Šta trenutno razmišljaš ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zato sto su materijalisti
vecina brakova se sklapa iz koristi
drustvo se bira, gleda se korist
deca se vaspitavaju da gledaju korist

- - - - - - - - - -

rodis se emotivno siromasan
ljudi su sve manje empaticni
plus takvo vaspitanje

- - - - - - - - - -

sve cesce se moze cuti gledaj samo sebe, bice ti bolje

savetuju i oni koji su takvi i oni koji su se opekli

jer i jeste sto si bolji vise te jbu u mozak
zalosno ali istinito...sto se svega tice a ne samo materijalnog

pa npr. hoce da mu dete sve ima i da ne deli ni sa kim i zbog toga nece vise od jednog

jedan od razloga i najcesci koji cujem
i to uglavnom ovi imucniji cesce se odlucuju na to

...ali kad ih pitas sta je to sve uglavnom ne znaju da odgovore....ne radi se tu o materijalnom koliko o lenjosti da se bave decom,
jedno se lakse gaji nego dvoje, troje i vise dece...jedno nema sa kim da se svadja, bije, cupa, niti je neka muka odgajati ga u odnosu
na veci broj dece....jedno se igra samo, vecinom u tisini ili ga evenutalno osvedu u park da se malo ljulja i to je to..daju mu tablet,
telefon, bilo sta da se igra i cuti...to je ta prica koja je meni jeziva....lenjos ti je kao bolest...tesko je se otarasiti, a i priznati istu,
onda je jednostavnije izvlaciti se na price necu da mi se dete muci kao ja, da bude zeljno ne znam cega, da pati, sto drugi imaju,
a ono nema...pa neka ga jedno i samo sta ce mu ko, dovoljni smo mu mi mama i tata....katastrofa totalna...

E to je jako komplikovano pitanje sada :think:

- - - - - - - - - -

Strah.

..stah od cega?

..ja mogu iz mog iskustva da kazem da je to najgore sto roditelj moze da uradi svom detetu i da ga ostavi da bude jedno/samo....bar za dvoje skoro svaka porodica moze da
odvoji i odhrani....ne racunam tu ljude koji u kasnim godinama dobiju jedno dete jedva docekano pa prosto nemaju vremena da dobiju i drugo, mada se sad i ta granica radjanja
pomerila...

- - - - - - - - - -

znaju.
jedan pr. hoce da joj cerka nosi tasnu od 20.000 umesto tri, cetiri puta jeftiniju kao sto je ona
i kaze nece da uskracuje detetu tako sto ce da rodi jos.
ima svakakvih mozgova...

..to su teska srranja...jao jadno njeno dete nece imati tasnu od 20.000 nego mozda od 5.000...ali ce njeno dete imati mozda sestru ili brata koji ce joj znaciti sve na svetu od
kad se rodi dok je god ziva...a to nema cenu...ljudi su nekako totalno izgubili kompas...i sve su materijalizovali....moja majka je uvek govorila kako nije rodila drugo jer nismo
imali stan..pa kao kad smo ga dobili ja sam bila velika....uvek sam je pitala sta bi radila da je rodila dvoje odjednom...dala jedno nekom...meni za to nema opravdanja, jer
se situacije u zivotu menjaju....

pa npr. hoce da mu dete sve ima i da ne deli ni sa kim i zbog toga nece vise od jednog

jedan od razloga i najcesci koji cujem
i to uglavnom ovi imucniji cesce se odlucuju na to

Ja kapiram da nemaju kesa,al da su burzuji to mi nije jasno(msm pare ko izgovor a ne nesto drugo)..

- - - - - - - - - -

znaju.
jedan pr. hoce da joj cerka nosi tasnu od 20.000 umesto tri, cetiri puta jeftiniju kao sto je ona
i kaze nece da uskracuje detetu tako sto ce da rodi jos.
ima svakakvih mozgova...
Ti se to salis?
Msm ne znam sta da kazem,mozda joj je to izgovor..Mozda vuce neke traume,obicno te majke koje odrastaju u siromasnim porodicama vuku 'traume' pa ih prebacuju na cerke...
Al opet pretera ga...Posle odredjene svote novca kad dostignes max kvalitet,ostalo je samo bacanje para za marku...

ima onih koji nisu imali ranije
ali sada dobro zive i nece vise od jednog...jer kao oni nisu imali i hoce da njihovo dete sve ima bla bla..

- - - - - - - - - -

ne salim se, istina

pa mnoge mame uzimaju kredit da namire cerkicu, kako bi je ugurala u bogatije drustvo da se okoristi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back