Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ono o čemu razmišljam je zašto je za društvo bilo prihvatljivo ovo o čemu sam pisala, oženio učenicu, trener bio u vezi sa devojkom, nisu stigli do suda a situacija je bila ista. Čak u prvom slučaju i gora, osnovna škola je obavezna, škola glume i trening su fakultativni.

Ono o čemu razmišljam je zašto je za društvo bilo prihvatljivo ovo o čemu sam pisala, oženio učenicu, trener bio u vezi sa devojkom, nisu stigli do suda a situacija je bila ista. Čak u prvom slučaju i gora, osnovna škola je obavezna, škola glume i trening su fakultativni.
i nije bilo prihvatljivo
u vecini slucajeva takve situacije su prakticno skandal
cak i ako je sve dobrovoljno
u startu su sok za porodicu, a carsija ce dugo ispirati usta

velika je razlika izmedju desilo se jednom i usli su u vezu, brak sta god... i serijskog spopadanja maloljetnica
tu tocno vidis obrazac predatorskog ponasanja

nije bas da je za usporedbu ovo sto si napisala i taj obrazac ponasanja
Za trenera znam da nije spopadao samo nju, nego je kod nje uspeo. Isto tako nastavnik fizičkog u osnovnoj školi, vidi gde ima najviše šanse. To o čemu pišem se davno desilo, ali je po mom mišljenju obrazac isti.

Ово је у сваком случају аларм за родитеље женске деце. Како смо их васпитали, да ли ће и како реаговати на сличне атаке и да ли ће нам рећи шта их мучи.
meni je alarm vec to udaljavanje roditelja, molitve i dranje
neka fala
nisam ja nju rodila da je neko maltretira

Regina zna mog konjickog trenera.on je urlao na nas,mnoge u padoku gadjao kamenom za vreme treninga,mene odstranio mesec dana iz stale zato sto nisam izasla u vrstu kad je delio konje pre treninga,nego sam stala na vrata boksa svog privatnog konja.bio je tiranin,koji vrlo cesto nije znao da se obuzda,ali smo ga obozavali kao boga.bojali ga se i obozavali.ne znam da je niko napustio jahanje zbog njegovog terora.ne mislim da je ikad ikog seksualno uznemiravao.
Sa ove tacke nije mi jasno zasto smo to trpeli

Regina zna mog konjickog trenera.on je urlao na nas,mnoge u padoku gadjao kamenom za vreme treninga,mene odstranio mesec dana iz stale zato sto nisam izasla u vrstu kad je delio konje pre treninga,nego sam stala na vrata boksa svog privatnog konja.bio je tiranin,koji vrlo cesto nije znao da se obuzda,ali smo ga obozavali kao boga.bojali ga se i obozavali.ne znam da je niko napustio jahanje zbog njegovog terora.ne mislim da je ikad ikog seksualno uznemiravao.
U moje vreme se dešavalo da učitelj/učiteljica udari decu, često i ponavljano, pojedine. Učeni smo da su stariji uvek u pravu.

Devojke rastu u takvom okruženju, kod mene je u osnovnoj školi bilo par devojčica koje su se osećale nadmoćno jer su bile u vezi, i to sa sa starijima, bile su opijene svojom ženstvenošću i popularnošću. Gledale su na nas ostale kao na boraniju, sa visine.

Не све. За мене је разлика већа од +- две године увек била језива.

Kod nas su isto bili na cijeni strogi nastavnici. Sve metode koje su djecu dovodile u red bile su odobravane. Pa tako ucitelj cupa zulufe, nastavnici sikaniraju ali sve u cilju pravljenja boljih ljudi, sve za nase dobro. Kasnije u srednjoj isto ludak koji dobar dan ne moze da kaze bez seksualne posalice ali niko od roditelja se nikada nije pozalio, nikada ukor nije dobio. Nas najveci strah pri upisu srednje je bilo da nas on ne zapadne, al zapao ekonomsku skolu, na njihovu nesrecu.
Jedno nezdravo povjerenje u tudje postenje i moral i pored svih znakova koji naslucuju suprotno.
Tako da mi se cini da su vojska i strog nastavnik bili najcjenjenije metode ispravke roditeljskog posla. I savrsena prilika za iskompleksirane ludake.

ja nikad nisam bila dobra u tom obozavanju :lol:

nas je umela, uciteljica, da pocupa za zulufe a to boli toliko da vidis sve zvezde

i isto kao kod Em, neke je cupala a neke nikada, iako su njeni ljubimci pravili sranja koja nama cupanima nikada nisu padala na pamet
Kod nas isto za zulufe, al pravilno raspoređebo na sve đake. I kad čupne kaže "bubo jedna" ....al bila je odlična učiteljica, dobro, i morala je, naša škola bila ona "eksperimentalna"....valjda mi i Vladislav i još neka škola.

U moje vreme se dešavalo da učitelj/učiteljica udari decu, često i ponavljano, pojedine. Učeni smo da su stariji uvek u pravu.
citavo drustvo na ovoj planeti se bazira na postovanju autoriteta
cak i kad odes na razgovor za posao, jedno od pitanja je da li postujes autoritet kad je u pitanju timski rad
mora da postoji neka skala i mora da postoji postovanje starijeg po rangu
jedino sto je negde u prevodu nestalo i ono da mora da postoji postovanje mladjeg, da je to uzajamna relacija
ovaj svet hrli ka provaliji, zato se danas nalazimo u tranziciji gde demokratija nestaje, pa cak i zakonski kaznjiva dela onaj ko je ``visi po rangu`` izmanipulisace i nece biti kaznjen
pa imas jutku, babica, vucica..
ono sto je ovde posebno tesko je sto neko manipulise deciji dusama, sto unistava psihicki jedno bice zbog svog ega..ne verujem ni da mu je taj seks u fizickom smislu bio toliko bitan
vise lomljenje i pokoravanje osobe
pisala sam da je moje dete bilo u toksicnoj vezi u godinama mnogo starijim od ovih devojaka
i kako je neko tim mentalnim projekcijama slomio i doveo do ruba unistenja
i imale smo otvoreni odnos da smo pricale o tome
kao roditelj nisam vaspitala dete da bude lutka i ne korsti svoj mozak i iz tog razloga joj nikad nisam rekla - moras da prekines
a samo to mi je bilo u glavi
i ona je vrlo bila svesna sto mi je u razgovoru rekla, da to nije dobro za nju, svesna da on unistava sve ono dobro sto smo zajedno ona i mi njeni roditelji sa njom u njoj izgradili
ali je on perfidnim igrama, razgovorima, dugim razgovorima ubedjivao da je to da bi ona otkrila jednu novu dimenziju sebe i da joj on samo pomaze na tom putu
na kome se srecom izgubio
za ovu decu citam, da ih je selektirao i tacno procenio kod koga moze da ide dalje od verbalnog maltretiranja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back