Šta ste naučili iz filmova katastrofe? Uputstvo za preživljavanje.

Zanimljiv pomak na temi. Recimo Snowpiercer. Užas, kao da zauvek živiš u GSP-u.

Iskljucivo konzervirana hrana,
Marama,
Nozh,
Kozhne pantalone, kozna jakna, kozhne rukavice, Bela majica,
U blizini neka crna zaebana v8 mashina sa pocetka 70 ih koja cuci u garazi i ceka trenutak za bekstvo (to sam isto obezbedio, nece drugar da se ljuti a i on nema kozhnu jaknu)

Pas obavezno, neki dzukac, eventualno vucjak ili terijer kojem uzgred ne znam ime jer je izgubio gazdu .... resicemo :think:

I tetovaza.. to mi je bas glavobolja. :confused:

Све је то превелико цимање да би после опет морао да се бориш за преживљавање, и да би после свега живео као *****(у најбољем случају).

Лепо цркнеш и решиш све проблеме.

Све је то превелико цимање да би после опет морао да се бориш за преживљавање, и да би после свега живео као *****(у најбољем случају).

Лепо цркнеш и решиш све проблеме.

Ali onda nema filma... Ili je to neki dosadan film u kom junak sedi i gleda zalazak sunca dok se i sam ne ugasi.
Nećeš se ti leba najesti od pisanja scenarija : )

Uvek imati hladno oruzje (ne treba ti municija, tj. ima recimo-neogranicen vek trajanja i repetitivnost) i potruditi se da prvi roknes svako zivo i nezivo covekoliko bice na koje naletis,
Робујеш клишеима.Ако дође до свеопштег колапса система и преживљавања малих групица, вероватно ти неће требати оружје. Преживели би се морали међусобно помагати , јер би имали један заједнички циљ(опстанак) који би надилазио све супростављене интересе.

Савремена капиталистичка кинематографија увек приказује дистопијски свет као бескрајан сукоб између супростављених појединаца.Они и не знају за други модел друштвених односа, и сматрају да ће и постапокалитичком свету остати све исто, да ће се људи међусобно борити за ресурсе и преживљавање као и да даље влада капитализам, само без ограничења која им намеће поредак.

Уколико преживе велике популације, милиони људи, они би вероватно задржали неке елементе поретка и онда би сукоб био неизбежан.
ukoliko nije u pitanju invazija vanzemoljaca - tada isto vazi i za njih.
Тешко је замислити да овде има било шта интересантно за једну цивилизацију која може путовати између звезда, као што за нас нема ничега занимљивог у леглу неких инсеката у џунгли.

Pa nisam nešto mnogo gledala te filmove, a i kad sam gledala, bili su uglavnom zabava.
A preperka jesam, ćale me obučavao za off-grid život, preživljavanje, jestive pečurke, čime obrisati gujzcu kad kakiš u šumi, koje biljke i voćkice smeju da jedu.
Ali ima super JNA preperski dok, pokušaću da ga nađem
Soooorryyyy:mrgreen:

Back