Šta treba da se jede kada se dobije proliv

Dva dana je dosta.
Ako jedes kao i inace, zaustavi se.
Dobro je napisao za dvopek i caj ali caj na gutljaje i pomalo.
Skuhaj rizu, pirinac, na nista, ako si gladan.
Ne jedi ga vruceg.
Pomalo i ne puno, mnogo.
Kavu, gazirane sokove, alkohol dok traje zaboravi.

Pij vodu, ali pomalo, polako na par gutljaja svako malo.
Da ne dehidriras. Dva dana...Vec si suh iznutra.

slani krekeri,onaj obični keks,dvopek,obični slani štapići,obični slani brusketi,krompir pečen u ljusci ili kuvan bez drugih začina sem malo soli,prazan bareni pirinač,može i posna,prepečena proja(ona bez jaja i jogurta,samo kukuruzno brašno,mlaka voda i pršak za pecivo),bistra supa iz kesice neka pileća ili od povrća...u principu hrana koja neće dodatno da ti iritira creva i zeludac...isto gledaj da unosiš dovoljno tečnosti pošto po ovakvoj vućini je prilično lako da se dehidrira od proliva ako se ne unosi dovoljno tečnoti...

Dobio sam dijareju pre dva dana a šta bih trebao da jedem da bi me prošlo ???
da li si proverio patogene bakterije?
ovo sta cu ti reci 100% pomaze iako ce zvucati cudno ali to mi je rekao prijatelj profesor na med. fakultetu kad sam ja imao problema sa tim tako da je doslo iz ozbiljnog izvora..
uzmi kasiku gustina i razmuti u casi vode i popij..prakticno ti pravi krempitu u stomaku i sigurno zaustavlja dijareju...ali problem sa ovim je sto ako imas zariste u organizmu precice na drugi organ i zato ovo uradi samo ako je nastalo zbog poremecaja varenja.

Poslednja izmena:
da li si proverio patogene bakterije?
ovo sta cu ti reci 100% pomaze iako ce zvucati cudno ali to mi je rekao prijatelj profesor na med. fakultetu kad sam ja imao problema sa tim tako da je doslo iz ozbiljnog izvora..
uzmi kasiku gustina i razmuti u casi vode i popij..prakticno ti pravi krempitu u stomaku i sigurno zaustavlja dijareju...ali problem sa ovim je sto ako imas zariste u organizmu precice na drugi organ i zato ovo uradi samo ako je nastalo zbog poremecaja varenja.

:think: po toj logici moze i puding, mislim ukusniji je

Rastvori za rehidraciju iz apoteke ili supe/kocke iz kesice, plus mnogo tečnosti, da se ne bi dehidriralo.

Hrana lagana i jednostavna, već navedeno.

Najbitnije je zbog čega je dijareja. Ako je virus ili stres prolazi samo od sebe, ako je nešto drugo i ako potraje mora kod lekara.
Ja bih ( ako bih imala takav probem) 24 sata pila samo neke cajeve,
mozda, ako bas ne moze bez hrane, pirinac skuvan na vodi,
ali nista vise od toga.

Back