Šta vas najviše nervira u saobraćaju?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.565
4292484055d5135c9f009c655120745_v4_big.jpg

Kod ucesnika u saobracaju,u gradu,na autoputu, magistrali, nepoštovanje propisa, prebrza vožnja,
upotreba telefona,nekorišćenje migavaca, spicevi, parkiralista,pesaci, setanje iz trake u traku

U novije vreme najviše mi smeta kuckanje po mobilnim telefonima i multimedijalnim uređajima na kolima. Ljudi prosto nisu svesni da auto ako se kreće samo propisanom brzinom u gradu za samo jednu sekundu prelazi 14 metara. Ako se unutar toga neko ili nešto nalazi eto velike nesreće jer do udarca dolazi bez kočenja. A to je samo ako jednu sekundu ne gledate na put.
Nikad nećemo saznati koliko se već nesreća desilo zbog toga.

Pravilo je da se telefon ne koristi tokom vožnje, propisano je i korišćene žmigavca, tako da....

Čak i kao pešak na pešačkom prelazu bez posebne signalizacije imam respekta prema vozačima, pa čekam propust da pređem pešačku stazu i plus se govorom tela zahvalim.
Saobraćaj nije filosofska stvar koja dozvoljava slobode mišljenja i zaključivanja, i ako nema propisa koji se usvajaju kao pravila disanja, da se primenjuju napamet i uvek za sve učesnike isto, od toga je slaba vajda.
Ne nervira me ništa posebno, verovatno jer moje vreme nije tako skupo, ali definitivno imam sumnju prema onima koji izdaju vozačke dozvole ljudima koji i te kako pokazuju tendenciju da svima poznata pravila saobraćaja ne poštuju uvek, nego ono... sporadično.
Zbog sporadičnih se i naprave nemili događaji!

Nerviraju me ovi što su na brzaka došli do para i kupili džipove od 100.000 evra. Juče stojimo na semaforu i nešto nas kucka otpozadi. Izađem ja a ono bmw xxx džip naslonjen na zadnji branik. Kucnem ja na prozor ona glupača gleda u telefon i pustila kočnicu, automatik sam ide i auto verovali ili ne, kucka nas tj gurka oće da ide :lol:

Back