Šta ste u horoskopu? :)

Где су сви еботе, на коју год тему да уђем, само уводни пост? :eek:

Јарац сам иначе, подзнак Вага, не значи ми ништа, јер ми никакву будућност ти астролози предвидели нису, увек се дешавало нешто лево, али ми је интересантан, пре свега те особине знакова, психолошка страна, да се приметити да има ту неких сличности, а и овако ме занима те мистерије, нешто ирационално.

Blizanac - Rak :) sa mnogo jakim uticajem nekih vatrenih planeta pa misle da sam ovan :lol:
do pre neku godinu pa sam se malo bavila time, interesantno mi je...ali to ne sluzi da se predvidi buducnost, vec da nam razjasni nase potencijale i da nam da smernice o toj energiji koju nosimo od rodjenja

Blizanac - Rak :) sa mnogo jakim uticajem nekih vatrenih planeta pa misle da sam ovan :lol:
do pre neku godinu pa sam se malo bavila time, interesantno mi je...ali to ne sluzi da se predvidi buducnost, vec da nam razjasni nase potencijale i da nam da smernice o toj energiji koju nosimo od rodjenja

Ма нема ту истине, каква бре енергија, то измишљотине :lol: А иако је има, то треба да се превазиђе, такве ствари попут астрологије те чине робом на неки начин.

Ма нема ту истине, каква бре енергија, то измишљотине :lol: А иако је има, то треба да се превазиђе, такве ствари попут астрологије те чине робом на неки начин.

ocigledno me nisi razumeo, daleko od toga da robujem tome, samo mi je interesantno bilo da citam...
a sad, ima li istine, ili ne...ne znam...ali znam da astrologiju proucavaju kao ozbiljan predmet na nekim od prestiznih americkih univerziteta, citala sam o tome...pazi, kaze neki tamo profesor...ako priznajemo da mesec ima uticaja na vodu, pomera okeane, utice na ljude...kako mozemo da oporeknemo da planete ne rade nesto slicno?
e sad...astrologija je u neko doba, na prelasku iz srednjeg veka, prestala da bude nauka, spojena je sa astrologijom...anatemisana od crkve itd...
u novije doba pretvorena u zezanje po tabloidima, u par recenica, uopsteno, neko blebetanje o danasnjem danu, zdravlju, ljubavi itd...gluposti...ljudi koji se time bave tvrde da je to poprilicno opsirna i precizna nauka...itd, itd...da ne davim vise :lol:

u svakom slucaju, ne volim da tvrdim nesto, ako nisam dovoljno informisana o tome :)

ocigledno me nisi razumeo, daleko od toga da robujem tome, samo mi je interesantno bilo da citam...
a sad, ima li istine, ili ne...ne znam...ali znam da astrologiju proucavaju kao ozbiljan predmet na nekim od prestiznih americkih univerziteta, citala sam o tome...pazi, kaze neki tamo profesor...ako priznajemo da mesec ima uticaja na vodu, pomera okeane, utice na ljude...kako mozemo da oporeknemo da planete ne rade nesto slicno?
e sad...astrologija je u neko doba, na prelasku iz srednjeg veka, prestala da bude nauka, spojena je sa astrologijom...anatemisana od crkve itd...
u novije doba pretvorena u zezanje po tabloidima, u par recenica, uopsteno, neko blebetanje o danasnjem danu, zdravlju, ljubavi itd...gluposti...ljudi koji se time bave tvrde da je to poprilicno opsirna i precizna nauka...itd, itd...da ne davim vise :lol:

u svakom slucaju, ne volim da tvrdim nesto, ako nisam dovoljno informisana o tome :)

Месец сигурно има утицаја на људе, али ако се Месец нађе у сазвежђу Лава нпр. то никакве везе неће имати на психу човека и његов карактер пре свега зато што слика на небу која људима личи на лава у стварности уопште тако не личи јер су те звезде светлосним годинама далеко једна од друге, нису на некој равној. Кад би се гледало из неке друге позиције, то уопште не би личило на лава, већ на рецимо жирафу.

И мени је свакако интересантно и једно време сам се занимао тиме, можда има ту неке истине, и ако је има, по мени то треба да се превазиђе баш као и гени које носимо. Рецимо човек у генима може да носи да кажем повећану агресивност или склоност ка алкохолу. Дете или унук алкохоличара може постати алкохоличар, али не мора. У случају да је тако, дете мора да победи ту своју особину наслеђену од оца. Ово сад пишем овако површно, да бих могао да објасним, да не компликујем. Људи треба да буду слободни, али не у смислу да раде шта им се прохте, него да не робују таквим, по мени материјалним стварима или пак да буду робови некакве судбине. У генима ми је записано да будем алкохоличар, шта да радим, бићу. Не, мораш да будеш слободан од тога. Или пак у звездама ми је записано то и то. Нема ту ништа записано јер небо није дводимензионално, раван, папир, па да може ту нешто бити записано. Астрологија води порекело из доба кад се веровало да је Земља центар свега, а небо платно. А и то о судбини је уствари сваљивање кривице на нешто, чисто да не будеш ти крив. Човек неће да сноси одговорност за то какав је, него сваљује кривицу на неког или нешто. Мада постоји та нека да кажем кривица рецимо оца алкохоличара који је крив за гене свога детета, али дете не може њега да криви због тога и да га осуђује, јер и он својим понашањем делује на своју децу сутра, већ тога треба да се ослободи. Сви правимо грешке. Ако ме разумеш ишта :lol:

Ovo ne razumem, sa astronomijom?
Ona je bila deo astronomije samo je astronomija kao ozbiljna naucna disciplina izdvojena jer stvarno, kako bi zvucalo zamislite ekliptiku pa zamislite tacku na nebu koja ne postoji fizicki a zove se Ascedent, pa zamislite IC, MC...malo nenaucno zaista.

Nego, htedoh da pitam, kao sto pitam uvek...paradoks blizanaca. Rode se dve bebe u dva minuta na istoj geografskoj sirini i duzini. Kako je moguce da imaju istovetnu natalnu kartu a razlicite potencijale?
Paradoks velikog grada, rodi se puuuuuno beba u velikom gradu u isto vreme...opet, nemaju iste potencijale i ne donose im solari, progresije i direkcije iste dogadjaje i ljude u zivot...eto, o tome sam ja mislila.

Mislim da je astrologija dosta podlozna autosugestiji.
Kada pogledam objektivno, malo od vodolije imam, a onda ce kazati vise si lav iz podznaka, pa kada se ne ponasam ni kao lav a to su, mora biti, jake ribe...pa ono, mora da bude nesto...

Back