sta se sve pise

i sad se postavlja jedno pitanje.. ko to cita.

novine su prepune besmislenih tekstova medjutim logika nalaze.. ne bi ih bilo da nema onih koji to "gutaju" a ocigledno ih nema ni malo kad ima toliko puno ovakvih tekstova.

koliko citate ovakve besmislene tekstove, koliko ste svesni da otvaranjem takvih stranica pomazete sirenje sunda i kica i da li ce jednog dana prestati ovakve stvari da se kace po netu i u vestima?

da li smo zaista narod koga zanima sta je soraja jela, gde se kupala marijana mateus ili koji pevac je od obozavateljke dobio buket cveca.?

Da se ne lažemo čitaju svi. Najveći tiraž ima upravo žuta štampa, kao i senzacionalističke novine... da ne navodim koje.
Politika ima tiraž od par hiljada u Beogradu.
Najgledanije emisije na TV su: Farma, Veliki brat, Zvezde granda....
Ceca napuni poljanu sa 150.000 ljudi, a za Kolarac se dele besplatno karte.
E pa stvarno ne znam ko gleda. Ako nismo mi svi onda su vanzemaljci...

...naravno da ne gledaju svi...isto kao sto nista na svetu ne rade svi...a na nama je samo da odlucimo da li cemo nesto raditi i zasto cinimo ono sto ne cenimo...mada je najbolje da se covek opusti pa makar bilo kako...tu je sund dobra tampon zona, mene zivcira i onda, umesto da me smiri, ja pobesnim...ali ljudima koje smiruje dodje terapeutski da ucestvuju posmatranjem, bolje je tako nego da spavaju ili da se smaraju gledajuci predstavu

Ti si na neki nacin postavio temu kao da se radi o pojavi lokalnog karaktera o necemu sto je dio samo naseg mentaliteta a to nije tacno. Ne mozes reci do kada cemo mi biti narod koga zanima sta je Stanija jela kad su takve vijesti industrija koja na svjetskom nivou zgrce milijarde. Dakle moramo razgraniciti stvari u startu i fenomen posmatrati kao globalni.

nisam ni postavio temu kao paralelu nas i drugih, drugi me ne zanimaju..na kraju za amerikaca je kaubojska muzika narodnjak :D

ovde pricamo iskljucivo o nasima i da li se mi samo busamo u grudi kako smo super kulturni, visa rasa i slicno a da je kulturni "spic" za naseg prosecnog coveka da pogleda predstavu "pevaj brate"

takve stavari prosto teraju da ih procitas
mislim svi smo mi voajeri i žudimo za skandalima i potvrdjivanjem osećaja superiornosti nad ološem
naravno niti to utiče na naš život nit smo bolji od toga
al svakoga zanima sadržaj komšijskih gaća i stavljanje u dijagram moralnog pozicioniranja

takve stavari prosto teraju da ih procitas
mislim svi smo mi voajeri i žudimo za skandalima i potvrdjivanjem osećaja superiornosti nad ološem
naravno niti to utiče na naš život nit smo bolji od toga
al svakoga zanima sadržaj komšijskih gaća i stavljanje u dijagram moralnog pozicioniranja
stavljanje komšijinih gaća u dijagram moralnog pozicioniranja ? :eek:
šta je sad pa to ?

nisam ni postavio temu kao paralelu nas i drugih, drugi me ne zanimaju..na kraju za amerikaca je kaubojska muzika narodnjak :D

ovde pricamo iskljucivo o nasima i da li se mi samo busamo u grudi kako smo super kulturni, visa rasa i slicno a da je kulturni "spic" za naseg prosecnog coveka da pogleda predstavu "pevaj brate"

Nisam stekao utisak da se nesto posebno busamo kulturom. Ali treba uzeti u obzir sveukupnu situaciju u drustvu, da bi isao na duhovnu nadgradnju moras se osloboditi bar nekih elementarnih egzistencijalnih problema.

Back