Šta vam više treba?

1. Niko od nas ne zna svoj minimum dok ga ne dozivi.
2. Dozivela sam period kad sam srecna bila sto mogu da obavljam svoje fizioloske potrebe.
3. Sustinski mi ne fali nista, jer su moji bliznji zivi i zdravi
4. Covek nikad ne biva namiren do kraja, uvek zeli vise i to je normalno i prirodno. Covek koji nema zelja je covek u problemu

inspirisala me glupa defka na vukajliji
http://vukajlija.com/sta-mi-vise-treba/684535
koji je vaš minimum, sa koliko se zadovoljavate, šta vam još fali i hoćete li se ikad namiriti?

Smatram da veci problem moze biti visak nego manjak. Lepo je i treba zeleti, ali se ne mora i ne treba sve imati.

Izvor mog nezadovoljstva je prisustvo i uticaj nekih ljudi koji me crpe. Kada oni prestanu da mi uzimaju energiju znam da cu se preporoditi. Ako iz ove psiholoske igre izadjem kao pobednik, i sa minimumom minimuma cu se osecati ispunjenjeno. Sta je dovoljno? Sloboda! Osecaj prave slobode.

Smatram da veci problem moze biti visak nego manjak. Lepo je i treba zeleti, ali se ne mora i ne treba sve imati.

Izvor mog nezadovoljstva je prisustvo i uticaj nekih ljudi koji me crpe. Kada oni prestanu da mi uzimaju energiju znam da cu se preporoditi. Ako iz ove psiholoske igre izadjem kao pobednik, i sa minimumom minimuma cu se osecati ispunjenjeno. Sta je dovoljno? Sloboda! Osecaj prave slobode.

nema tu velike filozofije, samo okrenes prekidac u glavi i vise nemoj da im dozvolis da budu sisaci..:zag:
sto imam vise godina, sve su manje potrebe..vremenom se zelje i potrebe stvarno iskristalisu
samo da smo zdravi svi!
za ostalo cemo lako..
manje ili vise, na kraju svi isto zavrsimo..

u ovom momentu imam sve sto zelim i nije mi potrebno bilo sta vise.
moj minimum a i maksimum, jer ono bitno sto zelim dozivljavam kao potrebu oduvek se odnosi na zdravlje, solidan posao, moju kucu /stan, stabilan i ispunjavajuci emotivan odnos, dete koje je ok, uredjen zivot bez nervoze i stresa.
sve ostalo je luksuz koji me ne bi cinio srecnijom, bio bi sitan plus a bez ovoga sto sada imam se ne bih osecala dovoljno dobro za moj pojam.

bio zadovoljan ili ne, to mi je što mi je...želje su jedno, mogućnosti drugo...
zavisi kako gledaš...ako gledaš s jedne strane iam sve što treba, nemora više...al to kad bi bio ko oni budistički sveštenici...i kad bi tako razmišljo ko oni
s druge strane neam ništa...
i samo mi malkice fali da iam sve što mi treba da bi bio klot zadovoljan, a to je za većinu ljudi minimum...al to što je većini minimum meni je skroz dovoljno
preostaje mi da se nadam...ima ona latinska...dum spiro spero
i nemoj samo neko da mi kaže svako je kovač svoje sreće, svako je reditelj svog života

Poslednja izmena:
inspirisala me glupa defka na vukajliji
http://vukajlija.com/sta-mi-vise-treba/684535
koji je vaš minimum, sa koliko se zadovoljavate, šta vam još fali i hoćete li se ikad namiriti?

kad bi me neko gledao sa strane, verovatno bi pomislio "ova ima sve"
to sto se ja (ipak) osecam (pomalo) nezadovoljno i neispunjeno, to je sad druga stvar
valjda sam se rodila nezadovoljna, a takva cu i da umerm

zeleti vise je divna stvar. ako je inicijalna kapisla za akciju, borbu, rad i licno usavrsavanje i razvoj
zeleti vise je uzasna stvar, ako je izvor unutrasnjeg nezadovojstva onim sto se ima..to je gorak, i tuzan zivot..
ne zeleti nista, ili je nirvana, ili smrt.

Back