Sta treba jesti da se ugojis?

• Začetnik teme Začetnik teme whats
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

whats

Početnik
Poruka
1
Poz svima...
Imam 19 godina visok sam 175 cm a tezak 60 kg-a... Redovno radim street workout...
Imam jedan veliki problem... Trbusnjaci mi se vide na 58 kg-a ali kada se koju kilu ugojim oni prestaju da se vide i vidi mi se salo... Moj cilj je da se ugojim, ali ne znam sta da jedem da bih dobio na kilazi, ali da ta kilaza bude izrazena kroz trbusnjake, a ne kroz salo...
Koje namirnice treba jesti za dobijanje misicne mase a ne za dobijanje sala ili koje namirnice ne treba jesti?
Hvala unapred :)

da se ugojiš jedeš sve živo i neživo što ti padne pod ruku, uglavnom veoma ukusne stvari.
a to što si u stvari hteo da pitaš, ti želiš isto što i svi drugi, da imaš masu mišića bez sala. e to je već muka.
izbaci potpuno slatkiše, prženo, fast food, sokovi (svi, čak i oni na kojima piše 100% voće) , kečapi, senfovi, pavlake, kajmaci, punomasni sirevi, sirni namazi...alkohol.

imaš 19 godina, to znači da možda i nemaš mnogo izbora u tome šta ćeš da jedeš, ali ako ti matorci nemaju finansijskih problema, traži promenu jelovnika.
takođe tvoj uzrast je još uvek nedovršen u razvoju muskulature, još ti imaš deceniju da usmeriš razvoj tela pravilnim vežbanjem i ishranom , pa da u trideset i nekoj u ogledalu vidiš svoje remek-delo u zenitu.

Poz svima...
Imam 19 godina visok sam 175 cm a tezak 60 kg-a... Redovno radim street workout...
Imam jedan veliki problem... Trbusnjaci mi se vide na 58 kg-a ali kada se koju kilu ugojim oni prestaju da se vide i vidi mi se salo... Moj cilj je da se ugojim, ali ne znam sta da jedem da bih dobio na kilazi, ali da ta kilaza bude izrazena kroz trbusnjake, a ne kroz salo...
Koje namirnice treba jesti za dobijanje misicne mase a ne za dobijanje sala ili koje namirnice ne treba jesti?

Ahahhaha e pa ti hoces perpetum mobile ali da je jos i lako....

Znas kako kazu - "Sise na debelim zenama i trbusnajci vidljivi na stalcima za infuziju SE NE RACUNAJU! "

I ti bas i dokazujes ovu teoriju, tj zakon kao i njegovu nepogresivu tacnost !

Poz svima...

Odgovoreno vise puta kroz temu, izbaci proste ugljene hidrate, izbaci masti, pojacaj proteine i problem resen.

Odgovoreno vise puta kroz temu, izbaci proste ugljene hidrate, izbaci masti, pojacaj proteine i problem resen.

U principu i tacno sto si rekao, ali i ne.

Zasto da a zasto ne? Prvo zato sto ce povecanim unosom proteina da se izgradi misicna masa (nesto), a drugo zato sto se smanjenim unosom UH i masti nece bas dogoditi "nabacivanje mase". Ne mozes bas tako davati savete, pogotovo za nekog ko se klasifikuje kao trener.

Ja znam da svi oni ne umeju pravilno da postavljaju pitanja, ali tokom niza godina, zna se koja je psihologija pocetnika vezbaca, tako i kada pitaju nesto toootalno neodredjeno, mi znamo sta oni tacno konkretno misli....

Ono sto on i svaki mladi momak zeli da zna je

1) Zelim da povecam misicnu masu masu a pod masom podrazumeva i masno potkozno tkivo i misice i visak vode, samo da je sto veci jer zeli obim, obicno klinacko tripovanje kako bi imao dominaciju u svojoj vrsnjackoj grupi.
2) Zelim da nabacim misicnu masu Ali ne da budem kao Svarceneger, nego onako , "da se svaki misic vidi" i da je na svom mestu, onako znaci umereno (u prevodu, u praksi tako izgleda bodibilder takmicar od 75-80kga kako je on zamislio koji pritom jos uzima i AAS :zelenko3: )

Ovaj "nas" ovde je pod opcijom 2. Sta vise , ovaj i prosiruje ovaj koncept jer zeli da sva misicna masa ode samo u trbusnjake :zskace: :zblesav: z:lol: Znaci ono, referentni sistem qrcenja u njegovoj vrsnjackoj grupi su TRBUSNJACI, ono, kao najgori vid tripovanja klinjosa.....Jos on ima 19 godina sto je jos tragicije, ajde da ima 15.....

Tako da kao sto vidis, i pitanje ne zahteva tako prost odgovor, ima tu puno "sitnih detalja". Prosti UH su potrebni odmah posle treninga, znaci ne treba ih izbaciti 100%. Dalje, on i ne zna sta su prosti UH sta slozeni, pa ce jednostavno bataliti sve sto je slatko i tako otici u katabolizam.....Isto tako ne mozes reci ne jedi MASTI, jer su zdrave masti potrebne i te kako, a cak i neke lose masti odu na izgradjivanje HORMONA, i to androgenih, koji su i najodgovorniji za povecanu misicnu masu i manje skladistenje sala......Zasto zene nemaju misicnu masu izrazenu kao muskarci i zasto imaju veci procenat % na telu a lakse po 20-30kg od muskaraca? Zato sto im se ne luci testosteron u koncentraciji kao muskarcima..... Neka ukine masti i postace zena-covek, tj covek sa manjim lucenjem testosterona i gubice misice a sladistice salo. I da ne pricam da je to totalno opasno u njegovim godinama kada se telo razvija i kada treba da bude na vrhuncu lucenja testosterona.....

Tako da ili daj svoj duboki savet koji ce obuhvatiti sve aspekte kao i delove "rizici po zdravlje" ili nemoj nista da napises.

Ti si mu dao savet kao da si pisao bodibilderu takmicaru 3 nedelje pred takmicenje, koji je duboko upucen u tematiku..... Ovaj cim je ovo pitao i trazi da lokalno najvise dobije misice u trbusnjacima, znas na kojem je nivou znanja? Kazi mu kao Milan Tarot da se namaze majonezom policu i da prica Mis uz pusku mis niz pusku i on ce to uraditi, samo da dobije te famozne trbusnjake...

Zaboravio sam sifru na starom nalogu, ali cim sam napravio novi znao sam da cu upasti u prepirku sa tobom. Inace, dao sam mu konkretan savet. Jer je bolje poceti od jednostavnog i konkretnog nego daviti pocetnike sa milion detalja, zbog cega oni najcesce odustanu od svega. Druga stvar, kakav cu ja savet da dam je moja stvar, ako se ne slazes to je ok, ili u krajnjem budi moderator i izbrisi mi post i problem resen.
Upravo zato sto je on na nivou znanja vecine pocetnika, tako sam mu i objasnio, vrlo lako ce saznati sta su prosti ugljeni hidrati, za masti se ne brinem unece dovoljnu kolicinu ma koliko to ne bude hteo. Svaki pocetnik koji se udavi detaljima brzo u tome zaluta, i to se svakodnevno u praksi vidja, i na kraju bude gore nego da nema informacije. Naravno kao i nekada, ocekujem tvoj kilometarski post sa vredjanjem, posto te to uvek krasilo, jedino sto fali ovog puta je usiljeni smeh. Ali ce me mrzeti da odgovaram na to, jer mi je cilj da u malo slobodnog vremena uputim vezbace kako da vezbaju i kako da se hrane, a ne da se raspravljam sa dokonima po netu. Pozdrav

Zaboravio sam sifru na starom nalogu, ali cim sam napravio novi znao sam da cu upasti u prepirku sa tobom. Inace, dao sam mu konkretan savet. Jer je bolje poceti od jednostavnog i konkretnog nego daviti pocetnike sa milion detalja, zbog cega oni najcesce odustanu od svega. Druga stvar, kakav cu ja savet da dam je moja stvar, ako se ne slazes to je ok, ili u krajnjem budi moderator i izbrisi mi post i problem resen.
Upravo zato sto je on na nivou znanja vecine pocetnika, tako sam mu i objasnio, vrlo lako ce saznati sta su prosti ugljeni hidrati, za masti se ne brinem unece dovoljnu kolicinu ma koliko to ne bude hteo. Svaki pocetnik koji se udavi detaljima brzo u tome zaluta, i to se svakodnevno u praksi vidja, i na kraju bude gore nego da nema informacije. Naravno kao i nekada, ocekujem tvoj kilometarski post sa vredjanjem, posto te to uvek krasilo, jedino sto fali ovog puta je usiljeni smeh. Ali ce me mrzeti da odgovaram na to, jer mi je cilj da u malo slobodnog vremena uputim vezbace kako da vezbaju i kako da se hrane, a ne da se raspravljam sa dokonima po netu. Pozdrav

Sta tebi fali covece? Kao sve super, imas sve argumente a ovamo argument ad hominem svaka treca recenica....

Pa eto vidi se da si imao nekada drugi account i da cim negodujes znaci nisi bio u pravu, i to je i dokaz zasto i sada nisi u pravu, posto "vlada_trener" relativno nov nick ovde, pa znaci i nisam pogresio mnogo na prvu loptu.....Znaci i pre ko zna sta si pisao....

Nikada ja od "sile" ne prigovaram nekom, a postoje i ljudi sa kojima se skoro sve slazem sto kazu, znaci nije problem u tome sto si ti zamislio.... Nego , jbg, svako koristi taj isti mehanizam odbrane cim se neko ne slaze sa njim...Idu opravdanja, satanizovanje kriticara i jos mnogo toga.

Sta mislis da si ti , Bog, neko vise bice sta, pa mislis da nisi podlozan kritici? Svi mi mozemo da pogresimo i kazemo nesto lose, pa i ja, i ne trebamo se busati ako nas neko ispravi, ili iskritikuje pozitivno ili negativno.....To nije nista licno protiv tebe, samo protiv tvog tog trenutnog pisanja. To dokazuje i tvoj novi nick i moje isto pisanje objektivno, nije sad da sam znao da si ti ustvari onaj neki pa se svetim ili eto cisto u inat nesto da napisem.

Sa jedne strane sto se tice novajlija i motivacije i jesi i nisi u pravu....Ali veruj mi, mnogo je bolje da im ne povladjujes, ovo je sport i nacin zivota u kome nema laganice i povladjivanja, povladjuj mu sad i bice nesposoban vec na sledecem koraku......
Ja sam se uvek trudio da pisem minimum necega sto neko treba da uradi. To sto si ti DIF zavrsio pa ti to izgleda slozeno i moje pisanje dugacko govori o tebi kao "intelektualcu". Da si zavrsio elektrotehnicki fakultet ne bi tako pricao.
Ako vezbac nije mentalno u stanju da shvati sta sam mu rekao i da se potrudi da dodatno procita nesto vise - taj je u startu i dokazao da nece uspeti u svojoj nameri.....Ali ako uspe - vise ce ceniti mene jer sam mu rekao celu istinu a ne neke krilatice kao ti i osecace se izdano....

Postoje drugi nacini da se novajlije motivisu, a nekima je i suprotni pol sam ;po sebi motivacija i nikako nece odustati vec ce dubeti na glavi kako bi ostvario svoj cilj.... E ti mu napisi izbaci proste secere i masti i on ce to bez pogovora da uradi i to ne normalno nego predimenzionirano, sto ce u praxi ispasti da trpi gladan i totalni katabolizam, a proteini su preskupi, nikada on nece da poveca proteine na neku dovoljnu meru....

Znaci pored fizikalisanja moras znati malo i psihologiju mladih, a upravo te takve nauke na DIFU su za vas kvantna mehanika i astrofizika.

Vidis da je ovaj sto pita boza i to u 19 godina, i nacin pitanja mu je totalno triperski tako da treba biti izuzetno obazriv kako ces mu odgovoriti, jer ovaj bi i misomor popio i ne bi pio vodu 4 dana samo da mu "izadje misicna masa na stomaku".

Jos jednom, mislim da nemas prava za neki prigovor, mislim da sam u pravu, decku koji bi ocajnicki nesto uradio si savetovao da od 3 glavne makronutricije izbaci 2, i to obe iz kojih nastaje energija, cak se nisi setio da mu kazes da pojaca i da ne izbacuje vitamine, minerale i antioksidante jer u svakoj ovakvoj nekoj dijeti trpi telo koliko toliko......A i on ne zna sta je to prosti UH sta slozeni, on ce sve izbaciti sto je slatko....I zivece bukvalno na proteinu samo, raspitace se malo gde ima proteina i samo to ce jesti, bice mu ishrana jednolicna i mislim da je sve to opasno po njega.

Zato sam i rekao, nekada je bolje i ne odgovoriti, i duuuugacko odgovoriti, pa neka se i demotivise za vezbanje ako treba, nego odgovoriti lose. Put za pakao je poplocan dobrim namerama. A i on niej zdrav vezbac, nego vidis da je malo iracionalan, ima fiksaciju na trbusnjacima, a za ostalo ga i bas briga..... Takvi bolje i da ne treniraju na kraju nego da im se razvija neki triperski poremecaj licnosti.......Znam tako neke klinjose sto upropastise sebi zivot, jedni isto tako zbog trbusnjaka i izgladnjivanja, drugi zbog "masa je mama" idiotluka. Oni nista umereno ne umeju da rade, tako da sve sto mu kazes on ce uraditi 30% gore i rizicnije nego sto treba.

Preleteo sam ti post... cini mi se da ovaj put nema mnogo vredjanja, napredujes. Ne satanizujem te ja vec ti sam sebe. Krutika mi ne smeta, ali kritika je jedno, a tvoja vredjanja su drugo. Pogledaj kako nazivas pocetnike i sl. Radio sam sa mnogo mladih nemam problem da ih motivisem... veliki broj njih su reprezentativci... ako da Bog u Sociju neki postaju Olimpijci. A poznato je na forumu da si ti taj kojivecinu mladih koji postave pitanje ubijes u pojam, vredjas, prozivas, i zato se isti ti kasnije mnogima obracaju na pp a retko postuju poruke na forumu. Stari nick mi je bio Zvercina. Ako nadjem sifru poslacu ti pp:)) Da li su nekom proteini preskupi, sta si ti baba vanga... momak pita i konkretbo mu je odgovoreno. Eto, dosta gubljenja vremena na tebe, jer sa tobom polemika nikad nije bila konstruktivna. Kad bude takva ja sam otvoren za istu.

Poslednja izmena:
Sta treba jesti da se ugojis?

Hranu.

Koliko? Toliko da vise unosis kalorija nego sto potrosis.

Nema dalje :lol:

Ne mora nista da izbacuje..."Trener" :zroll:

Stavise, trebalo bi da jede i junk malo ako ne moze da se ugoji, posto je to visokokalorijska hrana.

Na ovom forumu je nutricionizam na nivou 70tih :lol:
Jes da je tad bila i zlatna era profi BB-a, al' smesno brate :lol:

21. je vek ljudi, nauka napreduje...

Poslednja izmena:
Poz svima...

Mrzi me da citam temu ali verujem da si dobio lose odgovore od kojekakvih "trenera" koji uzimaju steroide i misle da znaju nesto o treningu i ishrani posto izgledaju dobro...e to ne funkcionise bas tako posto 90% njih blage veze nema, rodjace :lol:

Komedija.

Znaci batali te savete tipa jedi "cistu" hranu...salatice i meso i nabacices masu...moras jesti puno, a takva ishrana...salatice, meso, trte mrte...je vise za gubljenje masti posto je niskokalorijska.

Jedi 500 kalorija vise nego sto trosis dnevno. Nadji kalkulator za TDEE na Google-u. Sto se tice proteina/UH/masti, iskreno mozes da jedes sta hoces, nek bude oko 1.5 g proteina po kg telesne mase (sasvim dovoljno, ako bas zelis vise jedi 2-2.2 g po kg). Nemoj da jedes premalo masti, glupost najveca narocito ako si "natural", tj. ne uzimas steroide...

itd itd...mrzi me dalje ali jako je jednostavno...nemoj gubiti vreme previse na raspodelu...jedi dovoljno proteina i ukupan broj kalorija koji ti je potreban da dobijas na kilazi...

Veoma jednostavno.

Poslednja izmena:
Preleteo sam ti post... cini mi se da ovaj put nema mnogo vredjanja, napredujes. Ne satanizujem te ja vec ti sam sebe. Krutika mi ne smeta, ali kritika je jedno, a tvoja vredjanja su drugo. Pogledaj kako nazivas pocetnike i sl. Radio sam sa mnogo mladih nemam problem da ih motivisem... veliki broj njih su reprezentativci... ako da Bog u Sociju neki postaju Olimpijci. A poznato je na forumu da si ti taj kojivecinu mladih koji postave pitanje ubijes u pojam, vredjas, prozivas, i zato se isti ti kasnije mnogima obracaju na pp a retko postuju poruke na forumu. Stari nick mi je bio Zvercina. Ako nadjem sifru poslacu ti pp:)) Da li su nekom proteini preskupi, sta si ti baba vanga... momak pita i konkretbo mu je odgovoreno. Eto, dosta gubljenja vremena na tebe, jer sa tobom polemika nikad nije bila konstruktivna. Kad bude takva ja sam otvoren za istu.

Ja sam uputio dobru kritiku gde mislim da si ti pogresio, ne namerno nego iz nehata, ja priznajem umem da odgovorim nekom novajliji ovako ili onako ali samo po zasluzi. Kome odgovorim onako kako se tebi ne svidja to je zato sto iovako ionako nema vajde od njega. A i to je kao neki vid testa, ako ne moze da predje preko toga, nije ni zasluzio da dobije moje znanje, oni koji su normalni su uvek dobili moje fer odgovore i fer obracanje.

Mora da se zna neki red. Novajlija ce po mom reagovanju da zapamti lakse gde je pogresio i sta je lose uradio nego da sam ga milkio pa da od njega postane neki mekusac koji niej ni procitao sta sam mu napisao i koga sve mrzi.

A kao sto vidis, nisam ja los, eto ni lastonestanding87 ti nesto preterano ne veruje "treneru". I kao sto i rece, jadni mladi pored vas tako finih i kulturnih "trenera" i strucnjaka difovaca.

Znaci mozemo da tupimo koliko god hoces, znaci za najobicnijeg koristika krstarice si dao mnoogo los savet, a da ne pricam koliko si los savet dao posto se predstavljas kao VLADA TRENER koji ima poznate sportiste za klijentelu. Bolje se covece odmah ostavi tog akaunta i ugasi ga i moli admine da ti izbrisu nick i pianije i pisi kao zvercina, jer ovo ti je zakopavanje samog sebe.

Mladom coveku si ni 5 ni 6 rekao da "IZBACI MASTI" . Straaaahhhhota jedna. :zima::zima::zima::zima:

Ja sam uputio dobru kritiku gde mislim da si ti pogresio, ne namerno nego iz nehata, ja priznajem umem da odgovorim nekom novajliji ovako ili onako ali samo po zasluzi. Kome odgovorim onako kako se tebi ne svidja to je zato sto iovako ionako nema vajde od njega. A i to je kao neki vid testa, ako ne moze da predje preko toga, nije ni zasluzio da dobije moje znanje, oni koji su normalni su uvek dobili moje fer odgovore i fer obracanje.

Mora da se zna neki red. Novajlija ce po mom reagovanju da zapamti lakse gde je pogresio i sta je lose uradio nego da sam ga milkio pa da od njega postane neki mekusac koji niej ni procitao sta sam mu napisao i koga sve mrzi.

A kao sto vidis, nisam ja los, eto ni lastonestanding87 ti nesto preterano ne veruje "treneru". I kao sto i rece, jadni mladi pored vas tako finih i kulturnih "trenera" i strucnjaka difovaca.

Znaci mozemo da tupimo koliko god hoces, znaci za najobicnijeg koristika krstarice si dao mnoogo los savet, a da ne pricam koliko si los savet dao posto se predstavljas kao VLADA TRENER koji ima poznate sportiste za klijentelu. Bolje se covece odmah ostavi tog akaunta i ugasi ga i moli admine da ti izbrisu nick i pianije i pisi kao zvercina, jer ovo ti je zakopavanje samog sebe.

Mladom coveku si ni 5 ni 6 rekao da "IZBACI MASTI" . Straaaahhhhota jedna. :zima::zima::zima::zima:

Dao mu je super savet kako da ne dobije ni kilo misicne mase niti kilo bilo kakve mase...ko jos bulkuje na salatici i mesu, mozda ako si zena sa 45 kg pa je takva ishrana dovoljna sto se tice kalorija :lol:

Masti ne sme uzimati nikako, sta ce mu proizvodnja testosterona :rotf:

Au, kaze covek trenira reprezentativce :pop:

Poslednja izmena:
Znao sam da nastavljas u svom stilu :)
Opet te dijagonalno citam.... jer ti postovi nikad nisu pucali preterano od znanja.

Evo tvog prvog posta na ovu temu "Ahahhaha e pa ti hoces perpetum mobile ali da je jos i lako....

Znas kako kazu - "Sise na debelim zenama i trbusnajci vidljivi na stalcima za infuziju SE NE RACUNAJU! "

I ti bas i dokazujes ovu teoriju, tj zakon kao i njegovu nepogresivu tacnost ! "

Svaka cast na "znanju" koje si podelio! Tako je bilo i ranije, zato ti postove jedva ko i cita. Sto se tice toga, da neko treba da zasluzi tvoje znanje, ranije dok sam imao vremena i dok smo raspravljali, uvek si se povlacio, nisi imao mnogo toga strucnog da kazes, uglavnom se to svodilo da dosta uvreda... po koju nabacanu info.... i onda kad te covek demantuje, ti se povuces... Sto se tice TheLastOne... Ne bi me cudilo da si mu poslao privatnu poruku da dodje i da kaze nesto na moj racun, pa me ubacio u ni manje ni vise nego kontekst sa steroidima protiv kojih sam se ovde ranije zestoko zalagao, pogotovo jer je bilo dilera i sl, po kojima trening nije mogao da se pocne bez toga. Kazem da me ne bi cudilo da si mu poslao privatnu poruku, jer si ih meni ranije slao kad si imao polemiku ako se dobro secam sa Ursusom, on je nekad bio aktivan ovde, e Zvercina aj pojavi se isprozivaj Ursusa ili tako nesto.... Toliko o tvom znanju!
Kao sto vidis i ovu temu si izmracio!

I dalje ostajem pri onome sto sam rekao, jer sam pogledao na hiljade dnevnika ishrane koje sportisti i rekreativci vode, i znam sta im u istoj dominira, i na rec izbaci to se s manji na dovoljnu meru.

Onog trenutka kad ti das bolji savet, moj ce sam po sebi biti los.... Ali koliko sam nekada gledao tvoje postove.... Nisu ih krasili saveti.. vec gomila vredjanja usiljenog smeha i sl... I naravno slanje privatnih poruka drugim forumasima (kao meni nekada) da isprozivaju svakog ko nesto kaze. Zato si i uspeo da oteras one koji iole vrede sa ovog foruma, a pocetnike naterao da se obracaju putem pp, ili putem maila.

Opet te dijagonalno citam.... jer ti postovi nikad nisu pucali preterano od znanja.

Evo tvog prvog posta na ovu temu "Ahahhaha e pa ti hoces perpetum mobile ali da je jos i lako....

I ti bas i dokazujes ovu teoriju, tj zakon kao i njegovu nepogresivu tacnost ! "

Svaka cast na "znanju" koje si podelio! Tako je bilo i ranije, zato ti postove jedva ko i cita. Sto se tice toga, da neko treba da zasluzi tvoje znanje, ranije dok sam imao vremena i dok smo raspravljali, uvek si se povlacio, nisi imao mnogo toga strucnog da kazes, uglavnom se to svodilo da dosta uvreda... po koju nabacanu info.... i onda kad te covek demantuje, ti se povuces... Sto se tice TheLastOne... Ne bi me cudilo da si mu poslao privatnu poruku da dodje i da kaze nesto na moj racun, pa me ubacio u ni manje ni vise nego kontekst sa steroidima protiv kojih sam se ovde ranije zestoko zalagao, pogotovo jer je bilo dilera i sl, po kojima trening nije mogao da se pocne bez toga. Kazem da me ne bi cudilo da si mu poslao privatnu poruku, jer si ih meni ranije slao kad si imao polemiku ako se dobro secam sa Ursusom, on je nekad bio aktivan ovde, e Zvercina aj pojavi se isprozivaj Ursusa ili tako nesto.... Toliko o tvom znanju!

I dalje ostajem pri onome sto sam rekao, jer sam pogledao na hiljade dnevnika ishrane koje sportisti i rekreativci vode, i znam sta im u istoj dominira, i na rec izbaci to se s manji na dovoljnu meru.

Onog trenutka kad ti das bolji savet, moj ce sam po sebi biti los.... Ali koliko sam nekada gledao tvoje postove.... Nisu ih krasili saveti.. vec gomila vredjanja usiljenog smeha i sl... I naravno slanje privatnih poruka drugim forumasima (kao meni nekada) da isprozivaju svakog ko nesto kaze. Zato si i uspeo da oteras one koji iole vrede sa ovog foruma, a pocetnike naterao da se obracaju putem pp, ili putem maila.

Evo ga i TheLast... Bru sve sam ubedjeniji da si mu poslao privatnu poruku da se ukljuci, a ne napustas stare navike. Sto se tice tvog postovanja ne brini se ti za moje znanje o mehanizmima. Ali jedno pitanje za tebe, sta je dnevnik ishrane? Koliko si ih pogledao i vodio?

Naravno Bru... ocekujem opet mnogo izvrtanja reci, uvreda i sl... U tvom stilu.... mozda pp jos nekom forumasu... da oteras sve sa Krste :)

Greskom dve poruke, fon zeza, bilo bi dobro da moderator prethodnu izbrise.

Poslednja izmena:
Poz svima...
Jedi buraniju brate!

Dao mu je super savet kako da ne dobije ni kilo misicne mase niti kilo bilo kakve mase...ko jos bulkuje na salatici i mesu, mozda ako si zena sa 45 kg pa je takva ishrana dovoljna sto se tice kalorija :lol:

Masti ne sme uzimati nikako, sta ce mu proizvodnja testosterona :rotf:

Au, kaze covek trenira reprezentativce :pop:

To jedino nase fudbalere da trenira hahahahhahaahahhahah Sigurno Djokovica ne trenira :D

Evo ga i TheLast... Bru sve sam ubedjeniji da si mu poslao privatnu poruku da se ukljuci, a ne napustas stare navike. Sto se tice tvog postovanja ne brini se ti za moje znanje o mehanizmima. Ali jedno pitanje za tebe, sta je dnevnik ishrane? Koliko si ih pogledao i vodio?

Naravno Bru... ocekujem opet mnogo izvrtanja reci, uvreda i sl... U tvom stilu.... mozda pp jos nekom forumasu... da oteras sve sa Krste :)

Greskom dve poruke, fon zeza, bilo bi dobro da moderator prethodnu izbrise.

Hahahhahahah ja sam zvao nekog, ili neko mene, hahahaha kako ej to smesno...Kao neke decije fore.... Ja pisem na BB ovde i nemam neku zelju da pisem, jer smo i trazili da odemo sa ovog dela foruma jer niej mogao BB da se razvija, pa ovde i nemam neki motiv ni da pisem niti da se dokazujem sa nekim. Tako da retko kad i pisem i udjem, a kamoli sad da nekog dozivam ili da neko doziva mene zbog tebe.

ZASTO COVECE NE PRIHVATIS DA NISI U PRAVU I DA SI DAO NAJGORI MOGUCI SAVET KOJI JE POSTOJAO? Znaci tvoj savet je gori i od onog cuvenog - "Ma jedi sve sto ti dodje pod ruku i samo treniraj i ne sekiraj se i usput juri zenske" .

Nikog ja nisam zvao niti mene, jednostavno VISE LJUDI SE NE SLAZE SA TVOJOM BUDALASTINOM, a iskreno ne bih znao ni ko bi se slozio sa tvojim "savetom", kazem, mozda si ti imao i dobru nameru i kaldim se i da jesi ali nisi je lepo sproveo do kraja, los si ucitelj, nije znanje samo znanje znati vec je znanje znanje dati.

Tako da , prihvati cinjenicu da dvoje ljudi misli isto da si dao los savet, ne budi paranoican, mi ne mozemo da ti damo dokaz, jedino da slikamo svoj inbox, mada i tada bi rekao , pa izbrisali ste vase poruke pa ste onda slikali, tako da nema dokaza ako je neko paranoican i veruje u ono sto je zacrtao sebi.

Opet cu ti reci, da si dao odgovor kao zvercina, djene-djene, malo bi te iskritikovali i to je to, nista se od zvercine i ne ocekuje, ali da ovakav savet da vlada "trener" hahahah koji jos da bude gore, radi sa reprezentativcima hahahah e to je tragikomicno.

Pusti ti Ursusa i mene, nas odnos je ok, niko nije otisao sa foruma, osim trolova i budala, Ursus je tu, pise retko kao i ja, tu su i ostali, koji isto tako retko pisu, jednostavno tematika nije previse ziva i aktuelna......Ursus i ja imamo slicne stavove, slazemo se za vecinu stvari, tek oko sitnica mozemo da diskutujemo, a ovo sto ti pises su krupne elementarne stvari.

Nikog ja nisam oterao sa Krstarice, ali ako hoces iskreno voleo bih da ti ne pises, jer ako nastavis ovako da pises, pa ovo je katastroffa.....
Vidis, ja se i ne secam sta si ti pisao i ko si ti , niti me zanima, niti mi je to bitno da ti procenim sadasnje pisanje.Mozes i Bog da budes , ako se nalupas ja cu reci auuu ala se ovaj nalupao. Sa druge strane ti imas problem sa mnom iz proslosti, tj problem sam sa sobom, i oko toga se vrtis, to je tvoj minus a ne moj, pusti ti to da li sam ja pre x godina stavljao 1 , 2 ili 14 smajlija, vazi samo ovo sto sam sada rekao , za kritiku koju sam izrekao , da li je na mestu ili nije, a ne sta je bilo pre Boja na Kosovu.

Bolje umesto sto mi odgovaras, uzmi proveri da li jos uvek mozes da editujes onaj odgovor, i brze iskucaj dopunske recenice da popunis ono onako golo kako izgleda jer decko moze biti predubedjen da to tako treba, pogotovo zbog logicki nepravilnog argumenta autoriteta, kada vidi da je to napisao neki trener reprezentativaca, a to po defaultu more da bude tacno 100%.

Nagledao sam se ja i naslusao tih takvih trenera koji pricaju da je kreatin hemija , a neki daju steroide klincima da zarade pare preko njih, a pricaju im da su to amino-kiseline i da su to "sportski vitamini", pa su opet ti klinci na kraju dosli kod bRu zLi-ja po savet, iako bRu zLi nema diplome i titule, jbg mrzelo ga da studira DIF gde je najdeblja knjiga, pardon skripta 30 strana......

Mnogo tesko biti trener , zavrsis DIF, uvalis se u politiku i izboxujes da budes trener reprezentativaca, a reprezentativci kada se svi skupe zajedno IQ 100. Znas li koliko takvih trenera unistilo nas sport.....Ne bi nista cudno bilo i ti malo da das svoj doprinos.....

Back