Šta treba da znate o ranom lečenju COVID-a kod kuće

Ovo je sveža vest iz medija

"Ivermektin, lek koji se koristi za lečenje parazitskih infekcija kod stoke i ljudi, trebalo bi da se istraži kao mogući lek za COVID-19 u velikoj studiji u Ujedinjenom Kraljevstvu koja se sprovodi na Univerzitetu u Oksfordu."
Velika je razlika izmađu "treba da se istraži" i "studija je potvrdila". Sećamo se svi kakva je buka bila oko hlorokina prošle godine, čak se i naš vođa hvalio kako je od Bolsonara tražio da mu pošalje.
Efikasni lekovi protiv parazita kao što je ivermektin su takođe i veoma toksični.

Nema tretmana, nazalost. Odlucuje se od slucaja do slucaja,
koliko sam ja videla i cula kortizon je za sada zlatan standard.
I batali da pricas o iveromektinu jer bi ipak to svi koristili da
stvarno pomaze.
kortikosteroide ukljucuju kad se telo umori od borbe, da rasterete nadbubreznu zlezdu dok se ne oporavi i samostalno preuzme dalju odbranu organzima
osnovno je jaka imuno terapija, cije dejstvo na organizam mora da prati doktor, i to radi najjednostavnijim pracenjem parametra u krvi
to je protokol lecenja kovida koji primenjuju amerikanci i koji je dao najbolji odgovor na lecenje ovog virusa
identican je protokolu lecenja side, jer je u osnovi isti uzrocnik - virus

zasto to ne primenjuju nasi lekari u kovid ambulantama - ne znam
zasto ne prate individualno hospitalizovane pacijente - isto ne znam
mene su nakljukali antibioticima i 11-og dana su me zvali da me pitaju kako sam
na moje - jako lose(obostrana progresivna upala pluca) rekli su da idem u apoteku i kupim jos neki, bilo koji antibiotik
?????
verujem, zato sto je jako mali broj doktora strucan
zato sto jako mali broj doktora prati seminare, strucne kurseve, strucne pomake njihovih kolega u inostranstvu koje donose rezultate
a za sta je potrebno samo da se konektuju na internet
verujem zato sto je nas strucni kovid tim skup neznalica i korumpiranih lica
i zato imamo ovoliki broj preminulih
kovid iako spada u respiratorne infekcije, napada jos dve zone u telu - nervnu i vaskularnu
da li je zaista toliko tesko u bolnicama tamo gde postoji predispozicija za vaskularnu komplikaciju pacijantu sa rizikom svaki dan uraditi analizu d dimer-a?
i prema dobijenim rezultatima dati odgovarajucu terapiju i spreciti kolaps pluca sa velikim trombovima
ali to je skupo za nase uslove napredne srbije
jebena analiza koja u privatnoj laboratoriji kosta nesto vise od 1000dinara

Ovo sa povećanim dozama vitamina je stara priča doktora suplementaša. Sećam se kako su pre 10 godina furali priču da leče rak vitaminom C.
Obično se iza tih priča krije čitava industrija lažnih suplemenata.
Vitamini su svakako dobra stvar ali to se uzima preventivno i redovno.
Preterano visoke doze vitamina D mogu da izazovu teško trovanje.
zato se uzimaju pod kontrolom doktora
moja terapija kad samotisla kod privatnog pulmologa je bila 4000ij d3 i 4gr c
i kortikosteroidi posle 11 dana borbe bez imuno terapije

Kortikosteroidi su ćao zdravo za srce i ostale organe, kako sam pisao na nekoj od tema menjaju i kompletnu psihu pacijenata i to nepovratno. Danas se u sve i svašta trpaju kortikosteroidi kao instant rešenje (omiljeno u americi)

Recimo kapi za nos, oči, uši ma u bukvalno sve se trpaju.

Jeftino rešenje da se nešto brzo reši ili zamaskira.

da li je zaista toliko tesko u bolnicama tamo gde postoji predispozicija za vaskularnu komplikaciju pacijantu sa rizikom svaki dan uraditi analizu d dimer-a?
i prema dobijenim rezultatima dati odgovarajucu terapiju i spreciti kolaps pluca sa velikim trombovima
ali to je skupo za nase uslove napredne srbije
jebena analiza koja u privatnoj laboratoriji kosta nesto vise od 1000dinara

Meni rekli da nemaju gde da urade d dimer i da ga uradim sam... Znači ko nema, je*iga, idi umri, kao mi nemamo gde.

Ne meni, svima je to prva terapija, a onda kad dođe do upale pluća ide komentar "ovo je takva bolest, šta ćeš". Doslovno svi su izašli iz kovid ambulante u Železniku sa antibiotikom za prvih 7 dana.
Jeste takva bolest, bakterije koje su uvek i svuda napadaju razoreno tkivo. Ako imuni sistem oslabi usled virusne infekcije gotovo uvek dolazi do bakterijske jer više nemaš čime da se braniš.
Pošto su u pitanju pluća - dobiješ upalu pluća.

Jeste takva bolest, bakterije koje su uvek i svuda napadaju razoreno tkivo. Ako imuni sistem oslabi usled virusne infekcije gotovo uvek dolazi do bakterijske jer više nemaš čime da se braniš.
Pošto su u pitanju pluća - dobiješ upalu pluća.

Možeš ti njih braniti do sutra, činjenica je da imamo dosta umrlih zbog "protokola" i suštinske nezainteresovanosti za pojedinca kao takvog, već trpaj što i svima, pa nekome upali, nekome ne.

Možeš ti njih braniti do sutra, činjenica je da imamo dosta umrlih zbog "protokola" i suštinske nezainteresovanosti za pojedinca kao takvog, već trpaj što i svima, pa nekome upali, nekome ne.
Branim koga? :roll:
Zašto sve u ovom zatucanom narodu mora da bude zavera?
Nema veze da li je korona ili ne, sticajem okolnosti pluća su uglavnom prva na udaru. Ovo važi za sve viruse na koje nemamo adekvatan imuni odgovor antitelima - umesto da se branimo tako, imuni sistem uništava tkivo jer je to jedini način koji ima na raspolaganju. Posle toga dobijaš bakterijsku infekciju, mita je već objasnio.

Branim koga? :roll:
Zašto sve u ovom zatucanom narodu mora da bude zavera?
Nema veze da li je korona ili ne, sticajem okolnosti pluća su uglavnom prva na udaru. Ovo važi za sve viruse na koje nemamo adekvatan imuni odgovor antitelima - umesto da se branimo tako, imuni sistem uništava tkivo jer je to jedini način koji ima na raspolaganju. Posle toga dobijaš bakterijsku infekciju, mita je već objasnio.

Medicinske radnike, zajedno sa celim sistemom koji je zakazao. Nije to zavera, samo kažem da nemar u kombinaciji sa nestručnošću dovede do toga da umru ljudi koji su mogli da se izvuku i tačka.

Medicinske radnike, zajedno sa celim sistemom koji je zakazao. Nije to zavera, samo kažem da nemar u kombinaciji sa nestručnošću dovede do toga da umru ljudi koji su mogli da se izvuku i tačka.
brt, jeste plaćen sam da ih branim ovde.
Ne može svako da menja protokol kako mu dune, za to se odgovara. Ja nisam išao kod lekara pa sam dobio upalu pluća, nisam prošao kroz nikakav protokol i srećom preživeo sam. Moj ćale se izvukao zahvaljujući antibioticima.

Sistem nije zakazao, on jedva postoji i pravo je čudo što nismo mnogo gore prošli.

brt, jeste plaćen sam da ih branim ovde.
Ne može svako da menja protokol kako mu dune, za to se odgovara. Ja nisam išao kod lekara pa sam dobio upalu pluća, nisam prošao kroz nikakav protokol i srećom preživeo sam. Moj ćale se izvukao zahvaljujući antibioticima.

Sistem nije zakazao, on jedva postoji i pravo je čudo što nismo mnogo gore prošli.

Ne možeš da menjaš kako ti dune, ali možeš da se pozabaviš čovekom, eventualno istorijom bolesti. Ako ja kažem doktorki da sam pre 2 godine imao već upalu pluća, da je trajala dugo isto, onda mi ne daš neku početnu terapiju i vitamine, nego odmah pristupiš tome ozbiljno.

Nešto ne vidim zdravstvene radnike da se žale? Odnosno, da organizovano rade bilo šta? Svima loše i svi ćute, pa ko je tu lud? Da se ne lažemo, pre ove pandemije ili zovi je kako god hoćeš, njima se posao sveo na otaljavanje i na šetnju u klompicama, dok su u popodnevnim smenama u privatnim ordinacijama vrlo ažurni i orni. Nisam jednom doživeo da me šalju u privatne klinike ili na vađenje krvi negde, jer brže mi je to što da se maltretiram. Ne znam doktora koji nema dodatnu apanažu negde, a ovamo nam ubijaju ljude. Sve što mogu reći je sram ih bilo sve redom.

Ne možeš da menjaš kako ti dune, ali možeš da se pozabaviš čovekom, eventualno istorijom bolesti. Ako ja kažem doktorki da sam pre 2 godine imao već upalu pluća, da je trajala dugo isto, onda mi ne daš neku početnu terapiju i vitamine, nego odmah pristupiš tome ozbiljno.

Nešto ne vidim zdravstvene radnike da se žale? Odnosno, da organizovano rade bilo šta? Svima loše i svi ćute, pa ko je tu lud? Da se ne lažemo, pre ove pandemije ili zovi je kako god hoćeš, njima se posao sveo na otaljavanje i na šetnju u klompicama, dok su u popodnevnim smenama u privatnim ordinacijama vrlo ažurni i orni. Nisam jednom doživeo da me šalju u privatne klinike ili na vađenje krvi negde, jer brže mi je to što da se maltretiram. Ne znam doktora koji nema dodatnu apanažu negde, a ovamo nam ubijaju ljude. Sve što mogu reći je sram ih bilo sve redom.
Ko da sa pozabavi tobom, jel ti postaneš svestan gde živiš samo kad se razboliš? Misliš da si jedini sa takvim iskustvom?
U poslednjih par godina broj stručnih ljudi se smanjio drastično kao i broj osoblja.
Ako si u velikom gradu poput BG, NS, NI možda i ne ositiš toliko. U provinciji jedva imamo bilo šta, odeš kod lekara (ako ga ima) i kažu ti šta da kupiš.
Odavde je sramota otišla odavno!

Nepravedno je reći da se ne žale jer to nije tačno, mnogi su rizikovali posao samo što su se javno izjasnili o stanju u zdravstvu.
Šta misliš od koga novinari dobijaju informacije?

Ko da sa pozabavi tobom, jel ti postaneš svestan gde živiš samo kad se razboliš? Misliš da si jedini sa takvim iskustvom?
U poslednjih par godina broj stručnih ljudi se smanjio drastično kao i broj osoblja.
Ako si u velikom gradu poput BG, NS, NI možda i ne ositiš toliko. U provinciji jedva imamo bilo šta, odeš kod lekara (ako ga ima) i kažu ti šta da kupiš.
Odavde je sramota otišla odavno!

Nepravedno je reći da se ne žale jer to nije tačno, mnogi su rizikovali posao samo što su se javno izjasnili o stanju u zdravstvu.
Šta misliš od koga novinari dobijaju informacije?

Koji mnogi? Koliko clanaka tacno takvih znas? Koliko ih ima sa privatnim klinikama? Koliko doktora dobija mesecnu apanazu od raznih kuca? To od koga dobiju neku informaciju ispod zita pa o tome raspredaju mutavi tviterasi, toga me zaebi. Da izadje gomila doktora i napravi protest na par sati, mislis imamo taj luksuz da ih smenimo sve? Mozemo da ih zamenimo. Nego daj da se uhvatimo klompica i radimo kao salterske radnice, jer ja sam tu 8 sati pregledali njih 5 ili 55.

Back