електрика
Zaslužan član
- Poruka
- 116.010
Да, Гвозден у Синђелићевој.zvala se Djevrek i kuvani djevreci su kod njih bili kultni..kao i kifle u pekari Gvozden..
Да, Гвозден у Синђелићевој.zvala se Djevrek i kuvani djevreci su kod njih bili kultni..kao i kifle u pekari Gvozden..
I stadionu : )
Вероватно ће се наћи на овој теми, (или ће је једнствно игнорисати ), они који ће је сматати кукумавчењем неких старијих генерација за сећањима на младост.
Уништавање града и његовог духа је злочин који се не можа да оправда " модерним временима" и "прогресом" Не иде се Париз, Рим,Мадрид, Лондон ,Москву, Петроград итд. да се виде облакодери, него на против да се се види и осети оно због чега су ти градови постали део светског наслеђа.
Београд је усвојо историји четрдесет пута рушен, али је успео да преживи, али ово систематско затирање се бојим да неће моћи д преживи.
То је тачно али градови које помињем нису физчки уништавани, а Београд се итекако физички уништава.Ali to unistvanje duha je pristuno i u gradovima koje su nabrojao. Ni Pariz vise nema duh starog Pariza, i tako dalje... Korporativni kapitalizam, ljudska pohlepa i bahatost unistavaju duhove, a u danasnje doba to je prisutno u svakom gradu maltene.
Naslednici nisu zainteresovani da se bave tom delatnoscu^E bukvalno sam to hteo da napišem. I zvala se "Kuvani đevrek". Šta li se njima desilo da se pekara posle nekih šezdesetak godina rada samo tako zatvori, ne znam.![]()
Могли су рецепт продати неком другом пекару који би наставио посао на истој локацији.Naslednici nisu zainteresovani da se bave tom delatnoscu
Akademija blizu kalisa. I mala sala SKCКафане - Видин капија (Видинац), Добој (Господар Јованова), Марш на Дрину, Орач, Мала астрономија...
Биоскопи - Одеон, Козара, 20.октобар, Јадран, Балкан, Звезда, Космај, Вождовац
Књижаре - Нолит (преко пута Београђанке), колико успомена на најлепше књиге тамо купљене...
Посластичарнице - Сремска, Змај Јовина (чувени сладолед), Москва каква је некада била (ови каучи су ми смешни)
mozda si se samo zgrbavioeeee kad se setim 80-tih.........bio sam medju najvisim beogradjanima a danas sam ko pigmej medju njima. Svi dvometrasi.
Dal je to od osiromasenog uranijuma ?
(molim moderaciju da mi ne brise komentar).
Naslednik je ćerka,ne može svako biti preduzetnik.Могли су рецепт продати неком другом пекару који би наставио посао на истој локацији.
У клубу Академије у Рајићевој о којој говориш је била једна од првих београдких дисотека.Akademija blizu kalisa. I mala sala SKC![]()
Нису јер се пекарима строго прписује шта и како морају да садрже њихови производи , па стари рецепти по којима су постали чувени не могу да се користе.Могли су рецепт продати неком другом пекару који би наставио посао на истој локацији.
Откуд ти то. Свако прави оно шта желиНису јер се пекарима строго прписује шта и како морају да садрже њихови производи , па стари рецепти по којима су постали чувени не могу да се користе.
Вараш се. .Ваки пекар добија списак састојака које мора да корист као додатак свом рецепту. Питај старе пекаре.Откуд ти то. Свако прави оно шта жели
А шта мислиш, откуд ти међу највишима? Што ниси остао на просеку?eeee kad se setim 80-tih.........bio sam medju najvisim beogradjanima a danas sam ko pigmej medju njima. Svi dvometrasi.
Dal je to od osiromasenog uranijuma ?
(molim moderaciju da mi ne brise komentar).