šta trenutno radiš ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да ли је порекло речи од ПИЛИТИ, или што је то у недостку сламе некад била идеална подлога за тек излежене пилићОве?!?:think:
Бтв ебали их ови одвратни зимски смајлији.

nemam pojma...pilana je mesto gde se preradjuje drvo. a piljevina je otpad koji nastaje i tako se zove kada je drvo u pitanju...a opiljak kada je metal.

Plažnik - peškir za ležanje na plaži

Suznik - ucveljena osoba

Ušnik - tampon za uvo

Griznica - zubna proteza

Krsnica - izvod iz matične knjige rođenih

Vjetrenik - kabriolet

Nebornik - botoks

Mračilo - senka za oči

Prskalina - bomba

Zaključnica - dijagnoza

z:lol:

simpatican pokusaj
al ne funkcioniraju ti dobro mnoge od ovih kovanica - nisu dovoljno deskriptivne; griznica, usnik...previse su neodredjene
krsnica je recimo totalno neprihvatljiva :lol:
vjetrobran i rucnik vec postoje
a zakljucnica bi ladno prosla da se rijec zakljucak opce koristi
mislim da za to postoji neka nova rijec, al ubi me sad dal je - naputak ili poucak :lol:
mracila cu ti maznut za neku igricu ako smijem? super je za ime nekog karizmaticnog antijunaka : ))

simpatican pokusaj
al ne funkcioniraju ti dobro mnoge od ovih kovanica - nisu dovoljno deskriptivne; griznica, usnik...previse su neodredjene
krsnica je recimo totalno neprihvatljiva :lol:
vjetrobran i rucnik vec postoje
a zakljucnica bi ladno prosla da se rijec zakljucak opce koristi
mislim da za to postoji neka nova rijec, al ubi me sad dal je - naputak ili poucak :lol:
mracila cu ti maznut za neku igricu ako smijem? super je za ime nekog karizmaticnog antijunaka : ))

Неборник ми је фаворит. Признај да имам талента.

Šiljevina od Dveri, tzv pokret Treća Srbija, i njihov plen nakon poslednjih lokalnih izbora - Kulturni Centar Novog Sada, su prošle godine organizovali takmičenje za izbor srbske reči koja bi zamenila reč digitalizacija.
Pobedilo je: ubrojčavanje.

autora Tomislava Sheshelja medju prijateljima poznatog pod nadimkom Tetejac, inace pravog pravcatog Srbina...:lol:

Неки учесници са тог натјецања: z:lol:

brojomat (uređaj koji izbacuje broj mjesta u redu za čekanje), odobrenica (licenca), zatipak (tipfeler), razvojnik (developer, onaj koji što razvija), bezoklijevno (promptno), daroteka (gift shop), dodirnik (touch screen), klizinica (slajd), ponovak (repriza), jušnjača (šefla), nejasnica (nejasna riječ), blaćenik (osoba izvrgnuta javnoj poruzi, koju blate), iskočnik (pop up window, prozor na mrežnim stranicama koji sam iskoči), bojomet (paintball), rasprodajnica (outlet), rječarenje (rafting), sunčaljka (ležaljka za sunčanje, ligištul), spojnik (modem), nekapnica (napravica koja se utakne u grlić vinske boce, sprječava kapanje vina pri nalijevanju), cjelozrni (integralni), zapozorje (backastage), bocar (osoba koja za život zarađuje skupljajući i prodajući boce), biciklati (voziti bicikl), spojište (modem).

evo ukucala sam...i izasla mi je i ova slika za piljevinu

Piljevina-iz-pilane.JPG

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back