Šta smo naučili u 2014 o braku

Nemam pojma, retko tamo postujem, tek ako naiđem na nešto zanimlljivo, kada god provirim vidim i tebe tamo :zcepanje:

Sve redje, koleginice. Bio sam medju pionirima onomad...tamo pre skoro da nije bilo muskica, pa je onda naisao talas kada su se sjatili sa svih mogucih podforuma.
Profil ljudi i tema se srozao u zadnje vreme, pa sad i ja retko svratim tamo. Pored standardnih, lepljivih tema uglavnom u zadnje vreme dominiraju teme tipa "moja komsinica je ovakva i onakva" i slicna malogradjanstina.

Tema@ naučila sam da oni kojima žene koordiniraju (,, dušo hajde da jedeš brokoli u saftu od papaje, a na forumu posle piši kako tebi i tvojoj imaginarnoj ljubavnici donosim ramestek na pladnju, dok se luljuškate na vodenom krevetu."), lepo kanališu svu tu negativnu energiju-dođu na forum, npr pdf muškarci i ovde se praćakaju u sopstevnoj šovinističkoj fanataziji, što pozitivno utiče na njihov brak, jer oni se smireni ušuškaju pored svojih jačih i lepših polovina negde posle ponoći :lol:

koleginice, molim vas! :eek:
..
'ajte malo to više elaborirajte, bez kritičkog osvrta na ovaj PDF, krenite kao momci po stavkama, kakvo je stanje? :think:

Evo, ova godina nam lagano curi.
Imali smo razne teme, dve dominantne struje sukobljene na ovom PDF-u.
Jedne koji negde poluoptimistički jesu ZA i one druge koji su tvrdokorno PROTIV
(neću reći za šta, pošto se ZA i PROTIV menja u zavisnosti od teme) :lol:
..
Pa sad gledajući ovaj e-članak iz 2012 godine, izvinite što ne nađoh svežiji, mrzelo me :lol:
evo linka
http://www.b92.net/zivot/ljubav.php?yyyy=2012&mm=12&dd=16&nav_id=669594

Hajde vi recite...vaše mišljenje o ovih 8 teza da li su uopšte tačne!

1.Žene u braku piju više, a muškarci manje
2.Brak poboljšava šanse preživljavanja
3.Žene i dalje žele da ih muškarac zaprosi
4. Dobar odnos s partnerovim roditeljima menja stope razvoda
5. Ljudi u braku žive duže nego samci
6. Faza medenog meseca ne postoji
7. Ljudi koji su u braku su češće zaposleni
8. Delite li kućne poslove, veće su šanse za razvod (ovde već vidim likovanje nekih) :lol:
..
Pošto me je uvod dugačak...ne bih vas više zadržavala, krenite slobodno po stavkama i recite da li ste u odnosu na brak promenili stav, da li ćete promeniti, da li ga priželjkujete u narednoj godini ili ćete bežati od njega kao đavo od krsta :lol:
..
Šta su to žene očekivale od vas u ovoj godini?
Šta ste vi više očekivali od tih žena?
Ka čemu idemo, prema vašim skromnim predviđanjima u ovoj godini što nam dolazi :lol:
stvarno ne vidim ni jedan razlog da ponovo ulazim u brak..
mada, realno, i ako odlucim da zivim ponovo sa nekim, to ce biti hjjjudz step za mene..
na vezama treba raditi. a ljudi su zabavljeni sami sobom.

koleginice, molim vas! :eek:
..
'ajte malo to više elaborirajte, bez kritičkog osvrta na ovaj PDF, krenite kao momci po stavkama, kakvo je stanje? :think:
Msm stvarno...Grozna sam :ljutka:
Hajde sada da dam doprinos temi:
1. Zavisi od podzemnih voda, ako spava na čvoru-naravno :lol:
2. Ne
3. Moguće, no nisam sigurna.
4. Neeee
5. Isključivo žene :lol:
6. Mesec ima više faza,od rasta ka punoći -pa ka opadanju, negde između one 1 i 2 je valjda i taj medeni :zper:
7. Ne
8.Sumnjam.

za ovo pod pet da muskarci u braku zive duze nego samci... cista laz. samo ono 'samci' zameni sa 'razvedeni' i ukapiraces razliku. ta feministicka laz je debankovana odavno, ljudi kojima uzmu sve posle razvoda naravno da zive krace pogotovo na zapadu, kvalitet zivota im je nikakav, pati za decom, finansijski je izgubljen, zivot uporopascen, neki zavrse i sa metkom u chelo, neki se odaju alkoholu, izgube posao i budu na ulici, neki tihu iznutra umiru, neki se razbole fizicki radeci i po 14 sati dnevno da placa alimentaciju i dodatak za zenu koja je izgubila 'finansijske pribvilegije' jelte - jer je domacica...

ovde posle razvoda, bivsi partner koji zradjuje vise mora tu razliku u plati pola njoj da da, a ako ona nije radila, mora da joj placa skoro pola plate, plus alimentacija.

on moze samo da se rokne u glavu

aj to da muskarci zive krace od zena, u svakom slucaju, to se ne pominje jelte, ali razvedeni zive jos krace i onda aj kao u braku muskarci zive duze. i to je kao beneficija neka.

bedno.

da vidimo sta kaze statistika za prave samce, one koji kako kaze majstor sugi 'vole sebe i chine sve da budu sretni'.

Poslednja izmena:
za ovo pod pet da muskarci u braku zive duze nego samci... cista laz. samo ono 'samci' zameni sa 'razvedeni' i ukapiraces razliku. ta feministicka laz je debankovana odavno, ljudi kojima uzmu sve posle razvoda naravno da zive krace pogotovo na zapadu, kvalitet zivota im je nikakav, pati za decom, finansijski je izgubljen, zivot uporopascen, neki zavrse i sa metkom u chelo, neki se odaju alkoholu, izgube posao i budu na ulici, neki tihu iznutra umiru, neki se razbole fizicki radeci i po 14 sati dnevno da placa alimentaciju i dodatak za zenu koja je izgubila 'finansijske pribvilegije' jelte - jer je domacica...

ovde posle razvoda, bivsi partner koji zradjuje vise mora tu razliku u plati pola njoj da da, a ako ona nije radila, mora da joj placa skoro pola plate, plus alimentacija.

aj to da muskarci zive krace od zena, u svakom slucaju, to se ne pominje jelte, ali razvedeni zive jos krace i onda aj kao u braku muskarci zive duze. i to je kao beneficija neka.

bedno.

da vidimo sta kaze statistika za prave samce, one koji kako kaze majstor sugi 'vole sebe i chine sve da budu sretni'.

Ma sve to stoji, osim ovog zadnjeg. Sretni samac...ne ide to.

bedno.

Sud neka dete dodeli njemu posto ona ne zaradjuje.:roll:
Ybem ti takav sud.:roll:
Kakve su to "finansijske privilegije"? Imas link od zakona?

Ma sve to stoji, osim ovog zadnjeg. Sretni samac...ne ide to.
feministicka propaganda na vrhuncu.
ispran je tebi mozak odavno vidi se....

normalno da ti je super i srecan brak kad si pun para, jos bi srecniji i finansijski bogatiji bio slobodan garantujem ti.
i jos pricas o srbiji a zivis na drugoj strani planete jbt....

al ne daj boze da ostanes bez posla para i kuce ,videces kako se zena ladi udaljava i postaje najljuci neprijatelj , tek ces onda videti ko ti je stvarni prijatelj i saveznik cesto neki lik na koga si sasvim zaboravio i otpisao.

Poslednja izmena:
Sta sam naucio o braku u 2014 nevezano za ove Poetessine stavke?

1.To nije nesto sto treba da se radi toliko iz ljubavi koliko iz nekog proracuna i interesa koliko god surovo zvucalo, jer se ipak svi medjuljudski odnosi zasnivaju na intresima.

2.U proslosti kroz 2 ozbiljne veze sam osecao da gubim sebe i da prestajem da budem ja JA vec da se pretvaram u nesto drugo te iako nisam imao ovoliko oprezno-negativan stav o braku ipak sam osecao neku opasnost zbog cega sam i pobegao od toga oba puta i ne znajuci zasto. Nakon toga me je mucila savest, ali silne diskusije na ovom podforumu su ublazile to u velikoj meri. Formirana je drugacija svest koja bi u brak ulazila iskljucivo radi nekog interesa, a to nikako nije sex, vec nesto drugo.

3.Brak je ipak rizicna investicija koja verovatno nije za nekog poput mene kao ni zajednicki zivot sa zenom. Vanbracno dete i placanje alimentacije su bolja i manje rizicna opcija nego razvod i podela imovine stecene u odredjenom periodu.

4.Sve u svemu, na zene sam poceo da gledam kao na jednu vrstu bonusa u zivotu, a ne kao na potrebu ili neophodnost stupanja u neku vezu ili brak, a narocito tako treba gledati kada se uzme u obzir priroda prolaznosti medjuljudskih odnosa uz postojanje interesa kojima cesto treba dodati i veliku egocentricnost koja je prisutna i kod mene.
I sve to tako treba gledati uprkost vaskolike sveprisutnosti mita o Romeu i Juliji. Cudno kako su cesto generalno muskarci ispali nervozni, nesposobni i nesnalazljivi balvani, a zene proracunate.

5.Ipak bez obzira na sve ove negativne prica, zaista znam dosta srecnih brakova i mladih bracnih parova, a koliko ce to da potraje videcemo.:)
Meni, kako stoje stvari, to nije potrebno.

Poslednja izmena:
gledaj ako naletis ipak na NESTO, sta god to nesto bilo, a NESTO postoji i nepredvidivo je, da se ponasas pametno, jer ukoliko tu zeznes zivot ti se znatno komplikuje, neku tu lakocu zivota gubis i tako dalje. NESTO ima lepotu ali ima i svoju tezinu i ne prasta
sto ponekad i ja zaboravim ali mi se do sad obilo o glavu

Back