Šta su roditelji Tijane Ognjenović uradili sa preostalim novcem?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao sto sam odmah naglasio,uopste mi nije namera da omalovazim bilo koga i razumem da nemozemo svi da imamo isto misljenje.Isto vazi i za ostale koji dele misljenje forumasice kojoj sam odgovorio u predhodnom postu.
Problem je u tome da ovde vecina ljudi ne shvata znacenje reci "humanost" i "dobrovoljno".Da li je neko nekoga terao da daje novac za ovu akciju a da mu deca pri tom trpe gladna?Nebih rekao.
Kada das dinar prosjaku sa ulice,dali cekas da ti on napise priznanicu ili ga kontaktiras posle pola godine da ti podnese raport za sta je potrosio taj dinar?
Druga stvar-kako to da su odjednom svi vrhunski pravnici pa znaju kako funkcionise ostavinska rasprava?Vrhunski bankari pa znaju kako i po kom osnovu funkcionise transfer novca?Vrhunski lekari pa su odmah znali da devojcica nece preziveti i da je sve bilo mucka i znaju koliko kosta koja pumpica za srce?Vrhunski pogrebnici pa znaju koliki su troskovi koje sahrane?
Kako?Na osnovu pisanja jednog tabloida.
Zasto malo dublje ne pogledate i razmislite u cemu je poenta ovagvog pisanja kurira i zasto su samo oni vodili ovako agresivnu i prljavu kampanju?
Pa cak je i sam kurir priznao da su pare na racunu,da nije podignut ni dinar i da je dokazano da nisu imali pravo da obave transfer novca.U cemu je problem?

Хоћеш ти да ми објасниш која их је правна ''квака'' спречила да проследе новац другој оболелој деци и још увек то не чине?

Kao sto sam odmah naglasio,uopste mi nije namera da omalovazim bilo koga i razumem da nemozemo svi da imamo isto misljenje.Isto vazi i za ostale koji dele misljenje forumasice kojoj sam odgovorio u predhodnom postu.
Problem je u tome da ovde vecina ljudi ne shvata znacenje reci "humanost" i "dobrovoljno".Da li je neko nekoga terao da daje novac za ovu akciju a da mu deca pri tom trpe gladna?Nebih rekao.
Kada das dinar prosjaku sa ulice,dali cekas da ti on napise priznanicu ili ga kontaktiras posle pola godine da ti podnese raport za sta je potrosio taj dinar?
Druga stvar-kako to da su odjednom svi vrhunski pravnici pa znaju kako funkcionise ostavinska rasprava?Vrhunski bankari pa znaju kako i po kom osnovu funkcionise transfer novca?Vrhunski lekari pa su odmah znali da devojcica nece preziveti i da je sve bilo mucka i znaju koliko kosta koja pumpica za srce?Vrhunski pogrebnici pa znaju koliki su troskovi koje sahrane?
Kako?Na osnovu pisanja jednog tabloida.
Zasto malo dublje ne pogledate i razmislite u cemu je poenta ovagvog pisanja kurira i zasto su samo oni vodili ovako agresivnu i prljavu kampanju?
Pa cak je i sam kurir priznao da su pare na racunu,da nije podignut ni dinar i da je dokazano da nisu imali pravo da obave transfer novca.U cemu je problem?

Većina korisnika ovde se ogradila od bilo kakvog linča i osude. I jednoglasno smo se složili da je gubitak deteta nešto nastrašnije što roditelje može zadesiti.
Ali se većina isto tako zapitala zbog čega novac nije prosleđen drugoj bolesnoj deci, kao što je učinio otac pokojne Danice, kao što se roditelji male Hrvatice bore da urade i izvuku novac od lopova iz Fonda. Jednostavno pitanje. Niko ne tvrdi da je stručnjak. Samo polemiše na zadatu temu. Ti si taj koji je ljut i ostrašćen.

Раздвојмо ствари.
Једно је трагедија коју су доживели.
Друго је огромна количина новца који је наменски скупљен за лечење болесног детета, а не за неке друге намене.

Мени је јасно да је људима, посебно онима који имају децу, тешко да раздвоје те ствари јер по аутоматизму размишљају како би њима било да их таква несрећа задеси али овде покушавамо да избистримо чињенице, а оне не смеју да подлежу емоцијама.

Хоћеш ти да ми објасниш која их је правна ''квака'' спречила да проследе новац другој оболелој деци и још увек то не чине?

Kada nekome (naprimer,daleko bilo) umru roditelji,taj neko nije automatski naslednik njegove imovine i postoji procedura koja se zove ostavinska rasprava i posle koje se odredjuje ko ima pravo na koji deo te imovine.

Većina korisnika ovde se ogradila od bilo kakvog linča i osude. I jednoglasno smo se složili da je gubitak deteta nešto nastrašnije što roditelje može zadesiti.
Ali se većina isto tako zapitala zbog čega novac nije prosleđen drugoj bolesnoj deci, kao što je učinio otac pokojne Danice, kao što se roditelji male Hrvatice bore da urade i izvuku novac od lopova iz Fonda. Jednostavno pitanje. Niko ne tvrdi da je stručnjak. Samo polemiše na zadatu temu. Ti si taj koji je ljut i ostrašćen.

Sa ovim boldovanim se nikako ne slazem ali opet kazem,neka svako iznosi svoje misljenje.
U neku ruku i jesam i ljut i ostrascen.Zao mi je sto je sve ovako ruzno.Sto smo dozvolili da nas jedan kurir oblikuje.Sto se sve pretvorilo u novac,malverzacije,pronevere,sto vise ljudi ni u cemu ne vide dobro...Samo kradju i dzukele.Zato sto niko nece prvo sebe da pogleda pre nego sto nekoga prokune ili pljune.

То је рачун у банци на који је морао да има овлашћење један од родитеља да би рачуни могли да се плаћају.
Колико схватам, објављено је да је мајка имала овлашћење.
Уосталом, процедура је фантастично могла да се убрза.

Друго питање, ако се испостави да ни онај ко има овлашћење не може новац да преусмери, зашто је отворен баш такав рачун?
Знамо да постоје родитељи који су доживели идентичну трагедију који су аутоматски новац преусмеравали на другу децу.

pricala sam sa vise ljudi apropo slucaja, muski uglavnom uopste nisu hteli cuti temu a kamo li ucestvovati u istoj...

ali su svi bili na strani oca koji je rekao da nema ni moralnu ni pravnu obavezu ni za sta, psovali su drzavu koja nista nije pomogla i masu nanoznica, koje dobise ovi sto pokrase milione koji ih cekaju ... niko ne osudjuje oca koji se borio za svoje dete i koji nikada ne bi trazio novac da nije prisiljen ...nikoga ne interesuje sta ce biti sa novcem ...

Мене интересује јер ми је основни мотив помоћи сваком ко се нађе у таквој невољи.
Људи су генерално себична стока.
И свако своју несрећу види као највећу.
А чак и од ове, постоји већа.

Најбоље је научити себе не очекивати ни од кога ништа. И нећеш бити разочаран никад.
Ја сам се и овај пут навукла јер сам веровала да човек који је прошао одређену трагедију може да разуме макар оне који муче исту муку.
Али не!
И то очекивање треба да скрешем.

pricala sam sa vise ljudi apropo slucaja, muski uglavnom uopste nisu hteli cuti temu a kamo li ucestvovati u istoj...

ali su svi bili na strani oca koji je rekao da nema ni moralnu ni pravnu obavezu ni za sta, psovali su drzavu koja nista nije pomogla i masu nanoznica, koje dobise ovi sto pokrase milione koji ih cekaju ... niko ne osudjuje oca koji se borio za svoje dete i koji nikada ne bi trazio novac da nije prisiljen ...nikoga ne interesuje sta ce biti sa novcem ...

Onda nije trebalo ni da apeluje na građanstvo da mu pomogne. Pošto ni mi nismo imali pravnu ni moralnu obavezu da novac uplatimo na račun njegovog deteta:)

Što se dela sa nanogicom i državom tiče, kod nas je sve postavljeno naopačke. U Kanadi i Americi plaćaš zdravstveno osiguranje. U zavisnosti od iznosa "paketa" leče te od određenih bolesti. Ni jedan paket, kako mi je objasnila rođaka, ne uključuje transplataciju organa. Za to ili imaš love ili umireš.
Ako nemaš lovu za zdrav. osiguranje, onda se lečiš u bolnicama za siromašne.

Ovde od para koje ti odbijaju od plate dobijaš sve usluge koje srpski zdravstveni sistem ima. Ne zalazim u kvalitet istog, samo navodim činjenicu da imaš pravo na operaciju srca, na lečenje od svih bolesti za koje postoje stručnjaci i sredstva. Ne znam da li se nešto doplaćuje, Sofija to bolje zna ali ako i postoji doplata, mala je.
Kada se dogode situacije ako sa Tijanom, ružno je napisati da država ili zdravstvo nisu učinili ništa. Ružno zbog svih onih doktora i medicinskog osoblja koje je malu Tijanu lečilo do trenutka odlaska u Hjuston. A to da država plaća transplataciju organa građanstvu nemate ni u mnogo bogatijim državama od naše. Surovo? O da. Ali istinito.

@ChristopherWalken

Ako ste čitali prethodne postove videli ste da se pojedinci pitaju s kojim pravom pitamo za pare namenjene maloj Tijani, Moj odgovor je da je moje pravo da pitam jer sam jedan od donatora. Nisam htela da se reklamiram i nijednom nisam spomenula ime firme ili bilo šta što bi ličilo na reklamu. Pare namenjene maloj Tijani nisu namenjene njenim roditeljima, a u pitanju je veliki novac koji bi nekoj drugoj deci značio život.
Ne interesuju me nijedne novine, ali vidim da se ovde više vodi hajka na novine koje to pišu nego zašto roditelji neće da sa tim parama pomognu drugoj deci.

bezimeni
Sreda, 25. 12. 2013. 22:28h
neregistrovan korisnik
Hajde da budemo bar malo realni..Nije to ni tijanin,niti novac njenih roditelja..To je novac humanih i poštenih gradjana Srbije,koji su svoju humanost pokazali kada je trebalo,i koji su sve uradili da mali anđeo Tijana,nastavi da živi..Zato,ne treba od njenih roditelja,ovakvim naslovima praviti heroje i dobrotvore..Heroji su oni koji su donacijama skupili ovoliki novac..I,da je Srbija uređena zemlja(kao što nije)Ognjanovići ne bi ni dobili šansu da određuju sudbinu(ovog) tuđeg novca..Znalo bi se unapred gde taj novac ide i zašto..Ovako...Banana...
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/...li-Tijanin-novac-poklanjaju-bolnici/komentari

Da, to je dodatni problem sto se ne moze pouzdati u institucije i nikad ne znas gde odlazi novac.

Ne bih da ulazim u to. Recimo da je sve legalno i da stvarno novac ode i koristi se u bolnici za lecenje dece, to je ok. Ipak, ima toliko dece koja cekaju operaciju u inostranstvu, vreme istice, a ovde da kazemo stoji vec sakupljen novac koji moze da im pomogne odmah. Ne razumem ovu odluku.

Ne razumem: pise da je prikupljeno 2 580 000 evra.
Potroseno je : 1 100 000 za lecenje
87 000 za avionske karte
za sahranu je potroseno 1 600 000 dinara ili 14 000 evra ( onako grubo)
Znaci ostalo je 1 380 000 evra. A pise da je ostalo na racunu 1 600 000 evra. Odakle sad 220 000 evra viska? Ili nije sve prijavljeno sta je skupljeno ? A ako nije ...

Inace ja sam medju onima koji smatraju da je novac trebalo odmah proslediti drugoj deci za koju se jos skuplja novac i koja biju bitku sa vremenom. Da im se ne desi isto sto i maloj Tijani, da bude kasno

Meni bi bilo logicnije da daju novac drugoj deci kojoj je potreban. Ovako ce da bude pojeo vuk magarca.

Meni je cudno da se bas oni, koji su izgubili djete zbog toga sto novac nije skupljen na vreme ponasaju tako bezosjecajno, razumem njihov bol ali da su odmah dali taj novac i spasili neko drugo djete vjerovatno bi se osjecali za nijansu bolje, ili su i ono od onih ljudi " kada je umrlo nase djete nek sada pomru sva, bas nas briga" , slazem se treba okreciti bolnice i kupiti aparate ali to moze da ceka ali djeca kojoj istice vreme ne mogu da cekaju...

Meni je cudno da se bas oni, koji su izgubili djete zbog toga sto novac nije skupljen na vreme ponasaju tako bezosjecajno, razumem njihov bol ali da su odmah dali taj novac i spasili neko drugo djete vjerovatno bi se osjecali za nijansu bolje, ili su i ono od onih ljudi " kada je umrlo nase djete nek sada pomru sva, bas nas briga" , slazem se treba okreciti bolnice i kupiti aparate ali to moze da ceka ali djeca kojoj istice vreme ne mogu da cekaju...

Tacno tako, koliko se samo cekalo na ostavinsku raspravu. OK, bez nje se ne moze, ali su to oduzili, a to ne traje toliko. I kako mozemo da znamo koliko je tacno novca? Niko od nas to nece dobit da izbroji, vec samo znamo ono sto preko medija kazu.

verovatno je novac fiktivan i oprace se kroz namestene tendere...
na tenderima se opere dobrano novca ... fantasticne sume ...
roditelji su dali dve od sebe da pomognu sopstvenom detetu, nisu uspeli pa ce nesto ostati i za necije drugo dete ...
drzava je kriva .... korupcija na svakom koraku

http://www.nadlanu.com/pocetna/info...-racune-za-Tijanino-lecenje.a-208205.859.html

Ovo je jaaaako ružno i za pomisliti a kamoli napisati. Nisu vodili dete da sunča dupe na moru nego da pokušaju da ga spasu.

meni je jaaaaaaaaaaako ruzno pomisliti da je vaznije sahraniti dete nego pokusati spasiti neko drugo sa izgledima

novcem koji je dat za spasavanje necijeg zivota, nije valjda bitna samo Tijana ???

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back