Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Majstor sumnja, po opisivanju "simptoma" da nam je otiso plivajuci zamajac :malav:
Postoje i opcije da je neki ventil, a moze i nosac motora... Sve je bolje nego da "plivamo"
Teracemo svalerku kod majstora ovih dana kad primimo platu :aha: a do tad molimo se svetoj kravi da je nesto jeftino :worth:

Ja ne mogu vise majke mi, dajem otkaz na sve zivotne funkcije, od sad cu samo da sedim u cosku i smrdim, jer sve ostalo je preskupo!
Znaš kako kažu, srbi se najviše plaše promaje i plivajućeg zamajca :lol:
Ajd držim fige da nije ništa strašno.

Pa to su te svadbarske torte, šta misliš koliko bi koštala da je prava?
Pa znam al sam ocekivala malo bolji ukus, ionako je bilo desetak torti, niko ti ne brani da napravis svadbarsku manju a lepu, sta ce ti deset kg margarina kad niko nece pojesti? Ja ono u zivotu ne bih platila. Pri tome puslica je jako lepa torta i skupa i zajebana za pravljenje, al dzaba ako natrpas margarincinu i secercinu da bi ustedeo onda da ga hebes
Mislim jedem je po malo jer sto je dzaba i bogu je drago cuti :malav: ali ako pricamo o kupovini nikad ne bih dala velike paretine za ovo

Poslednja izmena:
Znaš kako kažu, srbi se najviše plaše promaje i plivajućeg zamajca :lol:
Ajd držim fige da nije ništa strašno.
Ima ona fora mim kad kao on lezi budan smoren, a ona ga gleda pa se misli na koju li kurrvu misli mamicu mu, a on mucenik razmislja da l mu je plivajuci zamajac otiso pa se se sekira. I kao kako zene razmisljaju a kako muskarci :lol:

Pa znam al sam ocekivala malo bolji ukus, ionako je bilo desetak torti, niko ti ne brani da napravis svadbarsku manju a lepu, sta ce ti deset kg margarina kad niko nece pojesti? Ja ono u zivotu ne bih platila. Pri tome puslica je jako lepa torta i skupa i zajebana za pravljenje, al dzaba ako natrpas margarincinu i secercinu da bi ustedeo onda da ga hebes
Mislim jedem je po malo jer sto je dzaba i bogu je drago cuti :malav: ali ako pricamo o kupovini nikad ne bih dala velike paretine za ovo
Ko te slagao da je pusla skupa torta? Osnovne sirovine su jaja, šećer i mleko, a to nije skupo. Najskuplji je puter ako ga koristiš, a on je ionako preskup, pa se to ne računa. :malav:

Ko te slagao da je pusla skupa torta? Osnovne sirovine su jaja, šećer i mleko, a to nije skupo. Najskuplji je puter ako ga koristiš, a on je ionako preskup, pa se to ne računa. :malav:
Orasi u kori su skupi, jaja su skupa, mleko je skupo, puter jos skuplji, maline najskuplje (ovo je puslica sa malinama)
E kad zamesas sto kila secera sa margarinom i malo jaja onda je jeftinije, industriski sirup od malina umesto pravljen, a prodas glupavim mladencima kao skupo...

Orasi u kori su skupi, jaja su skupa, mleko je skupo, puter jos skuplji, maline najskuplje (ovo je puslica sa malinama)
E kad zamesas sto kila secera sa margarinom i malo jaja onda je jeftinije, industriski sirup od malina umesto pravljen, a prodas glupavim mladencima kao skupo...
Sad ja ko pikax sama sa sobom, al da dodam, nema sta ko da me laze pravila sam je vise puta ranije, to mi je jedna od omiljenih....kosta djavo i po i para i vremena

1751318286078.jpeg

Moja saga o ljubavi prema puslica torti datira jos sa kraja 90ih, sad se ne secam tacno koja je bila godina ali cini mi se oko bombardovanja, da li pre ili posle, znaci neka 98-99... Jos je sloba bio, znaci nije 00...
Elem idemo baka i ja na svadbu i izmedju ostalog nosimo tortu. Odemo u poslasticarnicu u komsiluku u 29.novembra (tad nije bilo ko sad na svakom cosku) da narucimo, i kaze baka aj ti biraj. I sad ja gledam izlozene torte i zapadne mi za oko bela kao sneg okrugla torta a na njoj u krug poredjane kandirane tresnjice. Tako je medeno izgledala. Medjutim ja ne volim kandirano voce nikako! Pitam koja je to torta, kaze poslasticarka - puslica. Pa gde su puslice, pitam zbunjeno (decija logika :lol:) kaze pa kora je takva kao puslica krckava. Ahaaa ocu to (oduvek sam obozavaka puslice) ali ne podnosim kandirano voce, je l mozete umesto ovih tresnjica da stavite u krug male puslice :flert: moze!
I tako sva srecna odnesemo tortu na svadbu, kad je doso red na torte ja se ustrmim na nasu, ne hebem mladenacku uopste! Ulovim dva parceta (baka ne jede zna se da cu ja oba jelte :malav:)
Padnem na dupe od lepote

E sad ide glavni zaplet, u toj verziji torte fil je cokoladan! Nikada nigde vise nisam nasla takvu verziju sa tako dobrim filom! Zena je koristila stvarno cokoladu i stvarno se puter osecao! Uvek sam kasnije nailazila na margarine i ostala cuda za varanje

Na zalost posle krize oko '00 se brzo zatvorila, nikada nisam saznala zenin recept tacan... Da sam bila starija ja bih bez blama isla da pitam....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back