Evo, da ja konacno iznesem svoje utiske o "Mirisu kise na Balkanu".
Jeste da je Madlenijanum jedno potpuno komercijalo pozoriste i jeste da mi se "Jadnici" nisu dopali (i ovde se ne radi o poredjenju zanrova, vec samo iste pozorisne scene), ali moram priznati da me je "Miris kise..." potpuno osvojio. Najpre da napomenem da sam zaljubljenik u istoimenu knjigu, po kojoj je predstava i radjena, i da sam kao i uvek kada se radi o dramatizaciji knjige bila pomalo skepticna. Kad ono

U reziju se ne razumem pa to necu ni komentarisati. Glumacka ekipa je imenima bar impozantna!
Do sada sam smatrala da se Vuk Kostic ukalupio u lik opasnog momka iz kraja i da nikada nijednu ulogu nece odigrati van tog kalupa. Medjutim, u ovoj predstavi je pokazao zasto ga nazivaju jednim od najtalentovanijih glumaca danas (svidjalo se to nama ili ne). S druge strane, mislim da je Sloboda Micalovic upala u kalup "Ranjenog orla" pa se ni ovde njena gluma ne razlikuje od onoga sto smo videli u seriji.
Ali zato Dubravka Mijatovic!!!! Ona je naprosto maestralna!!!!

Kvalitetu predstave takodje doprinose i ostali: Ljiljana Stjepanovic, Ivan Bosiljcic, Isidora Minic...
Za kraj, ovo nije predstava koja ce vas navesti na neko duboko razmisljanje, ali je sigurno da iz sale necete izaci ravnodusni, te je iz tog razloga ja i preporucujem!