Sta ste poslednje gledali u pozoristu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Ptice ili pravda za Zikfrida" u Narodnom p. Rezirala je Anja Susa, a igraju Fedja Stojanovic,Bane Trifunovic,Sena Djiorovic i Milena Djordjevic. Odlicna drama (treba imati zeludac za ono) svi su zaista pokazali maximum i premijera je bila vise nego uspesna.
Preporucujem svima koji vole crnu hroniku da pogledaju predstavu,mislim da je sledece izvodjenje 11 decembra.

Гледала сам Лажу и паралажу, редитеља Владе Лазића, Приштинског позоришта, које је пре неко вече ову
представу извело у ПНТ-у. Представа има музичке и плесне деонице... Све у свему допала ми се.

Pa ja duze vreme nisam bila u pozoristu,i u poslednje vreme sam odgledala dosta predstava... Gledala sam "Tako je moralo biti" u JDP-u i odlicna je (Anita Mancic me je po stoti put fascinirala), "Pseci valcer" takodje u JDP-u, ali nisam uopste odusevljena. U BDP-u sam gledala "Bliskost" i dopalo mi se samo zato sto sam citala dramu, inace mislim da se ostatak publike smorio. A "Jastucko" je FENOMENALAN!!! preporucujem svima da to pogledaju, svi su odlicni, pogotovo Vuk Kostic i Dragan Petrovic Pele...

Poslednja predstava koju sam odgledala je "Tartif" u JDP-u.

Moram priznati da sam kojim slucajem sedela s kraja reda izasla bih na pola, ovako odgledah predstavu.
Kako mi je bavljenje knjizevnoscu profesija, mislim da mogu s pravom da kazem da "Tartif" i nije najbolji Molijerov tekst za adaptaciju. (Da ne pominjem komentare onih ljudi koji su neupuceni u njegov opus, pa su izasli iz sale vidno zbunjeni sto nije bilo cupa s blagom-misleci na "Tvrdicu").

Moj utisak je da je sve previse razvuceno, neubedljivo i, na kraju krajeva, dosadno.
Medjutim, iz svega se moze izvuci i nesto pozitivno, a u ovom slucaju, to je standardno dobar Dragan Micanovic i odlicna Sloboda Micalovic (koju sam prvi put gledala u pozoristu, pa mi se cini ubedljivijom nego na filmu).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back