Sta trenutno radis 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Probudih se u 5... :zeek: ležim još i cunjam po forumu...

I ja zadnjih par noci tako... ustvari vise sam budna no sto spavam...
Jos legnem na vreme, oko 22-23h ali dzabe... probudim se oko 2h(recimo nocas), i naspavana.
Onda se prevrcem satima... pa opet malo zaspem pa se probudim... pa jedem... pa kupatilo... pa pokrivam decu... pa gledam na sat...
Uzas... izmrcvarim se
Ili oko 5h i onda ni zaspati ni ne zaspati... svakako ustajem u 6:30h

Tema: vratila se u krevet
Medo nas urnise. Faza Necu i negacije i inata i kontre dostize svoj vrhunac.
Skidam sebi kapu kako ga ne nalemam svako jutro. Svaki zivac mi pomeri. Ali svaki.
Necu da ustanem... necu da se obucem... necu zube da perem... spava mi se... necu duks... necu te patike... zulja me... necu necu necu i samo njace i kmezi...
Treba izgleda ujutru popiti jedan bensedin pre nego ga probudim :lol:
Plus muz koji samo dobaci:"To je narav." (A narav je nasledio od mene jel)
Sad cu da se svadjam s njim samo da se vrati :mrgreen:

Vidis, meni je neprijatno kad sedim negde a zena izvadi sisu I pocne da doji dete. Moze da se podoji I kuci I mleko ponese u flasici, pa da mu da iz flasice ko sav normalan svet.
- - - - - - - - - -
I to mi je daleko intimnije od toga da se neko poljubi I povata u kaficu, mada I to ne podrzavam.

Meni ie neprijatno dok ti jedes u restoranu, gledam te i slusam kako zvaces i muljas. I sta? Jel trazim da jedes kuci ko sav normalan svet?
Da, zena moze i doji kuci ali ta ista zena nije prestala da postoji i umrla kad je rodila dete pa sad vise ne treba da izlazi iz kuce. I ona ima svoje potrebe da izadje na svez vazduh, da proseta, da popije kafu u restoranu, da se vidi sa prijateljima, a usput ima bebu koja ima potrebu da jede.
A bebe se doje na zahtev(procitaj malo o tome), sto znaci kad beba zaplace ti joj nudis dojku. A cinjenica je da bebe, jako male bebe, jako cesto zaplacu. Kadto sve uzmes u obzir, jedna prosecna mama ne bi trebala da izlazi iz kuce.

"Pa da mu da iz flasice ko sav normalan svet" -ne shvatas apsurd ove recenice.
U normalnom svetu beba sisa majcinu dojku. Nema nista normalno u flasici. To su ti plasirali mediji, ne bi li potrosila vise para na flasice i dude i sterilizatore i ostala "pomagala" koja remete prirodu i prirodan tok.
Da li ti znas da dojka nije cesma pa da ti samo naspes flasicu mleka?
Neke zene(u koje sama spadam)npr.za ceo dan mogu da rucno ili pumpicom izvuku svega 10-20-30 ml mleka DNEVNO! Dok beba sama izvuce koliko joj je potrebno, mnogo brze, mnogo efikasnije i plus stimulise dojke na pravilan rad.

Da ne duzim...
ako te zanima pitaj slobodno, rado cu ti odgovoriti.
:)

Cicak, ne vredi, neces me ubediti da dojim na javnom mestu nikad.

A sta ces raditi?

Sedeces kuci prvih 6 meseci?
Podojices i izaci u setnju moleci se Bogu da ne zaplace, a ukoliko zaplace trcaces kuci?
Setnja ti nece trajati duze od 2 sata?

Kako mislis da tu bebu uklopis u svoj zivot?

Ovo te pitam kao neko ko je dojio bebu pa isao u setnju i gledao na sat da pozuri kuci jer ce ponovo morati da doji.
A zbog koga? Cega?
Iskusila sam obe strane medalje i veruj mi, zivot u grcu nije nimalo lak.
Podojiti bebu u parku, na ulici, u prodavnici, u restoranu, kaficu, kolima, gde god... je najnormalnija potreba i prizor. Nezan prizor.
Nista prirodnije i normalnije od toga nema.

Купих давно 'дунавске каменчиће' у Пешти. То ми је био први сусрет са нечим таквим.
Ми купимо тога на киле па ја поделим родитељима и фамилијама обе сестре, ако не дођу за црквену славу, а и ако дођу.
Деца се за славу одвале од шећерне вате, кромпир шећера и китникеза, а бомбоне им дозирамо...:mrgreen:
Иначе ретко једем слатко, али ако су бомбоне у питању онда камене с наном, прочисте дисајне путеве и синусе ко пресан рен!

Ми купимо тога на киле па ја поделим родитељима и фамилијама обе сестре, ако не дођу за црквену славу, а и ако дођу.
Деца се за славу одвале од шећерне вате, кромпир шећера и китникеза, а бомбоне им дозирамо...:mrgreen:
Иначе ретко једем слатко, али ако су бомбоне у питању онда камене с наном, прочисте дисајне путеве и синусе ко пресан рен!

Ха! Ја пак преферирам мале тврде бомбоне налик малинама, занатске производње.

Кромпир шећер

Из Википедије, слободне енциклопедије

Кромпир шећер је један од нуз производа који се добија приликом производње скроба. Боје је светло драп, као бела кафа. Тврдоћа му је најсличнија сапуну па се тако и може сећи ножем. Укус му је слаткаст-опор.
Некада се продавао у прехрамбеним радњама као најјефтинија врста слаткиша. Лекари су га препоручивали срчаним болесницима. Међу децом је био веома популаран. Вероватно због тога што је између два светска рата шећер био толико скуп да се мало трошио и продавао у количинама 0,5 0,25 и 0,125 кг!
Кромпир шећер се продавао у комадима налик ломљеном камену, данас би га могле продавати био-радње. У продаји није виђен од средине двадесетог века.

Баш ту и купујем.

- - - - - - - - - -

Кромпир шећер је јела моја прабаба, не могу да сетим тачно шта је то било.

motamo se na istim mestima a nikako da se sretnemo :lol:

- - - - - - - - - -

Кромпир шећер

Кромпир шећер је један од нуз производа који се добија приликом производње скроба. Боје је светло драп, као бела кафа. Тврдоћа му је најсличнија сапуну па се тако и може сећи ножем. Укус му је слаткаст-опор.
Некада се продавао у прехрамбеним радњама као најјефтинија врста слаткиша. Лекари су га препоручивали срчаним болесницима. Међу децом је био веома популаран. Вероватно због тога што је између два светска рата шећер био толико скуп да се мало трошио и продавао у количинама 0,5 0,25 и 0,125 кг!
Кромпир шећер се продавао у комадима налик ломљеном камену, данас би га могле продавати био-радње. У продаји није виђен од средине двадесетог века.

hvala :)

ona u Gavrila Principa ima najlepse bombone :)

Poznavaoce, sta je krompir secer?
Видим да је електрика поставила линк, иначе се купи сечен ножем већ како се договориш с продавцем, више је као тврда глина него као камен, сваком од деце сам купио по пола киле што је било 300 динџи... кила је мало мање од два евра, сећам се да је сласт кромпир шећера око 80 на скали где је обични бели шећер(сахароза) 100, а фруктоза мало преко 140.

Кромпир шећер

U Mađarskoj se prodaje i sada:

unas_304460.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back