Šta to Milošević nije prihvatio, pa su nas bombardovali?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Osudjujes li protjerivanje Srba iz Hrvatske?
Samo molim bez ikakvih gluposti tipa SANU i slicno?
Ti si luda ako misliš da bilo tko u Hrvatskoj to osuđuje. Svi koji su digli oružje protiv Hrvatske prošli su upravo onako kako to i zaslužuju. Ostaje jedino žal što su lišo prošli oni u Beogradu koji su ih poticali i pomagali.

Ti si luda ako misliš da bilo tko u Hrvatskoj to osuđuje. Svi koji su digli oružje protiv Hrvatske prošli su upravo onako kako to i zaslužuju. Ostaje jedino žal što su lišo prošli oni u Beogradu koji su ih poticali i pomagali.
Naravno da ne mislim,niti ocekujem da ce potomci ustasa osudjivati ubijanje i protjerivanje Srba.:roll:

Ne mogu da im oprostim bombardovanje Srbije nikada bez obzira šta je bio razlog tome ali me zanima šta to Miloševic nije mogao da prihvati pa su nas zbog toga bombardovali. Zašto su svi planovi kao Vens-Ovenov, plan Z-4, Karingtonov plan, Rambuje, odbijeni i zar ni jedan od tih planova nije bio bolji od bombardovanja.
Da li je tačno da su razlozi neprihvatanj ulaska Srbije u Nato savez i otvaranje američeke baze na teritoriji Srbije i očekivanje da ce Rusija da nas zaštiti ?
I zbog čega je Rambuje bio katastrofalan za Srbiju ?
Obecao je NATO-u baze na Kosovu,potpisao,pa posle porekao.

Svi smo mi bili Jugosloveni,nemoj se praviti nevješt.
Nego si ovim upravo potvrdio svo vase licemjerstvo.
Nije da sam iznenadjena.
Ja nisam nikad bio Jugosloven, i u SFRJ sam se uvijek izjašnjavao kao Hrvat i državljanin SR Hrvatske. SFRJ je bila samo neki politički okvir koji je nestao čim je nestala i potreba za njim, nikad ju nitko nije doživljavao kao domovinu, domovina je uvijek bila samo jedna. Uostalom i tu i takvu SFRJ je uništio Milošević kad je pogazio njen ustav i ukinuo autonomiju Vojvodini i Kosovu. Tako da na krivo drvo laješ.

Ja nisam nikad bio Jugosloven, i u SFRJ sam se uvijek izjašnjavao kao Hrvat i državljanin SR Hrvatske. SFRJ je bila samo neki politički okvir koji je nestao čim je nestala i potreba za njim, nikad ju nitko nije doživljavao kao domovinu, domovina je uvijek bila samo jedna. Uostalom i tu i takvu SFRJ je uništio Milošević kad je pogazio njen ustav i ukinuo autonomiju Vojvodini i Kosovu. Tako da na krivo drvo laješ.
Ja i nisam govorila o naciji,nego o drzavi.
Drzava se zvala Jugoslavija.
Ne moze drzava biti samo ono sto ti dozivljavas.Moraju i drugi koji zive u njoj da se pitaju.
Jugoslaviju nije unistio Milosevic nego Tudjman,Mesic i co.
Poznata ti je valjda Mesiceva izjava da je obavio svoj posao i unistio Jugoslaviju.
Osim toga,cista logika obesmisljava tvoju izjavu...u Jugoslaviji je najduze ostala Srbija sa Crnom Gorom,tako da je nemoguce da je ona unistila.
Unistile su je Slovenija i Hrvatska koje su htjele secesiju koja je bila protivustavna.
A Srbija je osakacena pokrajinama.
Zasto nisu postojale pokrajine Slavonija i Dalmacija u Hrvatskoj?
Zasto su postojale samo u Srbiji?Sta mislis?
Ne da mi se vise da tupim o stvarima o kojima se vec trideset godina tupi i koje si mogao da cujes ili procitas i od autoriteta vecih od mene,ako te bas interesuje ta tema.

Ja i nisam govorila o naciji,nego o drzavi.
Drzava se zvala Jugoslavija.
Ne moze drzava biti samo ono sto ti dozivljavas.Moraju i drugi koji zive u njoj da se pitaju.
Jugoslaviju nije unistio Milosevic nego Tudjman,Mesic i co.
Poznata ti je valjda Mesiceva izjava da je obavio svoj posao i unistio Jugoslaviju.
Osim toga,cista logika obesmisljava tvoju izjavu...u Jugoslaviji je najduze ostala Srbija sa Crnom Gorom,tako da je nemoguce da je ona unistila.
Unistile su je Slovenija i Hrvatska koje su htjele secesiju koja je bila protivustavna.
A Srbija je osakacena pokrajinama.
Zasto nisu postojale pokrajine Slavonija i Dalmacija u Hrvatskoj?
Zasto su postojale samo u Srbiji?Sta mislis?
Ne da mi se vise da tupim o stvarima o kojima se vec trideset godina tupi i koje si mogao da cujes ili procitas i od autoriteta vecih od mene,ako te bas interesuje ta tema.
Ako si sretna s bilo kakvom Jugoslavijom, pa makar ona bila i ono što su Srbija i Crna Gora napravile od nje, nek ti bude, svaka budala ima svoje zadovoljstvo, ali ja ne bih nikada živio u takvoj državi. Hrvatski narod je odlučio da više ne želi takvu Jugoslaviju, hvala i doviđenja. Ne postoji narod zbog države, nego država zbog naroda.

Zašto bi u Hrvatskoj bilo pokrajina? Nisu Hrvati oteli Vojvodinu Mađarima i Kosovo Albancima, pa da moraju stvarati pokrajine kako bi umirili porobljene narode.

Uostalom, nisu krajišnici, četnici, beli orlovi, tigrovi i kojekakve bande iz Srbije koje su žarile i palile po Hrvatskoj tvrdili - ovo je Jugoslavija, nego ovo je Srbija tako da ti je ta cijela konstrukcija o Jugoslaviji na klimavim nogama.

Zašto bi u Hrvatskoj bilo pokrajina? Nisu Hrvati oteli Vojvodinu Mađarima i Kosovo Albancima, pa da moraju stvarati pokrajine kako bi umirili
Ovo te diskvalifikuje za bilo kakvu ozbiljnu diskusiju.
Da li mozda znas iz kog vijeka su srpski manastiri na Kosovu?
O Vojvodini se takodje trebas informisati malo bolje.
A i o Slavoniji,Dalmaciji,Istri.Od koga li su one otete? :roll:

To i ja kazem.
Postoje i dokumenti i cinjenice,tako da ne znam zasto ovdje mlatis praznu slamu sa svojom "istinom".
Vidi se da si "đevojka od ovaca". Knjige nisi nikada vidjela. :kafa:
Kad je bilo sudjenje za Jasenovac?
To sto je npr.Artukovic umro u svom krevetu u dubokoj starosti i neosudjen ne znaci da nije bio zlocinac prve klase.
Tko je rekao da Artuković nije bio zločinac? To ne osporava činjenicu da je Srebrenica jedini ikada presuđeni genocid u Europi.
Kad to kaze jedan ustasa onda je vrlo mjerodavno.
Ovčarice, ustaše ne postoje od 1945., osim šačice razbježanih u Argentini i Čileu.
A cime je Hrvate nagradila?
Ako cemo o nagradama,dobili su...ne sto nisu zasluzili,nego ono sto su zasluzili nisu dobili.
Hrvati nisu dobili bilo kakvu nagradu. Srbi jesu, jer nisu nikada ranije imali teritorij preko Drine.

sve su price da su mu pretili da ce bg biti aerodrom ako ne prihvati... sve je dogovor sa amerima, jer je sa njima odrzavao kontakt do pred sam kraj. kada je okrenuo curak i sa ruskim sluzbama napravio dil, tad je sebi potpisao smrtnu presudu. neki levak mozda ne bi, ali on je bio zaista lik sa nekom harizmom, na stranu sto je bio udaren u glavu kao svi politicari jer mu je bilo svejedno koliko dece gine bukvalno ni za sta.

Ovo te diskvalifikuje za bilo kakvu ozbiljnu diskusiju.
Da li mozda znas iz kog vijeka su srpski manastiri na Kosovu?
O Vojvodini se takodje trebas informisati malo bolje.
A i o Slavoniji,Dalmaciji,Istri.Od koga li su one otete? :roll:
Dalmacija je središte hrvatske državnosti. Tu je nastala prva hrvatska država i tu se nalaze hrvatski kraljevski gradovi poput Knina, Biograda, Šibenika, Nina, Klisa, Solina i slično te utvrde hrvatskih velikaša poput Kamička u Sinju, Trošenja, Nečvena, Kamičca, Uzdah-kule, Bogočina itd. na rijeci Krki, Ključice na Čikoli, Bribira, Skradina...

Slavonija je kompliciraniji slučaj. Zapadni dio današnje Slavonije pripadao je nekadašnjoj srednjovjekovnoj Slavoniji koja je s Hrvatskom na jugu, dijelila istoga kralja, istoga hercega i često istoga bana. U slučaju kada su postojala dva bana, slavonski je najčešće bio nadređen hrvatskom. Od 1476. godine postojao je isključivo jedan ban, pod naslovom bana Hrvatske, Dalmacije i Slavonije. Slavonski i hrvatski sabor su se ujedinili 1558. godine u jedinstveni Sabor. Istočni dio Slavonije potpadao je pod Mađare. Kada su istjerani Osmanlije s istoka današnje Hrvatske, nekadašnja Slavonija je već bila zamijenila svoje staro ime hrvatskim, a novi teritoriji na istoku su prozvani Slavonija. Godine 1699. Habsburzi su predali Slavoniju pod upravu Hrvatima, što je 1745. godine ozakonila kraljica Marija Terezija koja je osnovala slavonske županije i podredila ih hrvatskom banu i Saboru.

Istočni dio Istre nalazio se u sastavu Kraljevstva Hrvatske i Dalmacije u 11. stoljeću, dok je čitav taj istočni i središnji dio Istre bio naseljen Hrvatima, a sjeverni dio Slovencima (taj sjeverni dio Istre je danas u sastavu Republike Slovenije). Zapadni, mahom priobalni dio Istre bio je naseljen većinom romanskim, pa mletačkim stanovništvom, kasnije evoluiranim u Talijane.

Dalmacija je središte hrvatske državnosti. Tu je nastala prva hrvatska država i tu se nalaze hrvatski kraljevski gradovi poput Knina, Biograda, Šibenika, Nina, Klisa, Solina i slično te utvrde hrvatskih velikaša poput Kamička u Sinju, Trošenja, Nečvena, Kamičca, Uzdah-kule, Bogočina itd. na rijeci Krki, Ključice na Čikoli, Bribira, Skradina...

Slavonija je kompliciraniji slučaj. Zapadni dio današnje Slavonije pripadao je nekadašnjoj srednjovjekovnoj Slavoniji koja je s Hrvatskom na jugu, dijelila istoga kralja, istoga hercega i često istoga bana. U slučaju kada su postojala dva bana, slavonski je najčešće bio nadređen hrvatskom. Od 1476. godine postojao je isključivo jedan ban, pod naslovom bana Hrvatske, Dalmacije i Slavonije. Slavonski i hrvatski sabor su se ujedinili 1558. godine u jedinstveni Sabor. Istočni dio Slavonije potpadao je pod Mađare. Kada su istjerani Osmanlije s istoka današnje Hrvatske, nekadašnja Slavonija je već bila zamijenila svoje staro ime hrvatskim, a novi teritoriji na istoku su prozvani Slavonija. Godine 1699. Habsburzi su predali Slavoniju pod upravu Hrvatima, što je 1745. godine ozakonila kraljica Marija Terezija koja je osnovala slavonske županije i podredila ih hrvatskom banu i Saboru.

Istočni dio Istre nalazio se u sastavu Kraljevstva Hrvatske i Dalmacije u 11. stoljeću, dok je čitav taj istočni i središnji dio Istre bio naseljen Hrvatima, a sjeverni dio Slovencima (taj sjeverni dio Istre je danas u sastavu Republike Slovenije). Zapadni, mahom priobalni dio Istre bio je naseljen većinom romanskim, pa mletačkim stanovništvom, kasnije evoluiranim u Talijane.
Ne trtljaj dzaba,ne citam te!😂

ma oni likuju jer je hrvatska abolirana ratnog zlocina i genocida, danke dojcland, pa vidis da im yuga nikad nije bila njihova, osim privremeni provizorijum dok ne ojacaju opet i proteraju srbe, sto su i napravili
A vi likujete jer vam je mitomanija jedino što vam je ostalo nakon što ste izgubili rat, obraz i kompas. Danke frustracija, danke kompleks.

A vi likujete jer vam je mitomanija jedino što vam je ostalo nakon što ste izgubili rat, obraz i kompas. Danke frustracija, danke kompleks.
moze biti, samo ja ne likujem, imali ste zaledjinu, mi nismo, i to je to
nasi politicari nisu bili dorasli zadatku, vasi jesu, i eto
vi i danas imate bolje politicare od nas

nismo sa vama trebali da pravimo yugoslaviju i to je to, vi ste se sa njom samo okoristili, i posle razlaz, svaba vam dao zeleno svetlo kao i za ndh u ww2, danke dojcland, srbi ispali glupi sto su vam verovali

Poslednja izmena:

Back