Mystic+
Stara legenda
- Poruka
- 99.366
Контрареволуција је промашен појам
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti bi da se bijes odma??Објасниће ветеранима 63. шта то значи.
А можда они нешто објасне њему.
Ti bi da se bijes odma??
To je resenje zar ne??
Nesto vam neide ni sadaЈеси ли добро?
Одма је прошло одавно...
To vama neide u korist,mnogo bi bolje bilo da pokaze koliko je slabKontrarevolucija tj. priča o njoj, služi mu da svojima pokaže kako još kontroliše stvari.
Kako reče jedan analitičar danas, njegovi ljudi su zbunjeni, ne znaju da li da gledaju u pod zato što su ga podržavali, ili da ga i dalje podržavaju uzdignute glave.
A taj njegov skup u BG, ne samo da se neće deseti, nego i ne može. On više ne može da napravi miting.
Nesto vam neide ni sada
To vama neide u korist,mnogo bi bolje bilo da pokaze koliko je slab
Ovako cuti,baca vam mrvice i ceka da se izludite
Nisam u toku,kakva korpa??Без бриге. Иде тачно онако како треба...још од када је Корпа запаљена.
https://www.021.rs/story/Info/Srbija/403041/Sta-uopste-znaci-Vuciceva-kontrarevolucija.html
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je kontrarevoluciju kao odgovor na pokušaju onoga što on naziva "obojenom revolucijom".
Nakon što je održan veliki protest u Nišu, na koji su pozvali studenti, a koji su istovremeno i pozvali na veliki protest u Beogradu, 15. marta, Vučić je i sam najavio okupljanje u glavnom gradu Srbije.
Vučić je ponovo pričao o tome kako neko "hoće njegovu glavu", a novinarku RTS-a nazvao je imbecilom zbog svog izveštavanja sa protesta u Nišu. Izvinjenje koje je uputio nije bilo zaista izvinjenje, imajući u vidu da je nastavio da vređa novinare javnog servisa, čijim izveštavanjem nije zadovoljna ni vlast, ni opozicija, a ponajmanje građani.
"Posle neuspešne obojene revolucije uvek sledi uspešna kontrarevolucija, tako da ćemo dragi prijatelji dovesti zemlju u red… Za svaku vrstu protivzakonitog delovanja, za sve što su kriminalno činili i misle tek da počine, za sve to, nadležni orgni će pronaći najbolju ocenu kako da reaguju", rekao je Vučić.
Vučić je u Boru najavio i skup u Beogradu, rekavši da će u prestonicu pozvati celu Srbiju "da pokažemo da nije Srbija šaka zobi koju će da pozobaju sa lakoćom".
Pojam kontrarevolucija podrazumeva obnavljanje starog poretka, u ekonomskom, političkom ili kulturnom smislu.
U tom smislu nejasno je šta uopšte Vučićeva tvrdnja podrazumeva osim zaostrašavanja odnosa prema političkim neprijateljima. Kontrarevolucija mogla bi da se tumači i kao vraćanje na "koruptivna podešavanja", jer hapšenja proteklih dana pokazuju da je korupcija bila rasprostranjena, ali da tužilaštva nisu reagovala po, po svemu sudeći, političkoj liniji.
Da je u pitanju nešto neshvatljivo i naprednjacima, govori i izjava poslanika Milenka Jovanova, koji je Vučićevu kontrarevoluciju objasnio kao "vraćanje normalnom životu, sve suprotno obojenoj revoluciji i ovom ludilu".
Beloruska Srbija
Novinar Nemanja Rujević u autorskom tekstu za Vreme piše da je jezgro Vučićeve izjave lažno, jer u Srbiji nema "obojene revolucije", već se na ulici traži poštovanje nekog reda - Ustava, zakona, boljih običaja. Upravo na kršenju Ustava, zakona i boljih običaja temelji se Vučićev režim, piše Rujević.
Direktor nedeljnika Vreme Stevan Risić kaže za N1 da ga brine to što je Vučić počeo da govori stvari koje su inače govorili Aleksandar Vulin i Vladimir Đukanović. On smatra i da, ukoliko protesti propadnu, Srbija će se naći u poziciji Belorusije i osveta Vučića će biti jaka.
"Mislim da kad ovo govori, ja mislim da on misli na to. Ja mislim da će se najviše svetiti ovi njegovi koji sada ćute, pošto će morati da se dokažu. To će biti ogroman pritisak i na slobodne medije, na slobodu izražavanja, na univerzitet, na prosvetne radnike, na sve misleće ljude koji su trenutno ustali", smatra Ristić.
On kaže da je, u slučaju da protest uspe, institucije potrebno ponovo izmisliti, ponovo ih ustanoviti...
Drugo i neznas,najlakse je da vredjasОдавно си ти ван тока...![]()
mozda i nije...al svi mi personifkujemo na 1 pojedinca tj 1 kom JMBG-a, on moze i da se makne i nestane a sta cemo sa jos oko 700.000-1.000.000 povezanih umrezenih JMBG-ova sve djuture sa decom i rodbinom?....u SRB od 5.5 mil...4.5 mil su robovi za ovih 700k+......tako kad su makli cika Slobu ...ostala je ta massa interenih grupacija do dan danas netaknutaTo može da bude i kontraproduktivno, kao što mu je postalo kontraproduktivno i nasilje protiv studenata, a u poslednje vreme i neodgovorno lajanje protiv ljudi.
Onih dana pred 5. oktobar 2000. nismo imali internet. Ja sam iz Batajnice telefenirao familiji u Srpskoj da mi kažu šta se dešava u centru Beograda.
Nismo baš imali nafte, a nije baš bilo obilje proizvoda po prodavnicama.
Oću da kažem da sve to što si nabrojao nije presudno da spreči svrgavanje tiranina.
Vidis sve to sto si nabrojao je bilo presudno,ja sam tad bio namagarcen i nisma jedini koji se tako oseca
Obecavali su kule i gradove,deca nemaju taj osecaj nisu to doziveli i zbog toga su laki za manipulaciju
tvoj aljek bi da se kobre biju da razbacuju za njega, jer je "hrabrisha"Ti bi da se bijes odma??
To je resenje zar ne??

Alternativa je bila da tvoj Vučić dođe već 2008.Ne osećam se prevareno, nisam očekivala ni kule ni gradove.
Ljuta sam zbog istorijskog pomirenja sa SPS-om i što su u Skupštini ozvaničili poslaničku grupu "Napred Srbijo". I opet, ne osećam se prevareno, ljutnja je jedno, osećaj prevare nešto drugo. I ovde mislim samo na DS.
Eto njemu novih glasaca, misli on unapred . . .Ko u Srbiji zaposli Albanca iz Albanije od 01.03.2025. se placa 12000 doprinosa i poreza a za zaposlenog Srbina u Srbiji se placa 35000 din doprinosa i poreza na istom radnom mestu...kontrarevolucija ima puno poluga nisu samo busevi IzBosne Kosova i krezubi sendvicari
nad mirnim vukom i zec šilji onu stvarVidim da ga novinari bojkotuju zbog vređanja novinarke RTS. I UNS među njima.
Gotov je. Da je normalan, otišao bi. Ovako više mrcvari sebe, nego narod. Narod počeo da se zeza, tera mu autobuse sa pristalicama...
svi ovde mislimo samo na DSNe osećam se prevareno, nisam očekivala ni kule ni gradove.
Ljuta sam zbog istorijskog pomirenja sa SPS-om i što su u Skupštini ozvaničili poslaničku grupu "Napred Srbijo". I opet, ne osećam se prevareno, ljutnja je jedno, osećaj prevare nešto drugo. I ovde mislim samo na DS.