Da li ti zaista misliš da ako otac bije majku, a dete to ne gleda, da ipak ne oseća da stvari nisu dobre?
Pobogu!
Nismo roboti.
Interakcija teče na svim nivoima.
Fizički je samo jedan od onih manifestnih.
Porodica sa psihopatom može biti funkcionalna, ali zdrava nikako jer prvi nivo ispoljavanja psihopatije je pre svega na emocionalnom planu, a onda dolaze svi ostali nivoi.
Zamisli one sublimisane poruke koje stižu od poremećene osobe, koliko je tek to strašno i u kakvoj zbunjenosti raste takvo dete.
Inače, ovo sve apropo tvoje gore pomnute teze kako je osoba koja odluči da nema dete na neki način biološki oštećena.
Samo ti dokazujem da razni ljudi, i najteže oštećeni, imaju potomstvo.
I da tu biologija ne igra preveliku ulogu tj. ne pravi se nikakva kvalitativna selekcija praćenjem prostog nagona.
A produženje vrste jeste nagonska potreba i tu si sasvim u pravu.
Ne znam da li nisi shvatila šta sam napisao, naravno da je loše svako nasilje, bilo da dete to gleda ili ne gleda (recimoi čuje ili vidi masnice)? Odakle ti, uopšte, takva ideja?

Ma ti sad opet pokušavaš neku analizu. Ja sam to sveo na najjednostavnije, grešeke roditleja ne moraju da budu automatski greške deteta i obratno.
Gde sam to pisao da je bilo ko biološki oštećen? Opet nisi razmela?
Ma da je sreće, bilo bi jao u prirodi, oni najbolji bi imali potomstvo, oni lošiji ne bi i tako bi se samo dobri geni širili, ali nije. Niko ne zna da li će neki vrunski stručnjak, hirurg, inženjer, sportista... biti dobar roditelj, ili će čistač ulica biti bolji. To uopšte nije ovde tema, to me ne zanima, neka svako bude roditlej kakv može i ume da bude. Ili neka ne bude, njega stvar.
Ma kod nas ljudi je to sve pomešano i sje*ano, a to znaš mnogo bolje od mene. Baš kad je reč o genima, mnogi od nas ih prenose, a nije da je to baš neka sreća po dalju populaciju. Sve je to nama dala moderna medicina, prokleta.

I još prokletija farmacija.