Sta trenutno radis? 12

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh, al sam se najeo :jede:
A naebo sam na kraju.
Videli ste slike sa mog izleta, prevezao sam oko 40km. Riknuo, naravno.
Rekoh, ajde polako kući, pa da jedem...
I pred samim ulazom mi se probuši guma!!
Skinem točak, sednem u kola, aj da kupim rezervnu. Al znao sam odmah da će da bude belaja ako gladan krenem u radnju.
Kupio sam gumu. Kupio sam i pumpu i pribor za popravku i pola kile lepe pršute i kilo dimljenih viršli i pleteni rastegljivi kaiš (košta 4€ mamu im njihovu, a isti takav, samo u drugoj boji mi jedna ciganka na ulici kod beogradjanke prodala za 200 dindži).
Sad brekćem

Uh, al sam se najeo :jede:
A naebo sam na kraju.
Videli ste slike sa mog izleta, prevezao sam oko 40km. Riknuo, naravno.
Rekoh, ajde polako kući, pa da jedem...
I pred samim ulazom mi se probuši guma!!
Skinem točak, sednem u kola, aj da kupim rezervnu. Al znao sam odmah da će da bude belaja ako gladan krenem u radnju.
Kupio sam gumu. Kupio sam i pumpu i pribor za popravku i pola kile lepe pršute i kilo dimljenih viršli i pleteni rastegljivi kaiš (košta 4€ mamu im njihovu, a isti takav, samo u drugoj boji mi jedna ciganka na ulici kod beogradjanke prodala za 200 dindži).
Sad brekćem
..tih rastegljivih imas kod Kineza ovde skoro pa za dz, imam ja par komada negde :)

Pa jedan knjigovodja se ne ubija od dosade u kancelariji, ja sam se ubijala od posla nisam stizala ni da jedem ko covek, da nepominjem periodicne obracune ili godisnje, pa znali smo svojevremeno da osvanemo u kancelariji trazeci greske, radilo se sve rucno, posle dosli kompovi u knjigovodstvo pa se to malo olaksalo, ali svakako je bilo posla od kad dodjes dok ne podjes kuci, a cesto je bilo i za ostajanje posle radnog vremena koje niko nije placao, a radila sam u velikoj i ozbiljnoj drzavnoj ustanovi, prosto je takav posao, pa stalno smo se zezali izmedju sebe da koga majka nije
Pa jedan knjigovodja se ne ubija od dosade u kancelariji, ja sam se ubijala od posla nisam stizala ni da jedem ko covek, da nepominjem periodicne obracune ili godisnje, pa znali smo svojevremeno da osvanemo u kancelariji trazeci greske, radilo se sve rucno, posle dosli kompovi u knjigovodstvo pa se to malo olaksalo, ali svakako je bilo posla od kad dodjes dok ne podjes kuci, a cesto je bilo i za ostajanje posle radnog vremena koje niko nije placao, a radila sam u velikoj i ozbiljnoj drzavnoj ustanovi, prosto je takav posao, pa stalno smo se zezali izmedju sebe da koga majka nije volela "dala ga u knjigovodje" uzas, ima ljudi koji vole taj posao, ja licno nisam bas volela, ali nisam ni mislila da cu biti knjigovodja, cim sam mogla presla sam u drugu sluzbu, koja tek nije slatka, ali bar sam se resila knjizenja. Nekima je mozda i dosadno, to sve zavisi od sluzbe, ali definitivno je sekretaricama najdosadnije, iako one to nikad ne bi priznale za zivot.
Knjigovodstvo je aktivan posao i psihicki zamoran

Ali salterusi u vodovodu i piskaralu u sudu je ladjenje

Gomila birokratije ima viskova radnika....

Ja iskteno to ne bih nikad mogla, takvim se poslivima nisam ni bavila nikad, niti sam se skolovala za te stvari (ekonomija, pravo, menadzment)
Obesila bih se o kvaku da sedim na poslu i smaram se, na sta lici zivot tih ljudi budi bog sa nama, u sta im prolazi dan....

Ako bi ti to volela sto se nisi usmerila ka tom poslu??

recimo nemam vezu da se zaposlim na takvom mestu i cesem pichku pola radnog vremena, a nije da ne bih volela da dobijam slatke parice i blejim i planiram godisnji odmor u sred radnog vremena. kvalifikacije nisu bitne, pa nemaju tamo svi zaposleni odgovarajucu skolu ili fax

nije najveca zivotna tragedija sedeti na poslu i blejati. msm, meni licno je gore recimo raditi u trafici ili tako nesto, nego dosadan kancelarijski posao na budzetu.

na kraju krajeva ti si metlo prijavljena na minimalac, ostatak ide na ruke, a oni na budzetu su svi prijavljeni na punu platu. sad ti mozes da kazes da te je briga za penziju da je neces doziveti itd. ali sve i da je tako oni su prijavljeni na pun iznos plate.

na kraju krajeva ti si metlo prijavljena na minimalac, ostatak ide na ruke, a oni na budzetu su svi prijavljeni na punu platu. sad ti mozes da kazes da te je briga za penziju da je neces doziveti itd. ali sve i da je tako oni su prijavljeni na pun iznos plate.
Ma jasno
Ali ja nikad to nisam mogla, ne volim to blejanje .... ne bih mogla to da radim, tako da mi prolaze dani guglajuci na poslu, nije zdravo za mozak
Plus sto ne volim te stvari, nisam zelela ni da skolujem za kanc poslove....
Svako prema sebi, kome prija samo napred

Ti ako zelis mozes da se izboris za takvo radno mesto, mozes da uradis neke poteze u zivotu da omogucis sebi tako dupecesacko radno mesto, samo ako imas stomak za to, nema u zivotu nista za dzabe
Prijavis se u sns i botujes i nadju ti mesto, ko moze ili mora ide tim putem....

Ma jasno
Ali ja nikad to nisam mogla, ne volim to blejanje .... ne bih mogla to da radim, tako da mi prolaze dani guglajuci na poslu, nije zdravo za mozak
Plus sto ne volim te stvari, nisam zelela ni da skolujem za kanc poslove....
Svako prema sebi, kome prija samo napred

Ti ako zelis mozes da se izboris za takvo radno mesto, mozes da uradis neke poteze u zivotu da omogucis sebi tako dupecesacko radno mesto, samo ako imas stomak za to, nema u zivotu nista za dzabe
Prijavis se u sns i botujes i nadju ti mesto, ko moze ili mora ide tim putem....

problem je sto sad vuku za nos sve te koji bi u stranku radi posla, inace bih rado botovala za drzavne jasle i opsti nerad....jer ja ne volim da radim, ja volim svaki posao dok je u domenu zabave, ali cim pocnem da dozivljavam obavezu smorim se. ja bih se smorila i da sma turisticki vodic, pa putujem po zadatku, a inace bih uzela ranac i putovala po celom svetu turisticki.

problem je sto sad vuku za nos sve te koji bi u stranku radi posla, inace bih rado botovala za drzavne jasle i opsti nerad....jer ja ne volim da radim, ja volim svaki posao dok je u domenu zabave, ali cim pocnem da dozivljavam obavezu smorim se. ja bih se smorila i da sma turisticki vodic, pa putujem po zadatku, a inace bih uzela ranac i putovala po celom svetu turisticki.
Pa uslovljavaju ih da, uopste nije lako biti bot kako ljudi misle....
Ja ne bih to radila sve dok ne moram ....

Pa uslovljavaju ih da, uopste nije lako biti bot kako ljudi misle....
Ja ne bih to radila sve dok ne moram ....
Ствар је у томе да нико не мора, јер да их сви отерају у 3 лепе не би имали кога да уцењују. Може им се свашта док нисмо сложни и на правој страни, не на нечијој, него на нашој. Може се власти докле год има оних који попусте и поклекну. Када не би било оних који падну под утицај, не би имали киме манипулисати. Због лабилних испаштају онда многи.

Ствар је у томе да нико не мора, јер да их сви отерају у 3 лепе не би имали кога да уцењују. Може им се свашта док нисмо сложни и на правој страни, не на нечијој, него на нашој. Може се власти докле год има оних који попусте и поклекну. Када не би било оних који падну под утицај, не би имали киме манипулисати. Због лабилних испаштају онда многи.
To je tacno, ili svi ili niko
Ovako pojedinacno nema efekta
To ja pricam za izbore, treba bojkot totalni, jer ovako se samo rasipaju glasovi na silne idiote iz "opozicija" i opet satrapi pobede

Sto se botovanja tice rekla sam jos davno, da moram mozda bih, ne znam.... ne mislim da to treba da radi iko, ali nikad ne znas sutra sta moze da te strefi....
Bila sam i bez posla, gladna, bez para, bez osnovnih zivotnoh uslova...pa nisam htela neke stvari da radim....
Ali sa druge strane mozda da sam u tim mometima imala bebu ili malo dete, samohrana, i bez stana i mogucnosti da idem kod roditelja ili rodjaka da zivim, nego moram da platim kiriju, i svasta jos od raznih zivotnih srranja, mozda bih botovala za radno mesto pa bih pitala ima li jos....
Ja mogu da shvatim ljude u takvim situacijama
Ostale ne mogu, jer ostali to rade iz lenjosti, obesti ili linijom manjeg otopora, a to ne volim

Ne mora da botuje al' treba od necega da se plate racuni,a dva su nacina za dobijanje posla,ako ih nemas onda ti jasno daju do znanja da od toga nece biti nicega.

Tacno je to sto pises kao ideja a zapravo svako gleda sebe,kako da prezivi da ima za hleb,uz hleb a sve dok je tako nista od ideje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back