Sta ste poslednje gledali u pozoristu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa, s obzirom da se licno kunem u Nusica, ne mislim da je predstava skrnavljenje istog. O rediteljskom umecu bi se dalo raspravljati. Mada ako se uzme u obzir da se u svim pozoristima ide na modernizaciju epohe( a Narodno je ocigledno podleglo trendu), ovo je jedna od boljih koje sam gledala. Zatim, sto se samog teksta tice manje odstupanje je nego sto su uradili sa Gospodjom ministarkom.
Da bi modernizacija epohe bila koliko toliko uspesna nije dovoljno samo obuci glumce u modernu garderobu. Te otud i ponavljanja koja I.Zigon izgovara.
Na kraju, nemojmo zaboraviti da je Dr komedija, pa ukoliko pozorisna predstava uspe kod gledalaca da proizvede smeh (makar to bili i srednjoskolci) moze se smatrati da je adaptacija teksta uspesna.

Uh, al se raspisah!!!! =)

Uh, pa, bas sam sa drugaricom jezik najvise i komentarisala.
Ne znam sta bih ti rekla. Recimo da ga nisu mnogo prilagodjavali sadasnjem vremenu.
Mada su akcenti mnoogo cudni. Cini se kao da je svakom glumcu ostavljeno na izbor kojim ce dijalektom da govori. Tako da se ne moze reci ni da je jug, ni Sumadija, ni Bosna, a, opet, vuce na sve.

Hahahaha, sto sam objasnila.
Danas mi nesto ne ide. =)

''grka zorbu'' sava centar.mislim da je sve do poslednjeg mesta bilo ispunjeno.
ne znam da li treba uopshte pomenuti da je konstantin kostjukov genijalac! fenomenalan je!
josh uvek sam pod utiskom.
sve devojke su vrishtale! :)

fotkala sam,ako nisu mnogo mutne slike okachicu ih.

Hajde, postavi sličice :D

Gledala sam "Zorbu" pre nekoliko godina. :)
Preporučujem i "Nižinskog", pod obavezno :D
Kostjukov kada se pojavi na sceni zrači neku neverovatnu energiju, pa gotovo ne vidiš nikoga osim njega na sceni.... i potpuno uđeš u priču.....
Ma, čaroban je.... nesvakidašnji talenat.... :klap:

Poslednja izmena:
Hajde, postavi sličice :D

Gledala sam "Zorbu" pre nekoliko godina. :)
Preporučujem i "Nižinskog", pod obavezno :D
Kostjukov kada se pojavi na sceni zrači neku neverovatnu energiju, pa gotovo ne vidiš nikoga osim njega na sceni.... i potpuno uđeš u priču.....
Ma, čaroban je.... nesvakidašnji talenat.... :klap:

okachila sam na ''baletu'' :mrgreen:

Poslednja izmena:
Na kraju, nemojmo zaboraviti da je Dr komedija, pa ukoliko pozorisna predstava uspe kod gledalaca da proizvede smeh (makar to bili i srednjoskolci) moze se smatrati da je adaptacija teksta uspesna.

Uh, al se raspisah!!!! =)
Publika se smeje na Nušićeve tačne replike , a ne na dobro i kvalitetno izvodjenje same predstave i fantastičnu režiju.
Modernizacija dela je jedno, a loša režija i uništavanje dela do te mere da mu se gubi svaki smisao , nešto sasvim drugo. Glumci u Jagoševom Dr -u prosto i jednostavno ne igraju Nušića, tekst je praćen neodgovarajućim mizanscenom i to se zove loša režija ili kao što rekoh skrnavljenje odličnog teksta. Samim glumcima još nije jasno šta igraju , ponašaju se na sceni onako kako je Jagoš izrežirao , a kad glumac ne oseti lik - nema predstave.:dash:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back