Sta ste poslednje gledali u pozoristu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Doktor Suster u Zvezdari.

Fenomanelana predstava. Manje nije ni ocekivati od Seke Sabljic i Petra Kralja. NJihovi likovi su fenomenalni. Odlicno su odradjeni, razvijeni i odglumeljni. Scenario je aktuelan, paralela izmedju savremenog i predratnog burzujskog zivota. Pisao Dusan Kovacevic. Ostali glumci su malo povrsni...ali svejedno, predstava vredi svaki minut.

DNK u Ateljeu 212, Boris Komenic je kao i uvek fenomenalan. Da li bi neko ko je gledao Don Zuan u Sohou hteo da mi napise nesto vise o predstavi? Licno misljenje?

Ja sam gledala. Odlicna predstava. Nisam volela Gordana Kicica na TV, mnogo je teatralan...sto se u pozoristu pokazalo kao velika prednost. Sjajan je! Nosi celu predstavu.
Scenario je malo vulgaran, ne preporucujem ljudima staromodnih shvatanja...

Gledala sam gostovanje Dramatena s ''Hamletom'' i ako niste bili, ne treba da vam bude žao. Prethodne dve predstave sa kojima su gostovali (''Igra vatrom'' i ''Magbet'') su bile fenomenalne, ali ovog puta su načisto omanuli. Jedino što je valjalo (kao i uvek) je dizajn predstave - :worth: gospođi Bente Like Miler, scenografkinji i kostimografkinji, koja je radnju prenela u šezdesete godine XX veka (nemam pojma zašto su to uradili, ali izgleda odlično). Muzika je takođe bila odlična, mada još nisam provalila o kome se radi.
Eto, čisto da izvestim sve koji nisu bili a eventualno se kaju da nisu ništa propustili. :)

A da...
Odgledah ''Boga masakra'' u Ateljeu... Ne znam... Meni je Jasmina Reza u početku bila jako zanimljiva i ''Art'' mi je bio jedna od omiljenih predstava. Međutim, već ''Tri verzije života'' su bile mnogo slabije, a ako ste odgledali te dve predstave, onda već kad pročitate kratak opis ''Boga masakra'' tačno znate šta vas čeka: kakva vrsta likova, kakva vrsta sukoba, kakva kulminacija i rasplet. Ne kažem da je predstava loša, ako ništa drugo - zabavna je (nakon prvih malo usporenih 20ak minuta), ali sve je već viđeno, isuviše predvidljivo, nema tu ni neke intrigantne ideje, već se sve isuviše oslanja na dijalog obojen satirom i crnim humorom i, na prvom mestu - dobre glumce. A ako ni zbog čega drugog, drago mi je što sam gledala zbog Dušanke Stojanović.
U svakom slučaju, liči na ''Art'', ali mu nije ni blizu.

Takođe, gledala ''Slugu dvaju gospodara'' na večernjoj sceni ''Boška Buhe'' - e to je slatka predstava, razigrana, vesela, nepretencizona, a onaj Marinko Madžgalj je odvaljen 200%. :)

Poslednja izmena:
Evo, da ja konacno iznesem svoje utiske o "Mirisu kise na Balkanu".
Jeste da je Madlenijanum jedno potpuno komercijalo pozoriste i jeste da mi se "Jadnici" nisu dopali (i ovde se ne radi o poredjenju zanrova, vec samo iste pozorisne scene), ali moram priznati da me je "Miris kise..." potpuno osvojio. Najpre da napomenem da sam zaljubljenik u istoimenu knjigu, po kojoj je predstava i radjena, i da sam kao i uvek kada se radi o dramatizaciji knjige bila pomalo skepticna. Kad ono :super:
U reziju se ne razumem pa to necu ni komentarisati. Glumacka ekipa je imenima bar impozantna!
Do sada sam smatrala da se Vuk Kostic ukalupio u lik opasnog momka iz kraja i da nikada nijednu ulogu nece odigrati van tog kalupa. Medjutim, u ovoj predstavi je pokazao zasto ga nazivaju jednim od najtalentovanijih glumaca danas (svidjalo se to nama ili ne). S druge strane, mislim da je Sloboda Micalovic upala u kalup "Ranjenog orla" pa se ni ovde njena gluma ne razlikuje od onoga sto smo videli u seriji.
Ali zato Dubravka Mijatovic!!!! Ona je naprosto maestralna!!!!:worth::worth::worth::super::klap: Kvalitetu predstave takodje doprinose i ostali: Ljiljana Stjepanovic, Ivan Bosiljcic, Isidora Minic...
Za kraj, ovo nije predstava koja ce vas navesti na neko duboko razmisljanje, ali je sigurno da iz sale necete izaci ravnodusni, te je iz tog razloga ja i preporucujem!

i ja sam to jednom odgledala.
zanima me koja ti se vise djasvi i zasto?
cisto da znam da li imamo slican ukus

bolja mi je rustikana.bash me je ostavila bez daha. mislim da nisam trepnula za sat i 20 min.
pajaci,.. hm.. pa nisu loshi, ali nekako ne idu posle rustikane. malko mi se pridremalo dok sam ih gledala. pogotovo onaj deo kad kao izvode onu svoju predstavu :ljutko: zzzZZzzz..

aleksandra angelov, je fantastichna. zena je neprevazidjena

a tebi greb, koji deo je bio bolji i zashto?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back