nadao sam se ću večeras iščitati ''Poniženi i uvređeni'', ali četvrto poglavlje ostavljam za sutra, i, po navici, pregledavam 4um.
šta bi moglo drugo da se kaže na ovoj temi, osim da trenutno pišem na istoj. možda da se doda još poneki sporedni detalj, kao cigareta koja se dimi... ali onda se čovek zaita: koga bi to zaista moglo da interesuje.
eto, valjda zaključak i odgovor na temu može biti upravo to: da se pitam, bez da neko drugi to čini.
u stvari, nedostaju mi neke teme, na kojima sam mogao da se oslušnem svoje misli, i da oslušnem misli drugih, bez da ih na to navodi tema, ili sagovornik. matrix, pre svih. možda mi nedostaje i onaj deo mene koji je nekada piskarao ovde, pa to zato sada činim... ponešen piskaranjem čika Dostojevskog.
lako je moguće da je sve to, a i mnogo više. samo 4um više trpi kratku formu. mogao sam samo napisati da razmišljam. možda dodti malo zažina rečima, i sve to formulisati kao lutanje po sopstvenim hodnicima, ali onda bih uzgubio upravo tu nit, a to je ono što sam hteo da preneem.... valjda : )