Šta vas nervira u nekom prodajnom objektu?

Aruena*

Buduća legenda
Poruka
34.821
Sigurno je svako od nas imao neku situaciju koja ga je iznervirala kad je ušao u neku prodavnicu.

Mene nervira kad uđem u butik i kažem da samo gledam a prodavac mi svo vreme diše za vratom.
Druga situacija, u mesari tražim 1kg mesa a dobijem 1,2kg i nikad me ne pita da li je puno. Meni je puno i 1kg jer me sramota da tražim manje.

Daj bar jedan primer :D
Jao....Kako?
Recimo ...Kada artikal nema izloženu cenu ...ili ima neku koja nije tačna...Kada ne mogu da dohvatim nešto sa police ...
Nadrndane face ...gužva...Svi dišu jedan drugom za vrat ...Hajde , to nema veze sa prodavnicom...Ili ima?
Kada čekam na mesari 100 godina, kada je krompir ili bilo šta drugo za smeće , a ne za upotrebu ...
Uh , ima previše...Kada ne nađem ono što tražim...Uh onda poludim....

Generalno da prodavac nema pojma ništa o proizvodu koji prodaje.
Jezim se od toga , bolje da ćuti nego da se pravi da nešto kao "zna"
Mene nerviraju njihove tehnike kako bi prodali više. Posebno se odnosi na prodaju dodatnih proizvoda. Verovatno im je to obaveza i u opisu posla.
Primer: kupujem lampu a nude mi sijalicu. Ili, moj muž kupuje brusilicu a nude mu ploču za brušenje. Da nam treba sijalica ili ploča tražili bi.
Ugura ti višak mesa i ne pita da li je ok. Ima kupaca koji kažu skini, neću toliko.

Jao....Kako?
Recimo ...Kada artikal nema izloženu cenu ...ili ima neku koja nije tačna...Kada ne mogu da dohvatim nešto sa police ...
Nadrndane face ...gužva...Svi dišu jedan drugom za vrat ...Hajde , to nema veze sa prodavnicom...Ili ima?
Kada čekam na mesari 100 godina, kada je krompir ili bilo šta drugo za smeće , a ne za upotrebu ...
Uh , ima previše...Kada ne nađem ono što tražim...Uh onda poludim....
To je kad dođeš na kasu ona kuca jednu cenu a na rafu druga. Tada poludim i uvek vratim.

Ugura ti višak mesa i ne pita da li je ok. Ima kupaca koji kažu skini, neću toliko.
Tu oko gramaže (ako je u granicama ) ne pravim frku , jasno je meni da to ne može baš tačno da se iseče...Ali recimo , isto , što me nervira je kada me ne pita , nego uvali neku salamu , bilo šta u mašinu i cepa li cepa...Aloooo!Pa nisam rekla da mi sečeš ..Daj mi pola kg i da se tornjam...

Da to su tehnike da prodaju što više, to je posao prodavca ako pogledaš malo bolje.
Više mi je žao onih zenica na trafici koje moraju da ponude svakom kupcu nešto na "akciji"
Ja odbijem i ostavim joj kusur 🙄 znam da ima onih koji je oteraju u tri lepe ali ona mora to da nudi...gazda joj preti...idioti.
To nije bilo ranije. Sada se angažuju konsultanske firme koje rade na poboljšanju prodaje. Mogu to da prihvatim ali ne mogu da prihvatim navalentnog trgovca koji mora da mi ugura proizvod po svaku cane.
Poslednji primer: kupila sam cipele i kasirka me je bar dva minuta ubeđivala da kupim sprej za održavanje. Takvih sprejeva imam dva kući.

Tu oko gramaže (ako je u granicama ) ne pravim frku , jasno je meni da to ne može baš tačno da se iseče...Ali recimo , isto , što me nervira je kada me ne pita , nego uvali neku salamu , bilo šta u mašinu i cepa li cepa...Aloooo!Pa nisam rekla da mi sečeš ..Daj mi pola kg i da se tornjam...
Meleveno meso mora tačno da mi da. Kada seče na mašini isto može tačno a ne da se zalaufa sa sečenjem.

To nije bilo ranije. Sada se angažuju konsultanske firme koje rade na poboljšanju prodaje. Mogu to da prihvatim ali ne mogu da prihvatim navalentnog trgovca koji mora da mi ugura proizvod po svaku cane.
Poslednji primer: kupila sam cipele i kasirka me je bar dva minuta ubeđivala da kupim sprej za održavanje. Takvih sprejeva imam dva kući.
Wooby House (prodaja alata i opreme) ladno te prate kao da si lopov 🤭
Jbt nemaš slobodu sam da uzmeš i odeš do kase...kapiram da ima lopova ali hbt užasno....imam tako milion primera...ali barem znaju šta imaju na stanju i gde je haha.

Wooby House (prodaja alata i opreme) ladno te prate kao da si lopov 🤭
Jbt nemaš slobodu sam da uzmeš i odeš do kase...kapiram da ima lopova ali hbt užasno....imam tako milion primera...ali barem znaju šta imaju na stanju i gde je haha.
Znam za njih. Kontradiktorna situacija je u radnji Uradi sam. Govorim za Novi Sad. Tamo nema šanse da navataš nekog trgovca.

Sigurno je svako od nas imao neku situaciju koja ga je iznervirala kad je ušao u neku prodavnicu.

Mene nervira kad uđem u butik i kažem da samo gledam a prodavac mi svo vreme diše za vratom.
Druga situacija, u mesari tražim 1kg mesa a dobijem 1,2kg i nikad me ne pita da li je puno. Meni je puno i 1kg jer me sramota da tražim manje.

Najviše me nervira kad traže da na kasi platim sve iz korpe. Uvek mi je to najstresniji deo pazarluka.

Ufff, jedva čekam komunizam. :mrgreen:

Back