Sta vas cini srecnima?

• Začetnik teme Začetnik teme Bix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sreu cine male stvari
citat jeste patetican, al je sustina pogodjena
poznajem ljude koji su u sedmoj deceniji, a istinsku srecu nisu osetili jer jure za materijlanim
kad to materijlano dostignu, nema osecaja srece, a oni se osete prevareno i sebi postave novi cilj..ponovo materijalan
i dok streme prema njemu, nema istinske srece na putu do tamo
a zivot je tako kratak
i ni jedan dan ne moze nikad vise da se vrati

sreu cine male stvari
citat jeste patetican, al je sustina pogodjena
poznajem ljude koji su u sedmoj deceniji, a istinsku srecu nisu osetili jer jure za materijlanim
kad to materijlano dostignu, nema osecaja srece, a oni se osete prevareno i sebi postave novi cilj..ponovo materijalan
i dok streme prema njemu, nema istinske srece na putu do tamo
a zivot je tako kratak
i ni jedan dan ne moze nikad vise da se vrati
da da, ... mene cine srecnom sitnice, mali znaci paznje, da sam zdrava ja i moji najbliznji, da imam svoj duhovni mir, tu tisinu koju nosim u sebi,,to je ne procenljivo, taj spokoj ...sreca je za mene i isecaj posle ucinjenog bilo kog dobrog dela :) zasmejati ljude oko sebe, pokloniti im osmeh :)
za sve vas saljem i vama osmeh :)

Ne, naslov nije nikako patetican. Ali je osecaj srece savrseno indivudualan, a i menja se ne samo od danas na sutra.
Za mene su susreti sa zivotinjama najsrecniji trenuci, za nekoga je to kao kad vidi da su u nekom filmu neki igrali
u sporednim ulogama, jednostavno ne postoji definicija srece, ali zasto ne bi svako od nas rekao sta ga cini srecnim?

Ne, naslov nije nikako patetican. Ali je osecaj srece savrseno indivudualan, a i menja se ne samo od danas na sutra.
Za mene su susreti sa zivotinjama najsrecniji trenuci, za nekoga je to kao kad vidi da su u nekom filmu neki igrali
u sporednim ulogama, jednostavno ne postoji definicija srece, ali zasto ne bi svako od nas rekao sta ga cini srecnim?
Sobzirom da se slabo ljudi oglasava na ovu temu,,, mogu samo zakljuciti na zalost da nisu srecni,,. :/ jer da jesu i da ima sta da ih cini srecnima pisali bi i pisali.... to je stanje u kojem zelis srecu pokazati dr, da vide, to je stanje koje se ne da sakriti :) eto zao mi je sto je narod takav,,, da ne kazem ne srecan... a steta trebao bi biti jer zivot sacinjavaju dosta dosta stvari za koje se mogu nazvati sreca u njihovim zivotima. samo da malo zavire u sebe. :)

Dobro. Ako zanemarimo činjenicu da je citat poput onih koje klinke kače na fejsbuku, mogu reći da i mene za sada održavaju male stvari
tipa zanimljiva knjiga, film, vežbanje itd. U budućnosti se nadam da će to biti nešto veće kao što je karijera, osnivanje porodice, možda odlazak u inostranstvo...

Poslednja izmena:
Pitali su jednu malu devojcicu
-sta zelis biti kad porastes? Dete odgovori- Srecna,
ne, ne nisi razumela pitanje...
dete: Ne, vi niste razumeli zivot!
z:D

u zadnje vrijeme ništa posebno...jednostavno sam srećan bez nekog posebnog razloga, ono kao sam od sebe...osjećaj sreće i lagane euforije, teško je to dočarati..(to samo u nekim dužim periodima seksualne apstinencije..)
a za neku potpunu sreću bi mi leglo neko vrhunsko žensko čeljade, da joj napravim bebca, i da omatorimo zajedno, da se zajedno vučemo po ulici u dubokoj starosti,uz pomoć štapova...:zskace:

- - - - - - - - - -

i tako, život je lijep...:aha:

Poslednja izmena:
Pitali su jednu malu devojcicu
-sta zelis biti kad porastes? Dete odgovori- Srecna,
ne, ne nisi razumela pitanje...
dete: Ne, vi niste razumeli zivot!
z:D
Uf, u takvom sam daunu da mi nedostaje puno tih faktora koji bi me ucinili srecnim... ne znam, mozda sam zadovoljan vec onda kad mi dan pocne bez zdravstvenih tegoba i kad se ne suocim sa takvim problemima kod bliznjih... kad pronadjem dovoljno motiva da nasmejem i oraspolozim ovo malo ljudi koji me jos smatraju dragim i zanimljivim i pomazu mi da ne nestanem u ponoru samoce, straha, tuge, beznadja... samo i ta sacica ljudi oko mene je pogodjena raznoraznim teskocama, sve veci trud je potreban da ih razvedrim, biju nas nevolje sa svih strana, a ja imam sve manje energije, i bojim se da cu se ugasiti kao one zvezde koje odumiru, kad i poslednju svetlost budem isijao oko mene ce ostati samo hladne planete i utonucu zajedno sa njima u tamu... ma srecan sam sto jos uvek tinjam...

čirs...i nemoj mnogo da se prejedaš...samo udri po pivu...:deda:
heheeh :D

- - - - - - - - - -

Uf, u takvom sam daunu da mi nedostaje puno tih faktora koji bi me ucinili srecnim... ne znam, mozda sam zadovoljan vec onda kad mi dan pocne bez zdravstvenih tegoba i kad se ne suocim sa takvim problemima kod bliznjih... kad pronadjem dovoljno motiva da nasmejem i oraspolozim ovo malo ljudi koji me jos smatraju dragim i zanimljivim i pomazu mi da ne nestanem u ponoru samoce, straha, tuge, beznadja... samo i ta sacica ljudi oko mene je pogodjena raznoraznim teskocama, sve veci trud je potreban da ih razvedrim, biju nas nevolje sa svih strana, a ja imam sve manje energije, i bojim se da cu se ugasiti kao one zvezde koje odumiru, kad i poslednju svetlost budem isijao oko mene ce ostati samo hladne planete i utonucu zajedno sa njima u tamu... ma srecan sam sto jos uvek tinjam...
Znam , razumem te sve.. ne daj se, bori se kako umes i znas da opstanes u svetlosti i sjaju :) i zbog sebe i zbog drugih,, sta ce ovi sto su u mraku ako nema nas u svetlosti :)

Back