Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da srecu nosimo u sebi.
Samo treba umeti probuditi je.
Uz negovanje sebe i svojih zelja, misli itd...
Zavisi pretpostavljam od ocekivanja. Da li ocekujes srecu kao spokojstvo i zadovoljstvo, koja dolazi sa mozda nekom harmonijom svoje duse, djela, okoline ili govoris o sreci kao naletu, uticaju hormona koji te udari po sred face.
Tako mozes biti vrlo zadovoljan i srecan covjek a da se pitas gdje je moje ushicenje. To je ona razlika kao kad jedes slozene umjesto prostih secera. Pa izostaje vatromet.
Pretpostavljam da je ova hormonska sreca, relaksiranost recimo seksom, pribjeziste ljudima u stanju ozbiljnog stresa, kao neka ravnoteza. Moguce da zato okrivljuju ljekare da su svaleri: )
Po tvom pisanju, cini mi se da ocekujes stalnost ove druge, hormonske, al ne vjerujem da je to moguce.
Isto tako, moze biti da covjeku hormoni luduju i da imas uspone i padove, pa da jedan dan letis kao alkoholisana a drugi da tones.

Kazu nemojte da drzite djecu u sterilnoj sredini, porazbolijevace se bez bakterija...dok majka kuca, moje cedo glodje papucu:lol:
ovo je velika istina
u svedskoj su pre tipa 40...50 godina deca masovno pocela da umiru jer nisu imala antitela..lekari su bukvalno savetovali da se stavi hleb na sto pa onda da se napravi sendvic, da se bar malo "zaprlja" koliko je sve bilo sterilno

I moj to voli da radi. Spremam mu doručak, on na podu igra se, vidim miran, kad ono oblizao đon moje papuče i onda počeo da gricka odozgo. :)
Sa puzli na podu odmigolji do ivice i tu grize obod i onda maze mokrim rukicama po parketu pa po ustima. Papuce su mu isto zanimljivije od glodalice.
Ali nakon sto sam na domu i porodici, na onim starim temama o bebama (koje su blago kod resavanja nedoumica) procitala da je dijete stavilo u usta rukicu nakon pretrazivanja pune pelene i nista mu nije bilo, mnogo sam opustenija:lol:

Ako ce meni svaki pms da bude ovakav ja cu da se roknem. Moram stvarno kod nekog dr. Ali kojeg?
Psihologa?
Psihijatra?
Endokrinologa?
Koga?

Dok se ispitam uci cu u klimaks.
Ali ovo je strasno.
Ajde promene raspolozenja... ali nocas ne mogu da se namestim, na stomak ne mogu, bradavice mi se vredjaju na dodir potkosulje, kao da sam se juce porodila, ledja i ruke i stopala me bole, bila sam na masazi u ponedeljak, nikad me nije bolelo posle masaze a idem gooodinama, sad me boli svako mesto gde me je dotakla, a glava, kako sam otvorila oci sa obe strane... juce mm ukljucio hladjenje vode i ja mahinalno popijem tu ledenu, od tog momenta se nakasljavam ... ustala sam popila brufen od 4oo , ako me glava popusti... i da, naravno da mi se pojacalo zujanje kao u svakom pms... juce sam imala i aritmije i lupanje srca i tresla sam se...

Boze kako je divno biti zensko :zaljubljena:
Jesi li ti sigurna da je to pms?
Mislim,ne znam,starija sam od tebe i radim sa zenama,nijedna nema nikakvo "ludilo" od simptoma.
Ja imam poneki simptom,najcesce jaka glavobolja,nekad popijem pola kafetina i prodje.Na ostalo ne obracam paznju ,niti analiziram kakvo mi je raspolozenje,a vjerovatno da ima nekih razlika.
Mislim da se suvise samoanaliziras i tako sve to djeluje izraženije.Kad znas da je to sve od pms-a,onda se trudi da shvatis da je "normalno" i da ce proci,i misli na nesto drugo.
Nekad budem srecna kad me nesto zaboli i shvatim da je samo pms.🙂
Ili idi ljekaru za savjet,ako te bas toliko ugrozava.
Probaj i sa nekim cajevima za to.

Hvala ti :zag:
Lepsi savet mi nisi mogla dati.
Mene stvarno smire saveti i razgovori. I tudja iskustva. Onda mi se jos vise ne ide kod dr jer mislim da je sve u mojoj glavi i tim hormonima sa kojima ja sama treba da naucim da zivim.

E tako nekako...
Tacno sam pocela sebe da pratim, i po ciklusu varira raspolozenje, od optimizma i srece do neba, sve je sjajno do dubioza teskih... realnost jeste iskreno trenutno opterecujuca jako... tako je zadnjih 10 godina i sve je teze a ja sve manje zelje da se sa tim bavim... kad si mlad zapinjes i dajes se a sad mislim da je najpametnije dici ruke... oterati sve u honduras i krenuti svojim putem...
Kazem ti,da se vise ne analiziras toliko i da se ne pratis.Okreni se ka necemu,ne ka sebi.
Covjek kad bi gledao sebe svaki dan bi mogao da nadje nesto da ga boli,ili da umisli.
Zaposli mozak necim drugim.I tijelo i dusu.

Pms je jako ozbiljna stvar kod nekih zena, imaju izrazene simptome i velike muke
Uopste nije za zezanja, i to se resava polnim hormonima i raznim drugim terapijama

Ovo ciletovo je sto bi jedna baka moje drugarice rekla - besno je to....
Moze da zahvali sv kravi sto nema prave ozbiljne siptome pmsa, ne bi ni stigla da o tome davi forum od silnih simptoma i problema

Jeste.

I ja cu da trazim drugi posao.
Samo sto ja ne zelim svoju struku, ekonomiju, i racunovodstvo, tacno bih uvenula da sedim 8 sati u kancelariji. Pre cu u radnji da slazem rafove.
Imam 34 godine i ne znam koji posao bih ja trazila. :aha:
Haha..ne brini,neces uvenuti.Samo ces ocoraviti i ogrbaviti.😀
Svi bi mi zeljeli nesto idealno,ali rijetki su to srecnici.
Ja sam radila godinama u kancelariji bez prozora i vazduha.Ko te pita.Zamisli jos i u kojoj svi puse svaki dan,a nemas sta otvoriti da udje cist vazduh.

Pms je jako ozbiljna stvar kod nekih zena, imaju izrazene simptome i velike muke
Uopste nije za zezanja, i to se resava polnim hormonima i raznim drugim terapijama

Ovo ciletovo je sto bi jedna baka moje drugarice rekla - besno je to....
Moze da zahvali sv kravi sto nema prave ozbiljne siptome pmsa, ne bi ni stigla da o tome davi forum od silnih simptoma i problema
I meni ne djeluje toliko ozbiljno,zato joj i govorim da se okrene drugacijem razmisljanju.
Mozda bismo svi mi mogli tako da kukamo,mislim svaka zena ima neke simptome,ali jednostavno ih ne konstatujes.🙂

И себе сам одувек видела некако хемингвејски...
Седим на тераси у столици за љуљање трудна, у крилу сасвим мало дете и поред се играју још двоје веће. За столом поред седи нешто старији тип, не превше причљив али стабилан и храбар, пише... На рамену му капуцин :lol: Около миришу још неубрани плодови воћа и тај мирис се меша са мирисом слане воде која се непрегледно пружа пред нама...
Ех, пусти снови :rotf:

kapucin u pubertetu...na ramenu...anitetanus u najavi... :sad2:

И себе сам одувек видела некако хемингвејски...
Седим на тераси у столици за љуљање трудна, у крилу сасвим мало дете и поред се играју још двоје веће. За столом поред седи нешто старији тип, не превше причљив али стабилан и храбар, пише... На рамену му капуцин :lol: Около миришу још неубрани плодови воћа и тај мирис се меша са мирисом слане воде која се непрегледно пружа пред нама...
Ех, пусти снови :rotf:

Мени је ово језиво. Гушим се док читам.

ako nije nesreca, ne mora da bude sreca
ima neceg i izmedju
depresija, apatija..
a ne znam...meni djeluje da je izmedju zivot onaj regularni
jer ta...kontinuirana sreca...ili si glup ili si na lijekovima...nekim srecnim
a ni nesreca nije u vecini slucajeva dozivotna robija
vec naidju periodi...osim kad je covjek bolestan pa mu nesreca dodje ko simptom ili posljedica :(

a ne znam...meni djeluje da je izmedju zivot onaj regularni
jer ta...kontinuirana sreca...ili si glup ili si na lijekovima...nekim srecnim
a ni nesreca nije u vecini slucajeva dozivotna robija
vec naidju periodi...osim kad je covjek bolestan pa mu nesreca dodje ko simptom ili posljedica :(
ma to Cicak mnogo gleda one ''samo nezno prema sebi'' i instagram, pa umislila da to tako treba

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back