Šta su roditelji Tijane Ognjenović uradili sa preostalim novcem?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Bozana30

Obećava
Poruka
68
Pojavila se vest da su roditelji male Tijane, podigli preostali novac i da ne žele (bar za sad) da ga preusmere na lečenje druge dece. Da li je ovo tačno, ja ne znam...ovo je informacija koju sam pročitala i ogradjujem se od verodostojnosti iste... ja sam zatečena mogućnošću da neko potegne ovo pitanje a da nije bar koliko toliko siguran u to sto tvrdi...strašno je i ako lažu novine pa bacaju senku na ovu tragediju...još je strašnije ako se ovo sa roditeljima ispostavi kao tačno...

http://www.media1.rs/drustvo/hronik...ili_sve_pare_sa_racuna_uzeli_dva_miliona_evra

Уколико се ово покаже тачним, биће уздрмани темељи хуманости и вера у људе и поставиће се отворено питање да ли уопште неко контролише те хуманитарне рачуне и начин трошења новца са истих.

Ко ће након тога уплатити неки динар, колико год трагична била ситуација?

С друге стране, ако је ово нетачно, новинара заиста треба ухапсити и приморати га да каже име и презиме онога ко је овакву гадост смислио.

Оваква вест никога не оставља равнодушним и претпостављам да ће више одјекнути од вести о самој смрти несрећне девојчице.

Људи су одавно изгубили поверење у хуманитарне фондове.

Свеж је случај Катарине Ребраче и неке Митрополије са Косова, не сећам се о којој се тачно ради.

Ако се и овакви појединачни случајеви доведу у питање, тешко ће неко дати паре, колико год да му је жао детета.

Grozno.
Bog da mi oprosti, javlja mi se asocijacija kao da su prodali detinji leš !

У случају да је истина, не смем ни да изговорим шта мислим о тим родитељима.

Зато ћу ћутати док се не утврди шта је тачно, а шта не.

Šta su roditelji Tijane Ognjenović uradili sa preostalim novcem?

Ukrali .

Obogatili se preko svog mrtvog deteta.

Surovo ali istinito i jasno da je u taj užas teško poverovati u prvi mah, a onda se setimo još uvek nerazjašnjene afere koja se na sve načine pokušava zataškati , dati vremena da zastari i da se akteri aboliraju : afera gde je završio novac prikupljen humanitarnim akcijama za lečenje obolelih od raka pod imenom fond Katarine Rebrače?

U njenom privatnom džepu i džepovima njenih kompanjona .

Od čega bi inače prilično neobrazovana , debeljuškasta tzv. "manekenka" živela sve ove godine , a da ne radi najbukvalnije ništa...i majka joj i ostali?!

Ovih dana se i u hrvatskim medijima vodi bitka za veliki novac prikupljen za lečenje isto male devojčice koji je kao i u slučaju Tijane Ognjanović bio medijski bogato ispraćen, a roditelji male hrvatice od fizičkih radnika iz provincije dospeli mal'ne na modne piste , odjednom u markiranoj garderobi i s preskupim ajfonima u rukama ...isposvađaše se sa tom NVO pomoću koje su skupljali i skupili ogroman novac za pokojnu ćerku, a nakon njene smrti im nije bilo dosta ono što su ušićarili na privatnim računima nego bi apili i milionski iznos sa računa te organizacije pod parolom osnivanja neke svoje , a svi znamo šta se dešava sa takvim novcem i ko jedini profitira.

Jutros kada sam naišla na ovaj naslov , malo je reći da mi se smučilo.

Kakav čovek treba da budeš da trguješ svojim mrtvim detetom jer to jeste to?

Ili pre kakav nečovek?!

Bljutavo...degutantno...neljudski ...

Da li se ti ljudi ne plaše Boga, neke kosmičke pravde , ičega ili se ponašaju poput uličarskih kriminalaca koji će ti nalupati par šamara i oteti torbu iz ruku?!

Ili među njima i nema neke razlike sem ušminkanog spoljnjeg izgleda?!

Fuj i bljak sa sve pljuc.

Pa, šta ako je "Kurir" objavio !??
Jel' to pod sumnju stavlja vest ?
Pa, nije urednik kurira tolika ovca.
Da objavljuje neprovereno.

A, ova tema nije za izbor čobanice u Guncatima..
.
Već vrlo ozbiljna i uznemirujuća ves
t !

Ne samo da je uznemirujuća nego skaredna.

Ovim činom su ti " roditelji " neljudi osujetili lečenje ko zna koliko male dece za koje se apeluje da im se pomogne .

Svi mi smo posebno osetljivi na dečju patnju i bolest i većina naroda koja i sama oskudeva se solidariše , odvoji i bukvalno od usta pa makar i za nekoliko sms-ova verujući da je i to pomoć da bi neko dete došlo do izlečenja i kakva je poruka tim ljudima ovo ?

Da su svi u ovoj državi lopovi, da im ništa nije sveto i da ne veruju više nikome .

Ovim postupkom su Ognjanovići osudili na smrt stotine i hiljade male, bolesne dece kojima narod posle ovog skandala neće želeti da uplati pomoć jer zašto da goji debelu gusku od pohlepnih roditelja , Nevladinih organizacija i ko se već tu sve ne ugrađuje.

Nisu svi humani ljudi u situaciji da lično odnesu novac bolesnom detetu niti znaju kako to da izvedu , te će zahvaljujući ovima odustati od ikakve pomoći...prva ja neću da lupam glavu oko toga i jednostavno će se svaki put opravdana sumnja pojaviti.

A, kriva sam jer sam i sama donirala za malu Tijanu...ali za nju , ne njenim pohlepnim roditeljima i ovim se osećam i više nego prevarena i obmanuta.

...humanitarnost i humanitarci su oddavno pod žestokim znakom pitanja
ko može kontrolisati takav novac
kad neko odluči da odvoji nekakav novac
unaprijed je namijenio i ne misli o tome
jer
kako sumnjati u takve manipulacije...
...znam kad je za Minimax-a skupljano i sl.
Znam jednom našem poznatom biznis-sportisti dato je u Americi 18. miliona dolara za svrhe odredjene i došao je samo jedan milion ali definisan je kao
darodavac taj sportista
zna se to i ne ćuti se
nego se reaguje na ogradjivanje od njega...
...mnogo toga sam doživio u CH. gdje sam učestvovao u pratnji nošenja novca pilotima Jat_a
a Skupljači su okrivljivani da su i oni uzeli za sebe...imao sam za taj par ljudi razumijevanje jer organizovali su jednu pošiljku od 1,5. a drugu 1,2 miliona
franaka....moje riječi su u njihovu odbranu bile jer i nijesam u njih sumnjao,- sakupite i Vi gospodo toliko pa i uzmite za sebe neku'crkavicu'...
...trenutno se po svijetu ta 'humanost' tretira kao veliki biznis...skupe i daj bože da išta daju...
Digao sam ruke od toga prije 6. godina i skrasio se sa svojim 'invaliditetima' raznih vrsta
a najveći je
gubitak vjere u,-Humanost...
No,- postoji ona
bar u početku...
sdlično je to 'Piramidi' čuvenoj...
P.S.
...eto, uprljaše i vječni smještaj mojih Predhodnika...:rtfm:

Ne samo da je uznemirujuća nego skaredna.

Ovim činom su ti " roditelji " neljudi osujetili lečenje ko zna koliko male dece za koje se apeluje da im se pomogne .

Svi mi smo posebno osetljivi na dečju patnju i bolest i većina naroda koja i sama oskudeva se solidariše , odvoji i bukvalno od usta pa makar i za nekoliko sms-ova verujući da je i to pomoć da bi neko dete došlo do izlečenja i kakva je poruka tim ljudima ovo ?

Da su svi u ovoj državi lopovi, da im ništa nije sveto i da ne veruju više nikome .

Ovim postupkom su Ognjanovići osudili na smrt stotine i hiljade male, bolesne dece kojima narod posle ovog skandala neće želeti da uplati pomoć jer zašto da goji debelu gusku od pohlepnih roditelja , Nevladinih organizacija i ko se već tu sve ne ugrađuje.

Nisu svi humani ljudi u situaciji da lično odnesu novac bolesnom detetu niti znaju kako to da izvedu , te će zahvaljujući ovima odustati od ikakve pomoći...prva ja neću da lupam glavu oko toga i jednostavno će se svaki put opravdana sumnja pojaviti.

A, kriva sam jer sam i sama donirala za malu Tijanu...ali za nju , ne njenim pohlepnim roditeljima i ovim se osećam i više nego prevarena i obmanuta.

Ima rešenje.
Da se saseku prsti pohlepnim, a nesavesnim, roditeljima.
Sad mi "pade" na um.

Otvoriti račun na kliniku, gde će se izvršiti operacija i slična usluga za koju se sakuplja novac.
Precizno - ime, prezime, pacijenta....opis hirurške intervencije, dijagnoza, sve....
U slučaju da se nešto ispreči, kao sada, smrt pacijenta i sl. novac da se vrati na račun države Srbije.
I u celosti sačuva za sledeći slučaj....
Novac nikako roditeljima, jer, evo, kakvih ima....

Ima rešenje.
Da se saseku prsti pohlepnim, a nesavesnim, roditeljima.
Sad mi "pade" na um.

Otvoriti račun na kliniku, gde će se izvršiti operacija i slična usluga za koju se sakuplja novac.
Precizno - ime, prezime, pacijenta....opis hirurške intervencije, dijagnoza, sve....
U slučaju da se nešto ispreči, kao sada, smrt pacijenta i sl. novac da se vrati na račun države Srbije.
I u celosti sačuva za sledeći slučaj....
Novac nikako roditeljima, jer, evo, kakvih ima....

Kakva klinika , a posebno država..tek tu se nakotilo svačega i svakakvih.:roll:

Pa sećaš se valjda onog dr Borojevića što se navodno samoubio, a bio upleten u aferu krađe novca koji je doniran za lečenje od raka fondu kretenuše Katarine Rebrače , još jedne nemoralne lopovčine kojoj iz sveg srca želim da joj se ta krađa vrati na adekvatan način .

A državna kasa je tek...naročito ti što su im prsti u pekmezu.

Preostaje samo lično doniranje ko je u mogućnosti, ništa više.

Cim je taj novac sakupljen u tolikoj kolicini...a Tijana je umrla- ja sam pomislila: da li ce ovi roditelji uspeti da budu posteni prema sebi,pa onda i prema drugima i ne doticu se celog tvoj novca??

Ja znam sta bi moji roditelji uradili: Oslobodili bi se tog novca,i prosledili ga dalje...sto pre je to moguce- da ne bi kod njih stajao tudji novac!
Verovatno bi to bila neka druga humanitarna akcija...a verovatno postoji i opcija da se vrati novac na racun s koga su poslate. Na pr. neko fizicko lice koje je uplatilo... Sigurna sam da ima ljudi iz inostranstva koji su dali i po vise hiljada eura, bilo bi ok da se suma vrati njima !

Roditelji su se cuvali povuceno, a sada bi morali da izadju u javnost i priloze SVE racune, i potvrde iz banki...sta,koliko , kada , gde itd....
Ako im je obraz cist... Ako nije- cast im nece oprati ni Sava ni Dunav. A da li ce ih krivicno goniti-to ne znam....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back