tvoje pismo je nesto duze putovalo posto je "tatarin" koji nam raznosi postu po selu bio prebukiran i preusmeren na nekoliko mojih komsinica, te snase su nasle srodne duse sa kojima ovih dana razmenjuju neznosti u pisanoj formi, tako da se kurir ne moze namenjati konja kako bi njih podmirio, a ostatak sela jedva stize na red.
No nije to najveca nevolja, najgora je buka koja se siri ulicom kada im voljene osobe stignu na ljubavne sastanke, stenjanje, jecanje, uzdisanje i krici koji dopiru iz njihovih postelja se nasiroko razlezu i odjekuju, pa se moram pozaliti da sam i s te strane unespokojen, premoren usled neprospavanih noci i dekoncentrisan za ozbiljne sadrzaje, u sta ubrajam i nasu korespodenciju. Isuvise sam human da bih protestvovao i opomenuo ih zbog buke, jer znam da su nesrecne zene dugo bile uskracene u tom pogledu, sto moze da razume jedino neko ko je i sam osetio teskobu koju izostanak ljubavnih igara donosi. Mada ako ova komsinica sa kojom delim zajednicki zid nastavi da jauce kao da je dragi kolje, a ne kao da je ...., ja ne znam dokle cu moci da se suzdrzavam, pre neko vece sam demonstrativno naglas pustao vetrove u tri sata ujutru dok su se oni sa druge strane zida voleli, no to ih nije ozbiljnije omelo, nazalost nisu obracali paznju na te moje prve signale upozorenja, uzitak im je bio preci nego dusevna bol koju nanose meni nehoticnom svedoku njihovog ljubavnog cina.
Inace sadrzajem tvog pisma sam ostao zaprepascen. do te mere da sumnjam da se uvazena Ripli i ti bavite okultnim radnjama. Cinjenica da smo ti i ja draga moja Tesojka poslednji put na ovaj nacin kontaktirali za vreme mog sluzenja vojnog roka ne moze da ukaze na to da si imala saznanja o aktuelnim desavanjima, i ja sam potpuno sokiran time da ste Ripli i ti uspele da predvidite da cu biti pozvan na vojnu vezbu. Cak se nosim mislju da ste mi to na neki nacin uvracale. U svakom slucaju vasa vidovitost je potvrdjena, makar na moju stetu.
Iako mi se ne mili da ponovo oblacim uniformu ipak sam bio srecan kad mi je tvoje pismo probudilo davne uspomene, sva ona nasa negdasnja pisamca, tvoje slicice prilozene u kovertama i detalji iz herbarijuma, sve te emocije i zelje sazete u nekoliko recenica, ah, podseca na davnasnja mastanja o tebi, o tvojim carima, tvojoj senzualnosti, tvojoj vrelini, o privijanju na tvoje grudi... I da, kad sam vec kod toga, znas sta, da se pricuvas ti tog komsije, nije taj naivan uopste, kloni ga se, da mu ja ne bih dolazio tamo u bastu da mu pokazem kako se crta kad Dzeki nije tu i ko ima plave oci, da mu ih ja ne naplavim.
O meditaciji, verenici, radu u inostranstvu, zdravoj hrani i ostalim desavanjima cu naknadno, cim prodje ovo izborno ludilo u koje sam na silu uvucen, zahvaljujuci ucenama kojima nisam mogao da se oduprem. Ne mogu o tome, dovoljno je nagovestiti da imam frizuru i podvaljak kao Bajatovic i kez i stomacinu kao Dacic, nateralo me na takav imidz.
Pozdravljam te Tesojka, kloni se komsije, ponavljam to, posveti se slikanju i vajanju, tvoje stvaralastvo me uvek opcinjava na sasvim opipljiv i konkretan nacin, pozdravi i Ripli kad se vrati sa veselog vikenda, ona ta desavanja izgleda redovno organizuje kao moje razigrane komsinice, a za ovo gledanje u kuglu sto se tice vojske ne znam kako cete mi se iskupiti, isprepadaste me samo tako.