a ja recimo volim da se uklopim u lokalno stanovnistvo i sto se tice rusije uspelo je potpuno, dok ne progovorim

. izlazim iz petropavlovske tvrdjave tjah iz katedrale i zena me pita dal je to izlaz (выход), ja reko da (nemam pojma sto joj je trebao izlaz). onda me na ulici tako zustave da me pitaju, nesto..e tu vec kazem ne razumem i iznenade se kad shvate da sam strankinja.

a zena koja je radila u hotelu provalila odma da razumem tu i tamo neku rec. jedino sto oni brzo govore, pa recimo neki racun mi izasao 144 rublje...oni kazu isto, samo nekako drugaciji akcenat i brzo izgovore i to zvuci blblbl, a kada mi kazemo zvuci blaaablaaablaaaa.
desi se tako da mi nesto pricaju, ispricao se covek sa mnom kod koga sam kupila magnetice.

. onda neki deda na panorami petropavlovske tvrdjave isao sa zenom i poceo da prica sa mnom, ja reko ne razumem.
nemam ja toliko odusevljenje za znamenitosti..volim da ih vidim, ali mene odusevljavaju ulice, gradjevine spolja i ljudi..volim da posmatram ljude. ja za godinu dana se necu bez slika secati sta sam u kom dvorcu videla, ali za godinu dana da odem u st. petersburg komotno bih isla bez mape, a inace sam isla tako, pa sam odavala utisak domaceg stanovnika.