Šta trenutno razmišljaš ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Из тих неких времена нам је остало:

"Шта се правиш паметан?";
"Шта се правиш фин(а)?";
"Види принцезу/госпоћицу!".

Пер ту, без икаквог обзира и пажње, почесто дрско и дрчно.
Вика и гласни говор, додиривање и повлачење за руку саговорника.
Псовање, беспотребне узречице...
Лактови на столу. Брисање уста о столњак.

Из тих неких времена нам је остало:

"Шта се правиш паметан?";
"Шта се правиш фин(а)?";
"Види принцезу/госпоћицу!".

Пер ту, без икаквог обзира и пажње, почесто дрско и дрчно.
Вика и гласни говор, додиривање и повлачење за руку саговорника.
Псовање, беспотребне узречице...
Лактови на столу. Брисање уста о столњак.

Pa kad je gradjansko drustvo zamenilo seljacko, onda je sve to za ocekivati

Pa kad je gradjansko drustvo zamenilo seljacko, onda je sve to za ocekivati

Ту грешиш.

Наш сељак, домаћин је итекако знао за ред. Завладао је примитивизам и одрођеност од средине, а неприхватање, у нашем случају и уништавање, затеченог у домаћина.
И дан данас имамо ту појаву и она се, штавише, на разноразне начине подржава и "гаји".

pa ne beres ni ti pare na drvecu, al da ima neka takva drzava da se tamo preselim i krenem ko crvenkapica kroz sumu. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

za stanove se slazem, ko nije imao partijsku knjizicu nije dobijao stan.

Ma otkud ne berem? Berem, satirem se... :lol:

Ovo drugo fer i o.k. da neko sme da kaze istinu, a ne da serrenda o divnom starom vremenu, blabla... :ok:

i ja sam je voleo dok nisam gledo nešnl džiografi kaže zmije ti na spavanju ulaze u sobu, pauci kojekakvi kažu tamo sve otrovno
neka fala

Ma da...tesi se ti. Srbija je i naspram Austrije i naspram Australije majka. :lol:

Ma u redu je , tebe bar znam da pljuješ i ovu zemlju i nas koji živimo ovde i to je tvoje pravo iako moralno baš i nije ali ti si otišao u beli svet i ko te šiša iskreno i šta misliš i govoriš , ali brate mili ova blebetala koja još pasu s ovog travnjaka i da im nije one plemenite SFRJ koja ih lebom nahrani jer njihovi nisu bili u stanju , da se tako upljuvavaju i piššaju po svemu to ne da je ogavno nego dublje od svake smrdljive septičke jame .

Ti uživaj u blagodetima te tvoje eurupe i daj Bože samo da budeš zdrav i sposoban za rad jer u suprotnom loše ti se piše jer si ti za njih uvek bio, bićeš i ostaćeš građanin drugog reda, izbeglica i imigrant i to je pošteno. :)

A sirota... :mazipsa:
Ja sam od 1993. godine drzavljanin Austrije. Ne znam o kakvim klasama pricas...niti zivim u getu, niti Imam veze sa tim ljudima koji zive u Becu a tripuju da su u Istanbulu, Pozarevcu itd. :)

Ту грешиш.

Наш сељак, домаћин је итекако знао за ред. Завладао је примитивизам и одрођеност од средине, а неприхватање, у нашем случају и уништавање, затеченог у домаћина.
И дан данас имамо ту појаву и она се, штавише, на разноразне начине подржава и "гаји".

Postoji VELIKA razlika izmedju "seljaka" i seljaka.
Koliko je u medjuvremenu seljaka u metropolama, to je pretuzno...Ne definise se seljak po tome da li zivi u gradu ili na selu.

Razmisljam o njoj i kako mi ovo mesto samo otvara stare rane i kako bi bolje bilo da odem. Ne mogu. Nesto mi ne da. A ja sam opet covek koji ima dete i koji sebi ne bi smeo dopustiti da ne bude veseo dok se igra s njim. Tako sebicno s moje strane. Idu praznici. Skroz sam sam i sve mi je prazno. Ljudi su poceli da vode racuna o meni kao o nekom invalidu. Zovu me i pitaju me kako sam. Kazem dobro. Sta drugo. To samo povecava moju bedu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back