Шта сте у Београду волели а више не постоји?

20230303_170329.png

слажем се да је лепши био онако....али, у праву је електрика кад каже да тргови управо треба да изгледају овако како изгледа наш трг сад...од трга не можете да правите парк.
тј можете, али то онда није - трг.

слажем се да је лепши био онако....али, у праву је електрика кад каже да тргови управо треба да изгледају овако како изгледа наш трг сад...од трга не можете да правите парк.
Али, кажу да је слика у оку посматрача... Многима је претходно издање трга било лепше иако није морало да испуњава теоретске услове да се тако назива.
Теорија и пракса су две посебне ствари. Нема обавезе преклапања.

Мени чак фали и сат који је био на тргу. Истина, није он био стара појава, али био је згодан додатак. Немам представу зашто су морали да га скину.

jeste kada pogledas stare gradove i njihove trgove koji su u skladu sa samim gradom ..ovaj nas ovakav kakav je sada deluje jadno..golo bez duše..a nalazi se u starom jzgru grada ..logicnije bi bilo da se preuredjen u tom stilu
primer trg omonija u atini koji ima isto tako fontanu kao i mi
336871_atina-3_orig.jpg

ili glavni trg Sintagma ..ima zelenila

Trg-Sintagma.jpg

ona je poredjenje sa nasom Slavijom..veca je a ima fontanu i zelenilo..Slavija je manja od Omonije a ima isto tako veliku fontanu

pa nisam bas siguran ... najveci sljam Atine sam vidjao na Omoniji i u blizoj okolini .. nekako bih ako mogu da je zaboravim
ali su utisci bili previse "zivopisni"
Slavija je za Omoniju ipak stepenik vise

Back