gost 15307
Legenda
- Poruka
- 56.060
zapravo, opiljci, opiljak
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Opiljak je od gvozdja, metala..zapravo, opiljci, opiljak
Piljevina ili pirevina ni ja nisam sigurna.
Pirevina je trava, i to napast od trave sad se setih uf sto je mrzim
Opiljak je od gvozdja, metala..
jeste i od metala, ali i od drvetaOpiljak je od gvozdja, metala..
Да ли је порекло речи од ПИЛИТИ, или што је то у недостку сламе некад била идеална подлога за тек излежене пилићОве?!?piljevina.
NIsam cula za drvo da neko koristi, mada moguce.jeste i od metala, ali i od drveta
Да ли је порекло речи од ПИЛИТИ, или што је то у недостку сламе некад била идеална подлога за тек излежене пилићОве?!?
Бтв ебали их ови одвратни зимски смајлији.
Plažnik - peškir za ležanje na plaži
Suznik - ucveljena osoba
Ušnik - tampon za uvo
Griznica - zubna proteza
Krsnica - izvod iz matične knjige rođenih
Vjetrenik - kabriolet
Nebornik - botoks
Mračilo - senka za oči
Prskalina - bomba
Zaključnica - dijagnoza
![]()
simpatican pokusaj
al ne funkcioniraju ti dobro mnoge od ovih kovanica - nisu dovoljno deskriptivne; griznica, usnik...previse su neodredjene
krsnica je recimo totalno neprihvatljiva
vjetrobran i rucnik vec postoje
a zakljucnica bi ladno prosla da se rijec zakljucak opce koristi
mislim da za to postoji neka nova rijec, al ubi me sad dal je - naputak ili poucak
mracila cu ti maznut za neku igricu ako smijem? super je za ime nekog karizmaticnog antijunaka : ))
Šiljevina od Dveri, tzv pokret Treća Srbija, i njihov plen nakon poslednjih lokalnih izbora - Kulturni Centar Novog Sada, su prošle godine organizovali takmičenje za izbor srbske reči koja bi zamenila reč digitalizacija.
Pobedilo je: ubrojčavanje.
nemam pojma...pilana je mesto gde se preradjuje drvo. a piljevina je otpad koji nastaje i tako se zove kada je drvo u pitanju...a opiljak kada je metal.
mislim da se i za drveni otpad tipa od ostrenja olovke to koristi, ali nisam sigurna
aj nek neko provjeri
ja s tel kucam pa ne mogu
Plažnik - peškir za ležanje na plaži
Suznik - ucveljena osoba
Ušnik - tampon za uvo
Griznica - zubna proteza
Krsnica - izvod iz matične knjige rođenih
Vjetrenik - kabriolet
Nebornik - botoks
Mračilo - senka za oči
Prskalina - bomba
Zaključnica - dijagnoza
![]()
Dopada mi se slikovitost hrvatskih naziva za mesece. Šteta je što i mi nemamo tako nešto. Ja sam već razmišljao koja bi se imena mogla dati. Npr:
septembar - kestenšut
avgust - znojavac
Nećeš verovati, ali ja sam već razmišljao da januar bude smrzavac, a februar bljuzgavac.oktobar - kisovac
decembar - tesko da se vise moze nazvati smrzavac
januar - zderavac
Nećeš verovati, ali ja sam već razmišljao da januar bude smrzavac, a februar bljuzgavac.