi i drugaciji..a sto se tice religije u jednoj sekularnoj drzavi ( danas se pokrece pitanje koliko je Srbija sekularna),religija je cista manifestacija u politicke svrhe,i to je jedna od suprotnosti Srbije,hoces nesto a ne znas sta i na kakav nacin..drugim recima Srbiji je ispran mozak..

...inspirisan postom...

Dakle, danas (nije da nije bilo i ranije ali danas je to nekako, bas upadljivo) zivimo u drustvu u kojem kriminalci i ubice nose krst oko vrata, preljubnici pricaju o vaznosti familije i djece itd itd itd...kako vi gledate na to?

Da li ste kao vjernici nedeljom u crkvi, a vec poslijepodne psujete Boga...banalizujem primjer?!
Konkretko...koje vi to vrednosti vrednujete i kako te vrednosti i stavove u praksi i zastupate?

...izvolite...

Ti sto se u boga kunu su ti najmanje vetnici, to je pomodarstvo
Pravo vernik je nesto sasvim drugo

Ja licno imam neke svoje moralne norme i njih se drzim.... ne kradem, ne lazem, ne varam, ne manipulisem i glumatam...nikada od pomenutih stvari nisam uradila niti cu.....isto to trazim i od bliznjih mi ljudi, kad nesto od toga izostane prica je gotova...i tu sam vrlo striktna....slazi me jednom zavrseno je sa poverenjem u tebe pa je odnos skemban i tu brzo pocinje da se urusava, pokradi il prevari sut karta odma...

Vernik nisam i ne zamlacujem se tim nametnutim laznim moralom kojeg se oni pridrzavaju pod pretnjom gorenja u paklu

Ako si placeni ubica neka si, ako si pljackas dijamanata neka si, trgujes oruzjem ok, kurrvas se se za pare ok.... Al ako bacis mace sa terase bacicu i ja tebe bez da trepnem...
Jednostavno imam neke svoje principe, moji su i hebe mi se dal se uklapaju sa ovim nametnutim od strane drustva (zakon) i crkve kojih se lazno pridrzavaju ostali

Cudna zverka znam al hbg

Ni dan danas nije bolje.Cim nisi klise,cim si individualac sa mozgom,koji ne zivi u okvirima drustvenih normi,koje su nametnute od strane estabilismenta,ti si neko kome se zavidi..kao vanzemaljac,i ako takva osoba nauci da zivi sa tim, zivot joj je lepsi i drugaciji..a sto se tice religije u jednoj sekularnoj drzavi ( danas se pokrece pitanje koliko je Srbija sekularna),religija je cista manifestacija u politicke svrhe,i to je jedna od suprotnosti Srbije,hoces nesto a ne znas sta i na kakav nacin..drugim recima Srbiji je ispran mozak..

...odavno...ali, to i jeste cilj, jer se tako lakshe vlada...

Ako dozvolis da ti isperu:manikir:

Ti sto se u boga kunu su ti najmanje vetnici, to je pomodarstvo
Pravo vernik je nesto sasvim drugo

Ja licno imam neke svoje moralne norme i njih se drzim.... ne kradem, ne lazem, ne varam, ne manipulisem i glumatam...nikada od pomenutih stvari nisam uradila niti cu.....isto to trazim i od bliznjih mi ljudi, kad nesto od toga izostane prica je gotova...i tu sam vrlo striktna....slazi me jednom zavrseno je sa poverenjem u tebe pa je odnos skemban i tu brzo pocinje da se urusava, pokradi il prevari sut karta odma...

Vernik nisam i ne zamlacujem se tim nametnutim laznim moralom kojeg se oni pridrzavaju pod pretnjom gorenja u paklu

Ako si placeni ubica neka si, ako si pljackas dijamanata neka si, trgujes oruzjem ok, kurrvas se se za pare ok.... Al ako bacis mace sa terase bacicu i ja tebe bez da trepnem...
Jednostavno imam neke svoje principe, moji su i hebe mi se dal se uklapaju sa ovim nametnutim od strane drustva (zakon) i crkve kojih se lazno pridrzavaju ostali

Cudna zverka znam al hbg

...e o ovome ja pricam.

Kakvi su stavovi, vrednovanje i cime se za njih zalazemo :ok:!!!
Odlican post!

A sto se vrlina tice...teska si, bre...:malav:...isti sam :lol:.

Mislim da ljude treba pustiti da zive svoje zivote kako oni to zele. Ja uocavam samo odredjene kontradiktornosti...i to konstatujem.

- mislim da je zdravlje bitno i bavim se sportom, gledam sta jedem, ne pusim.
- volim zivotinje, dajem novac pojedincima koji se prakticno za njih zalazu.
- prijateljstvo mi je bitno i tu ostajem uvijek isti...za prijatelja sam uvijek tu ali sam takodje prvi koji istome udari plesku kada vidim da pretjeruje.

Poslednja izmena:
Svet je blesav, uvek i bio. Muškarci popuju ženama o tome šta znači biti žena, lovatori i poslovni ljudi pričaju o nebitnosti novca, sveštenici ebu malu decu i tuku p.edere, lopovi ladno mogu da ti pomognu u životu, i slično :lol:

Vrednujem prijateljstvo, rad, darežljivost, ljubav... ali i bezobrazluk, pobunu, i tako...

...odavno...ali, to i jeste cilj, jer se tako lakshe vlada...

a kome to u svetu nije ispran mozak??? :aha:

sve je podredjeno manipulaciji od strane moćnika

"različiti" mogu da pronadju mir samo u svom mikro svetu - svojoj glavi (pod uslovom da nisu na nekim drogama-bilo koje vrste- o5 načinu manipulacije svesti)

sve se svodi na "kako da komšiji crkne krava" ili ličnoj promociji kompleksa i prenaglašenosti u dekadenciji

...inspirisan postom...

...izvolite...

Svaki ( samosvesni) pojedinac ima neki svoj subjektivni osjecaj za pravdu , prilagodjen svojim standardima , nacinu zivota, ličnosti...
nisam bezgrešan , danas ne bi preziveo da si bezgresan , ali opet postoje odrednjene linije koje ne bih presao zarad bilo cega , smatram sebe casnom osobom.
Druge ne gledam , sve dok ne udju u moju sferu interesovanja/poslovanja .

Generalno smatram da je drustvo u jadnom stanju , jer su ljudi pristali da kupuju stvari koje ne bi trebalo da budu na prodaju ( barem ne u tom obliku , i pod tim imenom itd) ....Čovek sa karakterom , bez obzira na njegovu moc ( kupovnu) , sa dovoljno kvaliteta koji se ne mere isključivo kros bankovni izvestaj , sigorno nece pristati , aminovati trenutno stanje ...Naprosto i pojednostavljeno , danas ne moras biti nista osim eura ili zelenog dolara, covek sa samopouzdanjem ce podici glas protiv nakaradnog vremena i sistema vrednosti , bez obzira na kolicinu zelembaca kojom raspolaze ....

"I definitely don't think that money can buy you love. It can buy you affection but certainly not love."
:)

...e o ovome ja pricam.

Kakvi su stavovi, vrednovanje i cime se za njih zalazemo :ok:!!!
Odlican post!

A sto se vrlina tice...teska si, bre...:malav:...isti sam.

Mislim da ljude treba pustiti da zive svoje zivote kako oni to zele. Ja uocavam samo odredjene kontradiktornosti...i to konstatujem.

- mislim da je zdravlje bitno i bavim se sportom, gledam sta jedem, ne pusim.
- volim zivotinje, dajem novac pojedincima koji se prakticno za njih zalazu.
- prijateljstvo mi je bitno i tu ostajem uvijek isti...za prijatelja sam uvijek tu ali sam takodje prvi koji istome udari plesku kada vidim da pretjeruje.

Znas kako...ja sam ko mladja mislila da malo trazim od ljudi iz okoline...brate samo nemoj me lagati prevariti zabiti noz u ledja....a sve ostalo moze....dogovoricemo se sta god da je....samo ti iskreno kazi sta je pa cemo da resim
Al brate boki ispade kako godine prolaze da trazim mnogo...e da ga hebem
Dosta sam ljudi oko sebe odjebala jer sam otkrila da su me slagali recimo, i to za bljak stvari, a nije bilo potrebe, mogli su iskreno u tom momentu reci pa da resimo stvar i jos bi bili u kontaktu
Hbg ispadoh zahtevna i teska zverka....hebem mu misa
U stvari sta je stos, ja idem protiv prirode coveka, nama je u prirodi zbog jako razvijenog mozga da i lazemo i ujebemo drugu jedinku iste vrste....i tehnicki gledano ja trazim nemoguce
Svako ce te u jednom momentu zajebati u zivotu na sitno il na krupno, i tu sam ja problem jer ne prihvatam nesto sto je prirodno....
A bas sam mislila da sam liberalna zenska bre.... pa i da si placeni ubica ja bih te pitala a cime ubijas, ne bih te osudila :rotf:
Ne valja bre kako god da okrenes, de god da popustis, sta god da prihvatis, gowna smo od vrste u sustini i nece na dobro da iskoci
Evo ti jedno :heart: za ovo oko zivotinjica

Ali kad krenu ove bajke u srbiji je tako
A jeste drugde nije
Samo se u srbiji manipulise
Jeste da
Aj bre....
Kad cete da skapirate da je covek kao vrsta takav i da ucrtana granica na karti nema veze sa karakterom kompletne vrste
Ko vrsta smo ogavni, kraj price

...u globalu se slazhem...
...ali, postoje finese, a ti ih podvodish ( sakrivash ) pod global...zashto ?...samo ti znash...:)

- - - - - - - - - -

a kome to u svetu nije ispran mozak??? :aha:

sve je podredjeno manipulaciji od strane moćnika

"različiti" mogu da pronadju mir samo u svom mikro svetu - svojoj glavi (pod uslovom da nisu na nekim drogama-bilo koje vrste- o5 načinu manipulacije svesti)

sve se svodi na "kako da komšiji crkne krava" ili ličnoj promociji kompleksa i prenaglašenosti u dekadenciji

...da ne pishem 2x :)...skoro identichan odgovor kao i Metli...

...u globalu se slazhem...
...ali, postoje finese, a ti ih podvodish ( sakrivash ) pod global...zashto ?...samo ti znash...:)

- - - - - - - - - -

...da ne pishem 2x :)...skoro identichan odgovor kao i Metli...

postoje finese...ali usamljenih slučajeva je jako malo

masa čini svoje, pritisak dabudeš neko drugi je očigledan na svakom mestu

ako ne podilaziš- šikaniran si "ideš na odstrel".. samo medj svoja 4 zida možeš da budeš to što jesi-ukoliko deformacije života nisu uzele danak

postoje finese...ali usamljenih slučajeva je jako malo

masa čini svoje, pritisak dabudeš neko drugi je očigledan na svakom mestu

ako ne podilaziš- šikaniran si "ideš na odstrel".. samo medj svoja 4 zida možeš da budeš to što jesi-ukoliko deformacije života nisu uzele danak

E to krenu pojedinci i za njima masa,copor.Ne razmislja svojom glavo,nego ajde.Svi smo svedoci 90-tih godina.

Back