Sta treba za dobrog preduzetnika na zapadu?

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.908
Ne znam da li ovde ima takvih, ali eto pitanja.

Iz iskustva sa nekim ljudima ispada ovako...

Treba ti vestina citanja ljudi, straha, blefa, zainteresovanosti i slicnog
Treba ti vestina ucenjivanja i stvaranja leveridgea...vise nego stvaranja isplativih dilova.
Trebaju ti lojalni podanici kao stit i izvor informacija unutar organizacije.
Trebaju ti robovi, pesaci.
Trebaju ti ratnici, borci.

Nije dovoljna samo poslovna ideja , osim ako hoces da budes neki porodicni mali biznis...

Mozda neko pomogne, a mozda i ne....neka teme
Naravno moze sve i kilavo , mekano , ali ako je korporacija u pitanju, meni stizu bas ovakve informacije, da je bas ovo potrebno u svakoj vecoj firmi kao ledja pojedincu..

Nema tuu puno blefa i straha ..Naplacivanje moze biti visoko ali profesionalizam u poslu mora biti u topu ili nema nista od toga,,,Konkurencija je surova i brzo se ispada iz igre,,,Odnos prema musterijama je br1 uz odgovornost prema poslu od vrha prema dole i nema tu roblja jednino ako govorimo o nekoj proivodnji za koju nije ptrebna srtucna sprema tipa trkake sklapanja i sl u ostalim slucajima dobar radnik je zlata vredan i to se pazi

Dobar poduzetnik pored ideje mora da ima i volju da se zrtvuje da radi 24h 365dana u godini ako je potrebno ..Firma postaje opcesija i svaki poduzetnik radi daleko vise od radnika na zapadu

Poslednja izmena:
Ne znam da li ovde ima takvih, ali eto pitanja.

Iz iskustva sa nekim ljudima ispada ovako...

Treba ti vestina citanja ljudi, straha, blefa, zainteresovanosti i slicnog
Treba ti vestina ucenjivanja i stvaranja leveridgea...vise nego stvaranja isplativih dilova.
Trebaju ti lojalni podanici kao stit i izvor informacija unutar organizacije.
Trebaju ti robovi, pesaci.
Trebaju ti ratnici, borci.

Nije dovoljna samo poslovna ideja , osim ako hoces da budes neki porodicni mali biznis...

Mozda neko pomogne, a mozda i ne....neka teme
Naravno moze sve i kilavo , mekano , ali ako je korporacija u pitanju, meni stizu bas ovakve informacije, da je bas ovo potrebno u svakoj vecoj firmi kao ledja pojedincu..

Za koju državu pitaš?Zapad je veliki.

Znači treba biti dobar zubar što ne znači da će poso ići.Ima i dobrih stručnjaka ali sa parama se ne snalaze baš dobro.

Pa naravno nije svako za privatluk inace po statistikama 1 od 4 na zapadu prezivlajva prve 2 godine...Pogotovo kod skolovanog sveta gde su odricanja velika a imaju sigurnu platu..Neciji mentalno fizicki sklop jednostavno nije za to i to je tako..Ali to je tako gde je trziste prepisteno samo sebi da odredjuje ko moze a no ne.I taj jedan koji prodje zaposli tu 3 sto otpadnu na kraju.Kod nas je to jos komplikovanije..

Back