Sta upisuje generacija '92??

Ma znam ali ipak mi se cini da je pravo najobimnije.
Npr. gledao sam knjige za 1 godinu iz psihologije, ma to su svescice u odnosu na ove iz prava :(

Bitnije je kako to tebi ide, a ne koliko ima...
Mozda i te, kako ih ti zovesh, sveshcice iz psihologije [osecam se prozvanim :cool:] mogu da ti zadaju vishe muka od onih 'iz prava'...
A i ne znam na kakve sveshchice mislish, iskreno, ne vidim nijednu takvu osim ''Humane genetike'' prof. dr. Feodore Popic - Paljic, koja je prilichno zakukuljena, ako si ciljao na novosadsku katedru za psihologiju...

pravo nekako deluje najisplativije,jos ako te posle faxa ceka posao (meni su cale i keva advokati,ustvari cale je sad sudija pa me ceka siguran posao u njihovoj kancelariji) i drugo, uvek ce se naci dve budale koje se spore oko 2 ara placa ili ne mogu da se razvedu sporazumno i dogovore oko starateljstva nad decom, e advokati su tu da pokupe lovu, realno ko ebe budale kad ne mogu da nadju zajednicki jezik (citaj: ovce su uvek bile za sisanje),ali jedini problem je sto nemaju svi zeludac za taj posao (ja na svu srecu ne spadam u tu kategoriju) sto je meni potpuno neshvatljivo jer posao je posao i u njega se ne ulazi sa nekim posebnim emocijama

Bole tebe uvo kad imas caleta koji ce da te zaposli. Delimicno zbog ovoga je drzava u ovakvom sranju. Posao se dobija samo preko veze. Na zalost, ne samo posao vec i diploma a da ne pricamo za ostalo. A sta onda da rade obicni smrtnici???
Muka mi je od takvih ljudi sto sve dobijaju preko veze. Vecina njih ne uradi nista a dobije svasta. Bez uvrede ali to je moje misljenje.

Bole tebe uvo kad imas caleta koji ce da te zaposli. Delimicno zbog ovoga je drzava u ovakvom sranju. Posao se dobija samo preko veze. Na zalost, ne samo posao vec i diploma a da ne pricamo za ostalo. A sta onda da rade obicni smrtnici???
Muka mi je od takvih ljudi sto sve dobijaju preko veze. Vecina njih ne uradi nista a dobije svasta. Bez uvrede ali to je moje misljenje.

To je misljenje svakog napacenog coveka koji nema nikoga da ga probije a zna da je 100 puta kvalitetniji od "tog tamo" .

U potpisu napaceni covek :lol:

Premda je dobar deo zivota tek predamnom, ipak sam se i ovako "mali" opekao na ovaj zar :neutral:

Znaci,po tebi je bolje da zaposle nekoga sa strane samo da to ne bude<preko veze>. Ok,postujem tvoje misljenje ali mislim da nije bas ostvarivo u praksi, i jos nesto, kod mojih u kancelariji radi jos nekoliko pravnika,a znam da nisu primali nikoga sa prosekom manjim od 9. A za ovo sto si pomenuo obicne smrtnike...smatram da smo to svi i da svi imaju iste mogucnosti za uspeh,naravno,neko je u maloj prednosti na startnoj poziciji

Znaci,po tebi je bolje da zaposle nekoga sa strane samo da to ne bude<preko veze>. Ok,postujem tvoje misljenje ali mislim da nije bas ostvarivo u praksi, i jos nesto, kod mojih u kancelariji radi jos nekoliko pravnika,a znam da nisu primali nikoga sa prosekom manjim od 9. A za ovo sto si pomenuo obicne smrtnike...smatram da smo to svi i da svi imaju iste mogucnosti za uspeh,naravno,neko je u maloj prednosti na startnoj poziciji

Lupas gluposti .

Osnova demokratksog drustva je da svi budu jednaki i da svi imaju jednake sanse i mogucnosti za ostvarivanje licnih ciljeva u svim sferama drustvenog zivota .

Garant si preskocio tu lekciju iz ustava ....

Ne znam o kakvim prednostima ti pricas ...

Lupas gluposti .

Osnova demokratksog drustva je da svi budu jednaki i da svi imaju jednake sanse i mogucnosti za ostvarivanje licnih ciljeva u svim sferama drustvenog zivota .

Garant si preskocio tu lekciju iz ustava ....

Ne znam o kakvim prednostima ti pricas ...

izvini vidim da si moderator, ali kad ces da shvatis da u Srbiji postoji samo nazovi demokratija, i da u ovom sistemu nema ni d od demokratije

izvini vidim da si moderator, ali kad ces da shvatis da u Srbiji postoji samo nazovi demokratija, i da u ovom sistemu nema ni d od demokratije

Nema razloga da mi se izvinjavas . Svako treba, moze i sme da kaze svoje misljenje . Elem, gledaj ovo .

Ne mozes tako da gledas na celu stvar . Demokratija nije nesto sto je uspotavljeno, nego nesto cemu se tezi . Demokratija je ideal . Svaki postupak kakav US Marshal propagira ovde i brani, cini samo da ljudi misle (a zapravo misle ispravno) upravo to sto si ti sada rekao . Da je demokratija nesto sto Srbija nikad nece da moze da uspostavi . E upravo protiv toga treba da se ide . Ajde da ne zaposljavamo po babama, dedama i stricevima, hajde da svako od nas doprinese po malo , i strogo verujem da kada bi svako od nas samo delom probao da promeni neke stvari oko sebe, svi bismo drugacije ziveli , a pod drugacije podrazumevam bolje . Od kukanja kako demokratija u Srbiji nece zaziveti Srbija nema nista . Ama bas nista . Eto toliko za sada . Malo smo odlutali od "prave teme" ali nije strasno .

Poenta cele price je sledeca , kada bi manje ljudi razmisljalo kao marsal, mozda bi u ovom sistemu i postojalo ovo "d" od demokratije . Ove godine "d" sledece "e" , pa ko zna, mozda bi nekada u bliskoj buducnosti i doveli ovu zbrku u red .

Pozdrav

razumem te sve... a sta je recimo sa ljudima koji su DIPLOMIRALI na fakultetu i jos uvek vise na birou...sta cemo sa njima, ja recimo bih najvise voleo da se bavim arhitekturom...usmeravali su me jos od osnovne ka tome.. imam talenta, ali ja cu da upisem FON, jer isto ima stavri koje me i tu interesuju, a znam da cu uvek naci posao sa tim faxom... dok je recimo sa arhitekutom slucaj, da postoji recimo unekom gradu odredjeni broj arhitekata koji drzi posao, i sam kao pojedinac da krenes samostalno je stvarno mnogo je.beno....a da bi opet upao kao asistent kod nekog od njih treba ti debela veza, jer vecina istih skoluje svoju decu za isto

razumem te sve... a sta je recimo sa ljudima koji su DIPLOMIRALI na fakultetu i jos uvek vise na birou...sta cemo sa njima, ja recimo bih najvise voleo da se bavim arhitekturom...usmeravali su me jos od osnovne ka tome.. imam talenta, ali ja cu da upisem FON, jer isto ima stavri koje me i tu interesuju, a znam da cu uvek naci posao sa tim faxom... dok je recimo sa arhitekutom slucaj, da postoji recimo unekom gradu odredjeni broj arhitekata koji drzi posao, i sam kao pojedinac da krenes samostalno je stvarno mnogo je.beno....a da bi opet upao kao asistent kod nekog od njih treba ti debela veza, jer vecina istih skoluje svoju decu za isto
A zasto razmisljas tako negativno .

Evo uzimam sebe za primer . Obozavam prirodne nauke i matematiku i idu mi, strasno dobro . Kapiram ih vrlo brzo i jednostavno nemam problema nikakvih sa njima . I sad pesimista bi za fakultet razmisljao ovako :

Ja cu da upisem farmaciju bez obzira sto ima tu puno stvari koje me ne zanimaju . Ima kao neka hemija i matematika ali pored toga ima mali milion gluposti od botanike, preko farmakologije do neke tamo kozmetologije koje mene ne da ne zanimaju, nego od onih priblizno 10 ispita po godini, ja bih nasao barem 8 u svakoj osim prvoj godini koji mene uopste ne zanimaju . Kada to stavim na papir, pa 5. godinica studiranja, ja shvatam da nemam sta da trazim tamo :neutral: A ponajvise me ubija to sto me ni posao apotekara , odnosno farmaceuta uopstene zanima . Ali bilo kako bilo, ja znam da Srbija ne moze da mi ponudi radno mesto sa diplomom nekog hemicara, fizicara ili sta vec i ja to necu da upisem zbog toga .

Ovako razmisljas optimista (ja) :

Boli mene iskreno uvo da li ce srbija ili nece imati da mi ponudi radno mesto tog momenta kada zavrsim . Zavrsicu ono sto volim (u mom slucaju fizicku hemiju|) pa ako Srbija ne bude imala posla u ponudi , oticicu na stranu dacu master, dacu doktorat malo cu raditi tamo, pa cu onda cekati priliku da mi Srbija udeli neki posao koji mi se dopada . Zapamti dobar glas(znanje :) ) daleko se cuje . Ako si stvarno dobar u onome sto radis (a to obicno ide sa onim ako ucis ono sto volis , jer smo tada podstaknuti i nista nam nije tesko ) onda ce to neko kad tad primetiti . Ako ne ovde, neko vaci .I nema onda zime za mene . I plus svi srecni svi zadovoljni .

Sto se asistenata tice . Za to ti i ne treba veza . Za tako nesto treba ti harizma i naravno dobro znanje (visok prosek - ako to uopste ide zajedno :lol: ) . Mozda kod nekih profesora i prolazi to na vezu ali za primere koje ja znam, niko nije upao na vezu da radi vec samo po svojoj zasluzi .

Back