Šta uraditi - APR - Žalba

Didi76

Početnik
Poruka
12
Dragi forumaši,

Tražim odgovor već nekoliko dana, pa hajde da podelim sa vama. Naime, u toku usaglasavanjem sa zakom o zadrugama, pa sve zadruge koje ne zele da budu likvidirane treba da izvrše usaglasavanje do 07.01.2017. Stvari stoje ovako, prilikom prve registracije u Registar 2008. , napravljena je greška, pa ispada da zadrugari na osnivačkoj skupštini nisu uplatili, već samo dali izjavu da će uplatiti kapital (upisan, a ne uplaćen). Sad kad se vrši usaglašavanje, traži se DOKAZ kad je urađena uplata uloga zadrugara, a ne vidi se da je napravljen propust u startu (registraciji osnivanja). Ja sam prijavila grešku, a ne mogu da tvrdim ni da jeste ni da nije, pošto nemam prijave pri osnivanju, ali na osnovu dokumentacije vidim da dokumentacija podrazumeva upis i uplatu udela zadrugara (izgrešili su i ime pravo zadruge, pa je moja pretpostavka da je to greška). Kad sam im se obratila sa pitanjem kako da ispravimo grešku, ime su ispravili istog trena, a ulog zadrugara nisu. Da li možete da me posavetujete, vi koji ste radili sa APRom, još ako ste radili sa zadrugama, šta da uradim u ovom slučaju? Hvala unapred velikooooo!

Back