Sta trenutno radis? 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovo za ishranu kada se ima dijareja je meni i cerkina lekarka, pedijatar, rekla kada sam joj odvela dete sa stomacnim virusom, od neke tri godinice...ako joj se jede ili pije sta god, dajte joj, deca brzo kaliraju i iscrpe se.

nije priznavala pecene jabuke i pirinac kao adekvatnu dijetu za dijareju :)
i poslusala sam je tada, u sustini je bila u pravu. svakako mi dete nije trazilo peceno prase, ali ako joj se jela, ne znam, piletina i neki sos, to je i dobijala.

Nije isto da li je dete "mirno" sa dve godine i sa sedam i sa 15. Imaš različitih tipva "mirnoće" i "nestašluka". Postoji nešto što se zovu razvojne faze i tipovi nervnog sistema.
Da se dete igra samo sa sobom je savršeno normalno ako ima recimo 3-4 godine. Ako ima 10, i nije baš.
moj je postao opasno bezobrazan, ne da se ujutro obuci, plaza se po ulici, vristi kad nije po njegovom itd.
trudim se da ga izignorisem, pa se onda smiri.
ali barem je navece shegica, samo se smije, lijepo legne i spava.
znaci nekad je nemoguc, nekad je kao odrastao odgovoran covjek.

smokvo, dje je luk u receptu? :)))

inhaliraj se, trojo, koliko god mozes. mozes i da preseces crni luk napola, pa stavi polovine blizu kreveta nocas. znam, baba sam, ali pomaze. olaksa disanje.
doduse, ne znam gde ce ti muz i Odin spavati nocas, miris ume da bude prilicno...intenzivan :)

smokvo, dje je luk u receptu? :)))

inhaliraj se, trojo, koliko god mozes. mozes i da preseces crni luk napola, pa stavi polovine blizu kreveta nocas. znam, baba sam, ali pomaze. olaksa disanje.
doduse, ne znam gde ce ti muz i Odin spavati nocas, miris ume da bude prilicno...intenzivan :)
Nije za mene, nego za muza. Ja imam srpske celicne gene ne razboljevam se

Raseci luk, stavi polutke kod uzglavlja, on nek spava ti pojedi ćevape.
MOže das e napari bosiljkom.
U suštini, ako je suv kašalj - islandski lišaj i beli slez (althaea officinalis), ako je produktivni onda bršljan, jagorčevina, čaj od lipe.
Lukovi mom detetu nisu nikad bili od pomoći.
Ima i neki sirup od piva i sirup od lovora, ako hoćeš da ti nađem rp?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back