Šta trenutno radiš? 17

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a mozda nisi ni svesna da su ti pomogli?
Paaaa, jesu mi pomogli. Nesvesno i nenamerno. Umalo da me ubiju sa lekovima, zavrslila na intenzivnoj u urgentnom... otpusna lista od 3 strane.. tako da sam od depresije izlecena borbom za goli zivot.

Bas kao u onom vicu... kad je Pirocanac resio da se obesi na vrbu iznad reke. Grana pukne, on upadne u vodu, krene da se davi, jedva se ziv izvuko. I onako mokar seo na obalu i kaze "Bem ti besenje, umal da se udavim"
:lol:

Moje misljenje, iz licnog iskustva, je da su psihijatri najbeskorisnija profesija, kad je medicina u pitanju.
Mozda se uspesno bave ozbiljnim bolestima, tu ne zalazim, ali kao pomoc obicnom coveku u krizi, ne.
Cak sta vise, za izbegavanje, jer ce te navuci na lekove, bez pokusaja resavanja problema.

Psiholozi, kako koji, ali i tu je mrka kapa.

Lupi Cru i ostade živa.

Paaaa, jesu mi pomogli. Nesvesno i nenamerno. Umalo da me ubiju sa lekovima, zavrslila na intenzivnoj u urgentnom... otpusna lista od 3 strane.. tako da sam od depresije izlecena borbom za goli zivot.

Bas kao u onom vicu... kad je Pirocanac resio da se obesi na vrbu iznad reke. Grana pukne, on upadne u vodu, krene da se davi, jedva se ziv izvuko. I onako mokar seo na obalu i kaze "Bem ti besenje, umal da se udavim"
:lol:

Prepisati adekvatnu terapiju je umetnost u svakoj grani medicine. Terapija se tokom tretmana i menja.

To što ti pričaš je generalizacija, kao kada žene izjave da su svi muškarci isti. E, nisu, gle čuda. Tvoje iskustvo je jedno u zilion. I daleko od toga da su psiholozi/psihoterapeuti/psihijatri beskorisni. Tako možeš za bilo koju profesiju tvrditi jer imaš negativno iskustvo.
Pa ja nisam rekla da su svi isti, objasnila sam vec da ja nisam naisla na korisnog niti cula za takvog od drugih. I cela prica je pocela ... iz mog iskustva. A zaista sam verovala da ce mi pomoci.

Iskreno, moze bilo ko da se vredja... ili vredja u necije ime, ili u ime necije profesije. Ceo forum generalizuje, svaka tema je takva.... pa evo uklapam se u koncept bar na jednu temu.

Malo sam se smorila.
Drugarica je imala smrtni slucaj u porodici i ne moze to da prevazidje, pogotovo sto je citav tok bolesti bio traumatican i ona se u duha pretvorila.
Ode kod ljekara i posavjetuju je da imaju saradnike koji su bas specijalizovani za takve slucajeve. Tamo je upute na podrsku za onkoloske pacijente.
Ok, da li mislis da je to podrska koja ti treba?
Ma samo da moze da poprica sa nekim, jos su ovo psihijatri sa terapijskim iskustvom, mozda postoje neki mehanizmi koji mogu da pomognu.
Uglavno, paihijatar zakljuci kako nema tu pomoci i utjehe i dva dana provede slusajuci psihijatrijsko jadanje. Sad niti moze tu da zamijeni niti zeli negdje drugdje da ide.
A bas sam se ponadala da ce uspjeti da malo pomogne sebi.
Моја мама је преминула пре 20 дана. Није издржала.
И ја сам помислила да ми треба стручна помоћ јер неприродно добро функционишем. Али сви реагујемо различито. Ја не испољавам тугу али сам зато имала менструацију 3 пута за мање од месец дана, зуји ми у ушима, имам језив притисак у глави.
Мислим да нам свима треба индивидуални начин да се изборимо и да то морамо сами пронаћи, тешко може ико други да помогне.

И ја сам помислила да ми треба стручна помоћ јер неприродно добро функционишем. Али сви реагујемо различито. Ја не испољавам тугу али сам зато имала менструацију 3 пута за мање од месец дана, зуји ми у ушима, имам језив притисак у глави.
Мислим да нам свима треба индивидуални начин да се изборимо и да то морамо сами пронаћи, тешко може ико други да помогне.
primi moje saučešće

Mnogo mi je žao bogi.

Moje saucesce bogi❤

Bas mi je zao, Bogi. Pomislila sam da ti se mami pogorsalo jer si pisala da ima metastaze, ali ne i da je preminula.
Ne moze covjek protiv sebe. Neko gura pod tepih, neko drami, neko se pretvori u duha...ali cim se pomisli da neko moze da pomogne, to je dobar znak. Kod drugarice je dijete u pitanju i to dodatno sve pogorsava sto ne postoji nijedna rijec koju mozes reci.
Ja sam je zvala i cutimo, placemo, nemam nista da kazem. Kao sto sad tebi nemam sta da kazem, niti necim da pomognem. Sve djeluje nekako suvisno i glupo.

Bas mi je zao, Bogi. Pomislila sam da ti se mami pogorsalo jer si pisala da ima metastaze, ali ne i da je preminula.
Ne moze covjek protiv sebe. Neko gura pod tepih, neko drami, neko se pretvori u duha...ali cim se pomisli da neko moze da pomogne, to je dobar znak. Kod drugarice je dijete u pitanju i to dodatno sve pogorsava sto ne postoji nijedna rijec koju mozes reci.
Ja sam je zvala i cutimo, placemo, nemam nista da kazem. Kao sto sad tebi nemam sta da kazem, niti necim da pomognem. Sve djeluje nekako suvisno i glupo.
Јој, њој се десило најгоре. Ту човек заиста не зна шта да каже.

Хвала вам.
Све нас је. За 7 дана отишло све низбрдо.

Нећемо о томе. Пољубац од мене!
Bogi, mnogo mi je žao. Tako se desilo i sa mojim tatom pre skoro 5 godina :(
Ja sam se u tom periodu bukvalno raspala. Nisam išla na posao skoro mesec dana, plakala non stop i išla na groblje. Isključila se iz normalnog života i tokova potpuno. Trgla sam se kad sam se vratila obavezama.
Svako se bori na svoj način i kako oseća da treba. Verujem da ima onih koji ne umeju sami. I ne treba da ih bude sramota da traže pomoć. Mada je jako teško racionalno prosudjivati kad si mentalno i emotivno rastrojen.

Bogi draga mnogo mi je zao, primi moje iskreno saučešće 😪😪

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back