Šta se sve uzma iz hotelske sobe?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
88544430563ff17fb6052a680161805_689x460.jpg

Da ne kažem ukrade :lol.

U nedavnoj anketi jedne nemačke istraživačke kompanije, 78 odsto Nemaca izjavilo je da su neke stvari poneli kući iz hotela. Na prvom su mestu proizvodi za ličnu negu poput šampona i regeneratora.

Ispitanici su često uzimali i koverte i hemijske olovke (23 odsto). Papuče su na trećem mestu sa 18 odsto, ispred čaja i kafe na četvrtom mestu (17 odsto). Nešto manje traženi su bade-mantili (14 odsto), šoljice (6 odsto), ukrasi (4 odsto), prekrivači (3 odsto) i kuvala za vodu (2 odsto).

Međutim, da li je to dopušteno?
Prvo jasna poruka: sa čisto pravne tačke gledišta, ne smete ništa poneti sa sobom iz hotelske sobe. Takođe ni gelove za tuširanje i sapune, kao i šampona i kreme. Strogo rečeno, sve je to deo hotelskih sadržaja i namenjeno je za korišćenje tokom vašeg boravka.

Ali, u praksi većina hotela na to "zažmuri". Nakon što su artikli već iskorišćeni, oni se ionako moraju baciti. Dakle, ovde nema problema.

Slična je situacija i sa papučama. Hotel ih ne može ponovno koristiti iz higijenskih razloga, tako da ih možete lako poneti kući. Neki hoteli nude i razglednice – kao pozdrav kući ili kao lepi podsetnik. Takođe ih možete uzeti bez posledica.

Možete bez oklevanja konzumirati ako se na noćnom ormariću ili jastuku nalaze čokoladice ili jabuka na radnom stolu u vašoj hotelskoj sobi. Ali ako su voće i grickalice u velikoj korpi s raznim drugim kesicama i poslasticama, možete pretpostaviti da je to deo minibara.

I to se naplaćuje!
Jasno je i nedvosmisleno kod većih stvari i predmeta koji se stavljaju na raspolaganje i drugim gostima – poput bade-mantila, vešalica, peškira, jastuka, suncobrana i budilnika.
Ako to uzmete sa sobom, to čak može dovesti do problema sa zakonom. Naravno, knjige, pribor za jelo i posuđe takođe su apsolutno zabranjeni da se iznose iz hotela.
Iz hotelskih soba navodno su već nestajali madraci, televizori i kompletna oprema za kupatilo. Inače, to često pogađa hotelske kuće čiji liftovi vode do podzemnog parkirališta.
link

Voda se uzima, negde ima dve vrste voda, jedna je deo dnevne ponude, druga se naplacaje...
To se uzima, a ne krade...
Ovo ostalo tipa sapuncici, kese za kosu, toalet, su za koriscenje samo unutar sobe.
Takodje cokoladice su deo dnevne ponude i takodje se uzimaju a nije kradja...ako postoji voce , i voce se uzima a nije kradja...

A sta se krade, to ne znam....hotel moze uvesti checking out, pri cemu se dok cekas odjavu sobarica javlja iz sobe i predaje izvestaj, tako da ne moze da se ukrade nista....

Neki hoteli imaju checking out paket....

Mislim da su ljudi zeljni da se pokazu kao snobovi , a u realu ispod zita se ponasaju kao bednici...
Dok postoji i elita turisticka, koji drze do sebe bez neke pompe...

Poslednja izmena:
Ukoliko mi se svidi gel za tusiranje, sapuncic onda uzmem. Bilo je da mi je dobro doslo u toku putovanja ili za sledece :)

U nekim skupim hotelima budu bas mnogo lepi. Volim ih i kao uspomenu.

Negde se u hotelima prodaju i posebno u malim i velikim izdanjima.
Ne vidim ama bas nista lose u tome. Platila sam.

Nista drugo ne uzimam naravno.

Back