Jutros sam pomislila kako je najbolje da pre svih današnjih obaveza i jurnjave koja započinje koliko već za pola sata, prvo sednem uz kaficu i sročim ti par rečenica, jer se plašim da ću odgađanjem posle sasvim zaboraviti na odgovor, a ti bi u tom slučaju možda čak posumnjala i na neprofesionalnost tvog poštara, optužila čoveka za lenjost, nerad i kašnjenje ove naše prepiske...i nedajbože da budem posredni uzrok nekog skandala širih razmera:
Tvoje pritužbe kao ogorčene korisnice usluga PTT Srbije, sazivanje disciplinske komisije i procena radne efikasnosti službenika XY zaduženog za Ulicu Jorgovana br. X, pretnja suspenzijom i mogućim otkazom dok se ne utvrdi činjenično stanje, specijalni tim Pokrajinske veterinarske inspekcije koji je zadužen za ispitivanje jedinog svedoka u celom slučaju, psa Dzekija, starog 5 godina, autohtone rase vojvođanski gonič poštara itd. itd.

...
Sve ti ja to draga moja imah na umu i zato žurim, hitam sa ovim odgovorom.
Osećam neizmernu radost i olakšanje sad kad nam se drug Pica javio da je dobro, zdravo....i sama znaš koliko sam bila zabrinuta.
Sad kad znamo da je političko-bezbednosni angažman našeg drugara uzrok njegovog odsustva, mogu konačno da odahnem .
Ipak....i dalje sam zabrinuta zbog one njegove nepodnošljive "situacije" u komšiluku...ne znam kako bismo mu u vezi toga mogli pomoći..da li da potegnem svoje veze u Komunalnoj policiji, ali brine me pitanje diskrecije u tom slučaju...da li da ti i ja pokušamo nekako kontaktirati dotičnu damu i kroz neki ženski pristup pokušamo dopreti do njene savesti kao solidarišemo se sa njenim pravom da zadovoljava svoje potrebe bez inhibicija i kompleksa ali se pozivamo na njenu altruističku prirodu da ipak obrati pažnju na dobrobit našega Pice i njegov nežni živčani sistem i osetljiv slušni aparat

Šta nam je činiti draga moja?
Juče sam se čula na kratko i sa našim milim i dragim Leonom, Minonom i Nerom...svi su dobro, veselo i raspoloženo, okruženi lepim ženama čini se da naši drugari žive punim plućima i baš sam srećna zbog njih

...Puno te pozdravljaju, ali su jako zauzeti otkad su u delo sproveli zajdnički projekat i biznis plan i otvorili Foto Studio LMN. Baš mi rekoše kako bi voleli da ih posetimo i kao u stara dobra vremena napravimo jedan foto sešn, ali ovaj put uz pomoć stručnjaka i savremene tehnologije snimanja i obrade fotografije
Što se tiče mojih obaveza, danas su počeli radovi na zidanju stražarskih kula u Ripleylandu

,
sve snage su mobilisane, ljudstvo spremno, orno, nahranjeno i napojeno, vatrogasac propisno uniformisan (zahvaljuje na ponudi za nabavku nemačke uniforme, ali misli da bi time izdao neke svoje ideale i principe pa neću insistirati na tome

..vremenske prilike su idealne
i ja čim adresiram ovo pismo i ubacim u poštu hitam tamo da nadgledam izgradnju tih strateški važnih objekata koji će ubuduće deliti terirotiju Ripleylanda od susjednih zemalja...iako smo sporazumno sa komšilukom ostvarili dogovor o šengenskom sistemu, ipak je dobro precizno utvrditi šta je čije i gde, po geodetskom planu, snimku iz vazduha, međudržavnim sporazumima iz prethodnog perioda, itd itd
Čim budem imala vremena javiću ti se,
do tada ostaj mi zdravo i veselo.