Šta ste shvatili do sada o životu?

Da je prolazan i kratrak ili je još uvek život za vas nepoznanica?

Св'јет Је Овај Тиран Тиранину, А Камоли Души Благородној!

ППЊ

Погрешан цитат ... Оно горе је дечаке... Ево овај у складу са ПДФом

" Ћуд је женска смијешна работа . Не зна жена која је какве вјере; стотину ће промијенити вјерах да учини што јој срце жуди."

ППЊ

Poslednja izmena:
Bizarno je nedovršen a opet savršeno završen, čas se pretvori u noćnu moru, čas u raj na Zemlji, od ultra siromašnih i gladnih do ultra milijardera.Puno tačaka i zareza.Jedna tačka je identična za sve-prolaznost i smrt.Božansko urodjeno prokletstvo kada smo stari, iskusni i "pametni" izgubimo fizičku snagu a kada imamo fizičku snagu nemamo ovo prvo.Religijski gledano možda je ovo stvarno priprema "duše" za bolji svijet a možda je to samo i dalje običan životni ciklus iz naše perspektive poseban a za širu sliku samo jedan u nizu koji traje milione godina pre nas i trajaće posle nas.Jednog dana se prosto ugasimo od starosti, bolesti nebitno, mrak-kraj.

Jedno znam sigurno da smo društvena bića i da taj kraj ne trebamo čekati sami.Većini se izgubi brzo trag posle smrti osim što najbliži misle na tebe, samo malen procenat ostane vječan kroz svoja umjetnička djela ili kao bitna figura u smislu istorije čovječanstva.Sve u svemu prde metla.

Jedno znam sigurno da smo društvena bića i da taj kraj ne trebamo čekati sami.Većini se izgubi brzo trag posle smrti osim što najbliži misle na tebe, samo malen procenat ostane vječan kroz svoja umjetnička djela ili kao bitna figura u smislu istorije čovječanstva.Sve u svemu prde metla.
Da, društveni smo, potrebno nam je društvo!
Budemo izbirljivi po pitanju tog društva-što je donekle opravdano, i sve, ali naučila sam da ono gde sam glavni junak svog života možda i nije najbolja slika mene.
Svako je sebi taj glavni junak, postoje indoktrinacije vezano za to, za osebičavanje koje vodi konačno u usamljenost.
Mmnogo me je relaksirala ova forma sadržaja:

Život volimo što znači da ono lijepo preovladava nad lošim. Nema života bez pada, samo treba naučiti kako lako ustati i otresti prašinu sa sebe. Tvorac je dobro posložio sve, a do nas je kako ćemo se snaći u životu. Samo, malo je zabrljao kada je stvorio i smrt. Lebdi nam nad glavom od rođenja.

Back